Tinggalkan Cerita Tentang Kita...



Hari ini… Minggu ini… Minggu berikutnya… Biarkan ia berlalu pergi… Tinggalkan cerita tentang kita… Begitu singkat pertemuan ini dan terlalu dalam kesannya… Mengimbas kembali kali pertama meluahkan rasa…

shabbab2121: hopefully u pk2 kan la maksud i eh...
shabbab2121: i bukan memaksa tau...
shabbab2121: its up to u...
shabbab2121: cuma i juga nk kepastian dari u...
shabbab2121: kita berada di situasi yg sama...
shabbab2121: masing2 xnk disakiti or sakiti sape2 rite...
shabbab2121: i dah 3tahun lalui xde sape2..just frenz....
shabbab2121: dah biasa da...
shabbab2121: so u pk la masak2 eh...
shabbab2121: bila u dah ready u btau i samada u betol2 nk serius or not utk rapat ngn i
shabbab2121: i also pk di pihak u juga...dats y i bg u masa utk pk...

missha_84: im looking 4 a husband
missha_84: i xtau & mayb blum sedia utk serius dgn sape2 skrg ni
missha_84: mayb i fobia ngn ape yg b'laku
missha_84: bkn maksud i nk kecewakn u
missha_84: & bkn maksud i nk wat u jatuh hati kt i
missha_84: give me sikit masa utk lebih kenal u yer

shabbab2121: bape lama?

missha_84: u pn tau i nk kawin umur 25
missha_84: xlame lh maksudnye 2

shabbab2121: ade 21ari lg...
shabbab2121: kih3
shabbab2121: sempat ke nk merialisasi kan tuh??
shabbab2121: xdapatla i nk bantu u

missha_84: bezday i bln sept yer...
missha_84: ade 9bln lg

shabbab2121: eh tahun depan ke maksud nye..
shabbab2121: i tot u nk tahun nih gak

missha_84: gelojoh sgt 2
missha_84: xde sape nk kt i pn
missha_84: klu jz tinggal 21hari je
missha_84: ape lh u ni
missha_84: ish2...

shabbab2121: hi3
shabbab2121: ape la...bkn xde sape nk kat u
shabbab2121: u je yg belom bersedia terima org lain
shabbab2121: entah la noor shafawati...
shabbab2121: i dah lakukan yg terbaik...dan i juga dan luahkan ape yg patut...
shabbab2121: i bg u masa...
shabbab2121: i xmampu la utk makin rapat ngn u dan akhirnye i kecewa pluk...
shabbab2121: so i rasa pasni u gunakan la masa sebaik mungkin utk u pk...
shabbab2121: bila u dah ready ngn jwp tuh br u bgtau i...
shabbab2121: dunwori i bersedia ape juga jwp u....dunwori okey...
shabbab2121: u dah bukak hati i baru2 ini....
shabbab2121: dan i juga bersedia utk sebarang kemungkinan lain juga...

missha_84: since when??
missha_84: i takut i xleh jd as wat u expected me 2 be

shabbab2121: mcm u ckp...jd la diri u yg sebenar....
shabbab2121: i bukan nk u bg i terima u...but i nk u terima i gak dengan seadanya i

missha_84: u xrase sume ni t'lalu awal???

shabbab2121: kita tahu ape yg akan berlaku selepas ini...
shabbab2121: mgk ia akan jd terlewat pula???

missha_84: i xnk pk t'lalu complicated la

shabbab2121: okey i understand...
shabbab2121: so now simple....
shabbab2121: u rasa u bleh terima atau tidak...
shabbab2121: kalo u rasa u perlukan masa, bape lama?
shabbab2121: dan kalo u rasa u xbleh terima...cukupla sekadar u ckp u xbleh.
shabbab2121: sori la deqnoor...i xnk bazirkan masa i lagi...
shabbab2121: ini bukan masa i utk flirt ngn sape2 lg...atau sekadar hiburkan ati sape2 pluk...
shabbab2121: kalo u nk i sekadar hiburkan hati u...i sudi tp lepas nih biar ramai2 eh...
shabbab2121: kita kuar by group...
shabbab2121: also bleh bahan2 u jugak...kih3

missha_84: y i feel sad when u said dat

shabbab2121: sori la deqnoor...
shabbab2121: i juga ade perasaan...i xmo i terlebih pk kan hati org tanpa i pk kan hati i juga
shabbab2121: i bukan pentingkan diri i sdiri...tp i jug aserik dan takut
shabbab2121: cuma mgk skang nih i rasa sesuatu yg berbeza dan i xmo lepaskan...
shabbab2121: tp i skadar mampu berusaha jer...dan meluah ape yg i rasa
shabbab2121: kita baru 3ari rapat...tp mcm2 dah berlaku dihati i...
shabbab2121: so i xmampu kalo lagi lama lagi i berterusan yg akan merosakkan hati i kelak
shabbab2121: huk3
shabbab2121: kalo u tanye put mgk u akan faham nape i cakap mcmnih
shabbab2121: sepanjang 3tahun nih i xjumpa org yg bleh bukak hati i...
shabbab2121: wlp ramai dikeliling i...dan yg mencuba
shabbab2121: deqnoor....i xnk u rasa serba salah or ape...
shabbab2121: i xnk u rasa terpaksa pluk...
shabbab2121: i nk keputusan u tuh datang dari hati yg ikhlas n betol2..
shabbab2121: bkn kerana emosi atau pengaruh dari sape2...
shabbab2121: ini masa depan kita..
shabbab2121: i juga bukan mencari sekadar awek atau kekasih
shabbab2121: tp mcm yg i cakap tadi...i mencari calon isteri utk i dunia akhirat, menantu utk mak i, ibu utk anak2 i....dalam susah dan dalam senang i insyaAllah
shabbab2121: sori le berjela2...kih3
shabbab2121: i mmg mcmnih org nye.....

missha_84: membebel...
missha_84: hehe
missha_84: i xrase i nk b'cinta lg skrg ni

shabbab2121: tuh la

missha_84: klu u btul nk kt i then dtg la pinang i
missha_84: ade berani???
missha_84: hehe...

shabbab2121: adakah kerana sbb u putus tunang then u terima sape2 saje
shabbab2121: i xnk u terima kerana situasi u...tp kalo bleh i nk u terima kerana i
shabbab2121: sori said dats

missha_84: i baru putus tunang & i xrase parent i bleh terima sesape je
missha_84: sekejap je i dh ade ganti
missha_84: dats y i perlu mase utk kenal u

shabbab2121: bape lama?

missha_84: end of dis year i let u know
missha_84: ok??

shabbab2121: so kalo mcmtuh i xmo menghadapi risiko utk kuar berdua lg...
shabbab2121: kita kuar ramai okey2....
shabbab2121: sori la, i juga takut hati i kecewa lg...xsanggup nk tunggu 3tahun lagi utk recovered...

missha_84: i selesa dgn u

shabbab2121: tq sebab berterus terang
shabbab2121: i like it...

missha_84: tp klu ini keputusn u, i've no choice

shabbab2121: yeah...
shabbab2121: hope u understand...
shabbab2121: i juga cuba utk memahami jika berada dipihak u
shabbab2121: dat y i bg u masa
shabbab2121: so i'll till dis month...u gi bercuti2 nnt u pk masak2 eh...
shabbab2121: *wait
shabbab2121: pk n mintak la petunjuk juga dari Allah...
shabbab2121: insyaAllah Allah lebih tahu mane yg terbaek utk kita
shabbab2121: insyaAllah i juga akan wat...
shabbab2121: http://www.youtube.com/watch?v=33WF3yk9R8YWatch With Me
shabbab2121: i like dis song

missha_84: i really cant make any decision rite now
missha_84: & im really sad when u said dis
missha_84: yeah...

shabbab2121: deqnoor....i xmintak pon keputusan dari u skang...
shabbab2121: cuma i harap u paham jika ditpt i...since i juga sedang paham jika i kat tpt u
shabbab2121: ari i dah tak tentu arah tau....hati i dah terbuka skang utk u....
shabbab2121: *arini
shabbab2121: so kalo i biarkan lagi lama since u juga tak ada kepastian utk smua ini lebih baik i stop skang
shabbab2121: dari i kecewa nnt
shabbab2121: hope u understand deqnoor...
shabbab2121: i juga takut u xleh terima i seadanya...
shabbab2121: hmmm dats y i kasi u surat tuh...
shabbab2121: u pahamkan betol2 ayat tuh...insyaAllah satu hari nnt u akan jumpa jawapan smua nih

missha_84: sejak bile i wat u jatuh hati kt i??
missha_84: i minta maaf
missha_84: xde niat pn nk wat u cam2

shabbab2121: dah lama da i jatuh hati dari kita blaja2 lagi...
shabbab2121: tp baru2 nih i bkn jatuh hati je dah...
shabbab2121: jatuh tangga terus...xla maksud i since 3tahun nih
shabbab2121: xde sape2 yg bleh buka hati i...
shabbab2121: tp u telah bukak tetiba...bila semua ini kebetulan yg kita tak penah rancang...
shabbab2121: smua ini kebetulan...dan i sdiri xsedar dan xrancang
shabbab2121: i juga mintak maaf if i salah or watkan u sedeh2...
shabbab2121: see.....i buatkan u hapi sblm nih, but now i telah watkan u sedeh2
shabbab2121: sori2

missha_84: lepas ape yg b'laku i takut utk b'cinta lg

shabbab2121: i paham...i juga telah lalui, mungkin bentuk dan kisah kita berbeza2
shabbab2121: btw, i bersyukur dan berterima kasih sbb watkan i hapi i bahagia..
shabbab2121: wlp utk beberapa hari
shabbab2121: i rasa seperti bersemangat kembali..
shabbab2121: chaiyok2 ame
shabbab2121: dah2 jgn sedeh2 deqnoor...
shabbab2121: jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu. Menyayangimu. Mengasihimu. Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkannya dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga yang akan menyesal..

missha_84: u slalu dikecewakn & i xsanggup dikecewakn lg

shabbab2121: yeah...i paham situasi u
shabbab2121: dunwori pasal i..
shabbab2121: i xkisah la..
shabbab2121: ini mgk takdir utk i...
shabbab2121: kene tabah...wlp i tak kuat mane...tp kene juga hadapi
shabbab2121: kita juga manusia biasa rite, so ape yg berlaku tuh pasti ade hikmah nye
shabbab2121: InsyaAllah mgk itu yg terbaik utk i...
shabbab2121: i doakan u akan jumpa pengubat u satu hari nnt
shabbab2121: InsyaAllah...chaiyok deqnoor

missha_84: if pengubat 2 adalh u camne??

shabbab2121: insyaAllah u akan dapat kepastian tuh juga nnt

missha_84: then skrg ni kita kene jauhkn diri antara 1 sama lain
missha_84: cam2??

shabbab2121: bukan jauh...
shabbab2121: tp i nk bg u ruang dan masa...
shabbab2121: u pk masak2 ngn sebarang keputusan u eh
shabbab2121: i xnk pengaruhi u pula
shabbab2121: i dah ready...hati i terbuka
shabbab2121: so skang terpulang pd u
shabbab2121: as u wish u nk bgtau ujung bulan nih, so i tunggu la..
shabbab2121: i kan sabar!
shabbab2121: kih3

missha_84: how do i know u if i cant c u anymore??

shabbab2121: mintak la petunjuk dari Allah...
shabbab2121: cinta tuh kan anugerah dari Allah...
shabbab2121: kalo cinta krn mata ia nafsu sayang...
shabbab2121: i amek masa 3ari utk luahkan smua ini pada awk tau...
shabbab2121: i dah pk masak i ape yg i ckp nih...dat y i bersedia ape jua jwpn atau keputusan dari u

missha_84: within 3 days i dh wat u camni
missha_84: huhu....

shabbab2121: anugerah rite
shabbab2121: i tak penah mintak pon...
shabbab2121: dan i xpenah rancang

missha_84: tp ape yg b'laku within 3days ni mmg dn xkn lupe

shabbab2121: me too
shabbab2121: smua xdirancang kan...

Terima kasih dan maafkan diriku untuk segala-galanya… 25 Jun 2010 yang sepatutnya menjadi saksi penyatuan antara dua hati dengan ikatan suci sebagai suami isteri ini tidak menjadi kenyataan. Terima kasih atas kenangan ini… Doakan diriku semoga terus tabah dan terus memberi ruang untuk mereka yang benar-benar ikhlas menerimaku… Hati ini terus disakiti tetapi apakan daya… Diriku hanya insan biasa… Hanya Yang Esa tempat untuk ku meluahkan rasa… Ya Allah… Sesungguhnya Engkau lebih mengetahui segalanya…
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

7 Blue Komen:

  1. serius.panjang sngat hingga rasa xnak baca..sngat panjang sngat.hahah.my advice,lain kali buat espisod.baru sedap folo.jgan upload secara pukal

    ReplyDelete
  2. will b consider but harap anda bleh pastikan yang dn ni sgt byk masa utk membuat episod di sini. hee... :p

    ReplyDelete
  3. sis,ni yg ne?misal pun da celaru bace ni.ni org baru ke yg cite ex fiance u tu?tamau sedey2.tamau.love u! >.<

    ReplyDelete
  4. sori dear... jz noticed ur comment. he was d one i met after putus tunang & we already plan for marriage but putus juga... don't wori ya. dat's life & Allah knows better... Luv u too!!! ^_^

    ReplyDelete
  5. mcm kenal je shabbab2121...hehe

    ReplyDelete
  6. adeh ..terbaca kisah lama Cik DN lagi.

    baca sambil menguap. maklumlah baru habis kerja malam.

    serius..saya boring kalau kena paksa2 mcm ni. boring yg teramat. pastu kena kuar dating, kena belanja makan..oh..boringnya.

    dulu saya bercinta ngan wife sekejap sahaja (dah kenal sbb satu dept). bertunang pun sekejap. terus nikah dan kawin. still bertahan sampai sekarang. Alhamdulillah.

    Pesanan dari saya utk Cik DN yg dihormati,
    kalau ada lelaki yg betul2 suka. suruhlah dia masuk meminang. be honest dan jujur. masa bertunang boleh kenal satu sama lain. bercinta.

    bertunang bukan maksudnya kena kahwin. tapi nak cari masa untuk kenal satu sama lain terlebih dahulu. ada sikit persamaan dan saling mengetahui serba sedikit. tak perlu banyak sangat. nanti bosan pulak masa kahwin ..semua dah tahu.

    rasa mcm nak komen panjang2 je. sampai boleh jadi entri.

    Cik DN jaga diri ye. kalau nak tanya pendapat apa2 pasal benda2 mcmni..boleh minta pendapat saya. saya akan bagi pendapat yg paling baik dari kaca mata seorang sahabat..in shaa Allah


    p/s: betul kita tak pernah kenal sebelum ni? mcm biasa tgk je nick name miss_sha84 ni. harap2 taklah kan

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^