Her name is Siti Raihana



06 March 2010. This date was her engagement day. I’m really happy when seeing her in her dress up waiting for her fiancĂ©. She is my best friends, my good friends, my soul mate, my companion, my advisor, my…. Don’t know how to describe about her. How important she is just me know about it. We share a lot of our past time together. What important is I’m really happy when we can together again. Thanks Allah for this confluence. Allah estranges someone I love but Allah gives me back my best friend to me. I’m really grateful for what happen in my life. Thanks Allah…
Right now I’m smiling in front of my laptop. Tergelak bila teringat balik setiap kali raya kita pergi beraya bersama. Ijan pun tak ketinggalan join sekali. Start dari berjalan kaki (Dulu dari umah Han jalan gi umah Ijan rasenye takde jauh sangat tapi sekarang… Huhu…), pastu naik basikal (gagah sungguh kayuh basikal beraya sampai bagan kan. Hehe…), pastu naik motor (Ingat lagi kat bonggol mesti Han takkan slow kan motor so melompat2 Dn kat belakang. Han… Honestly, Dn prefer Dn yang bawak motor tu. Tak sanggup naik kuda selalu. Hehe...) pastu naik kereta plak (Until now, tak merasa lagi Han jadi driver Dn. Uppsss… Hehe… )
Pastu kalau kat sekolah dulu Han la tempat Dn meluahkan perasaan. Mesti bosan dengar Dn bebel… Tengok Dn menangis… Tunggu Dn nk pegi kelas… Baca surat2 yang Dn tulis mase Han kt Sains Muar… Layan call Dn (Mengantoikan diri kat sini bawak handset gi sekolah. Huhu…) Paling Dn takkan lupe lepas habis PMR dengan suke hati ambil cuti sendiri pastu kita gi jalan2 kat KL… Klang… Tido umah kakak Han tapi takde sape2 pun yang perasan kehilangan kita kat sekolah tu. Pastu kat kelas Han duduk sebelah Ainus while Dn duduk sebelah Mushirah. Itulah datangnye nama ARMDiva tu kan. Ainus (married), Raihana (engaged), Mushirah (engaged) & Deq Noor (#blank#). It’s ok. I’m really happy for all of you. Even my life is not smooth as others but I’m assured fate and destiny from Allah. My friends… Pray for my happiness too.
Kalau nak flash back cite2 lame, memang takkan habis punye lah. Ape yang penting adalah sekarang. If I’m not mistaken, last time I’m going to her house was year 2002. Now is year 2010. Dah 8 tahun rupenye Dn xbertandang ke rumah beliau & this date, 6 March 2010, Dn menjejakkan kaki semula di rumah beliau. Banyak perubahan & sayu hati ni bile dapat jumpa semula dengan ayah, mak, kakak2 & adik2 beliau. Mereka masih mengenali diri ini. Terima kasih kalian… Sekarang ini beliau sedang mengambil Phd dan bakal menjadi seorang pensyarah bergelar Dr Siti Raihana Hamzah. Han… I’m really proud of you. I’ll support whatever you do & I’ll always there for you when you need me anywhere and anytime. Insyaallah… Thanks for being my friends… (^_^)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

8 Blue Komen:

  1. deq noor!!!! thx so much..xcun r gambo org...tp xpe...thx so much...im not Miss Engaged.. =)

    ReplyDelete
  2. dnoor bukan blank..but missing in action..hahaha..oopss dear..kidding only =P

    ReplyDelete
  3. Raihana : Han sgt cantik ok... Serius... No doubt. Thanks 2 u too... :)

    Khamisah : Missing in action?? Don't wori. Kejap je ni. Hahaha.... ;p

    ReplyDelete
  4. bila aku mau dapat menulis sebegini.ada emotion impact ni.

    ReplyDelete
  5. bila jiwa & nukilan menjadi satu, coretan akan menjadi seikhlas & seindah penulisannya... ecehhh... hahaha ;p

    ReplyDelete
  6. hahah.memang satu lagi ayat yang mengada2..
    like i said b4 lah.dont be better than this lah.nanti xda orang nak baca.sedih:(
    hehe

    ReplyDelete
  7. uppsss... hahaha... i'm just trying myself to enjoy my writing. hopefully u'll find it one day. ;)

    ReplyDelete
  8. takpe..nanti DN bergelar IR kan. boleh sama level gak ngan DR

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^