Pertemuan... Sayang kamu...


Misal Zarith… She left SLISS after a couple of weeks in there. She’s someone I’ve to take care of… my responsible… my love… so called “adik angkat”. Macam mana beliau boleh menjadi adik angkat DN ye?? Hehe… I’m a vice president of PRS (Pembimbing Rakan Sebaya) when I was in SLISS. Macam lawak & tak layak je bunyinye disini kan. Hehe… Maybe sebab dah tiada yang layak kot so mereka pilih DN. They have no choice… Hukhuk… Each of PRS had been given one Form 1 student to help them in anything they need. Bullying is not allowed. Then I was given this cute girl to take care of. Actually… I choose her because I’m the one who’s responsible to divide the students to the selected PRS. Kenapa DN pilih beliau ye?? Hmm… Tak ingat la plak. Ngeee….. It has been a long time ago to refresh everything. Hukhuk…

DN mengemas buku-buku di almari bilik DN dan DN terjumpa satu buku yang suatu ketika dulu dikenali sebagai biodata. Dalam buku tu ada gambar Syazmi Syafinaz, kawan DN masa sekolah rendah di SK Seksyen 24 dan kini dah berkahwin serta sedang pregnant. Ada gambar DN dan Normizahayu di Cameron Highland masa lawatan sekolah rendah SK Seksyen 24 ke sana. Hmm… Banyak lagi biodata kawan-kawan yang lain. Lawak pun ada bila baca balik ucapan kalian dalam buku tu. Hihihi… Dalam buku tu juga lah terselit biodata adik Misal Zarith ni. In my mind on that time is what you are doing and where are you now. Tiba-tiba tergerak nak search kat Facebook nama budak kecik ni. Ada!!! So DN pun add beliau. Segala-galanya bermula di Facebook

Sunday night I met her after we never met each other for 10 years. We have our dinner at Nailis Taipan USJ yang tidak sesedap di Nailis Ampang. Huhu… Jejak kasih plak kami. Hihi… She’s still as before. Kecil molek… Comel lote… When I see her, seems like she still not matured yet or just my intuition for her because she’s already 22 years old now. You can’t take care or worrying about her as before because she already has her own life and grow up. Sedar lah DN… Anda sudah tua. Hukhuk…

Ya Allah… Syukur dan terima kasih atas pertemuan ini. Suatu ketika dahulu DN bersedih kerana impian dan harapan bersama lelaki yang hadir menyunting diri ini telah Kau jauhkan kerana dirinya masih belum terbaik untuk diriku tetapi diriku bersyukur kerana Kau temukan semula diriku dengan seseorang yang telah Kau pisahkan sekian lama. Syukur Alhamdulillah… My dearie Misal Zarith. I’m really happy to meet you again and hope we will always keep in touch wherever you go and whatever you do. You can rely on me if you need me my dear… Hugs…Sayang kamu...
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

0 Blue Komen:

Post a Comment

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^