Monday, April 26, 2010

...Clearance...

Hari ni tak tau kenapa DN terlebih rajin. Meja DN kat office ni sangat kemas. Tiada sehelai kertas pun. Kalau tidak, pusing kanan, kertas... pusing kiri, kertas... Kalau tengok meja DN sekarang macam bukan meja orang yang sibuk membuat kerja. Wahh!!! Bestnyer tengok meja ni. Hehe... Tapi cuma sekejap sahaja. Selang sejam kemudian... Bertimbun surat keluar dari bilik bos dan diletakkan atas meja. Ishh... Penat kemas tadi tau. Hehe...

Bukan setakat meja je DN kemas, laptop pun menjadi mangsa kekemasan DN harini. Mana-mana yang berserakan di desktop DN masukkan dalam folder yang terlibat... Yang tidak berkaitan DN delete... Yang memang sudah ada dalam folder DN devide lagi kepada folder ikut nama architect, C&S, QS, TNB, Telekom, klien, drawing dan macam-macam lagi. Baru la kemas dan tak serabut tengok. Wahh!! Sungguh rajin harini (perasan). Hihihi...

Dalam mengemas folder yang terlibat, DN terbuka folder (D:\deq noor\LAIN-LAIN\gambar\my engagement day). DN tengok balik gambar-gambar di saat DN menjadi tunangan orang. Hmm.... Sedih... Sebak... Terkilan... Pelbagai perasaan bercampur baur dalam hati dan diri ini tetapi inilah kehidupan DN. Hidup mesti diteruskan dan sisa-sisa kekuatan yang tinggal inilah DN meneruskan hidup ini tanpa status tunangan orang lagi selepas 1tahun DN bergelar tunangan orang. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diri ini dan DN redha dengan apa yang berlaku. Kami tiada jodoh dan pertemuan serta ikatan yang pernah kita jalin meninggalkan seribu satu kenangan yang telah membuatkan diri ini lebih dewasa dan tabah mengharungi hidup ini. Terima kasih kenangan... Terima kasih impian... Terima kasih Allah... Sesungguhnya Allah merancang sesuatu yang lebih baik untuk diri DN maka teruskanlah bersangka baik denganNya.... Syukur alhamdulillah atas kehidupan yang sungguh indah ini...

Nak tengok gambar masa DN bertunang dulu? Hehe.... DN share with you all. Enjoy the pictures!!!



























Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Wednesday, April 21, 2010

Ceritera Semalam... Pengajaran...

Meeting PULAPES (Pusat Latihan dan Pembangunan Pekebun Kecil Sawit) MPOB di Keratong, Pahang semalam…. Mula-mula dapat notis meeting untuk Landscape sahaja pukul 10pagi, selang beberapa minit dapat pula notis untuk Interior Design (ID) pukul 11pagi so DN kena lah turun gak meeting ni. Perlu pastikan maklumat servis elektrikal terutamanya wall light, underfloor trunking, equipment rack and so on diperolehi oleh pihak ID. Taknak nanti ID letak perabot tutup services yang kitorang dah letak.

Keluar rumah pukul 7.30pagi, isi minyak kat Petronas berhampiran rumah, beli sikit roti dan air untuk breakfast dalam perjalanan nanti, meneruskan perjalanan ke Keratong. Sampai di Tol Simpang Ampat, stuck kat sini lebih 30minit. Huh… Tension sungguh… Ingat ada accident ke… Rupanya tutup seketika untuk buat jalan. Sabar je… Pagi-pagi time orang tengah sibuk nak pergi kerja, pagi-pagi ni juga lah nak buat jalan. Huh…

Tiba di Kompleks MPOB Keratong pukul 11.15 pagi. Agak lewat… Huh… (Tak suka sungguh masuk meeting lewat) Rupa-rupanya memang mereka tunggu kehadiran DN. Bila DN masuk meeting baru diorang start. Pada mulanya DN rasa pelik gak tapi rupa-rupanya baru DN perasan arkitek, civil & structure (C&S) engineer dan quantity surveyor (QS) tidak hadir so DN menjadi perhatian untuk semua isu. I’m leading this meeting I guess… Sabotaj… Sabotaj… Hari ini DN consultant untuk semua. Kenapa mereka tidak hadir ye? Merajuk kot sebab ID dan QS, klien pilih orang lain. Cuma Mechanical & Electrical (M&E) sahaja kekal kami sebagai konsultannya. Hahaha…. Suka hati judge orang. Tak kisah la. Yang penting tanggungjawab tetap perlu dilaksanakan.

Pn. Noor ini bangunan apa? Pn. Noor kita kat blok mana? Pn. Noor boleh tunjukkan lokasi kita di drawing ni? Pn. Noor mana satu pintu utama? Pn. Noor nanti tanam rumput ke tidak kawasan ini? Pn. Noor cermin toilet ada tak? Pn. Noor ini point apa? Pn. Noor grill untuk safety ada tidak dalam kontrak asal? Pn Noor service box ni untuk service apa? Pn Noor service box ini boleh guna untuk berapa orang? Pn. Noor boleh tak nak tukar equipment rack ke tempat lain? Pn Noor berapa horse power aircond di bilik ni? Pn. Noor kenapa compressed air system ini end disini sahaja? Pn. Noor berapa tan overhead crane ni? Pn. Noor kenapa service pit ini tiada tile? Pn. Noor kalau tambah awning dari Farm Mechanisation A ke Farm Mechanisation B boleh? Pn. Noor itu… Pn. Noor ini… Huh…. Yeah… Memang kerja DN untuk ingat, decide dan tahu semuanya. Terima kasih kalian yang memberi tanggungjawab besar ini kepada DN. Saya sangat suka. Huhu….

Pukul 2 baru habis dan tanpa menjamah makan tengah hari, meneruskan perjalanan pulang. Sesuatu di luar jangkaan berlaku apabila tiba di R&R Seremban,isyarat kekurangan minyak kereta sudah menyala tetapi sistem di Stesen minyak Petronas dan Shell bermasalah. Guna cash or credit card, dua-dua tidak boleh so nak tunggu ke atau redah je? Hmm… Pada mulanya tunggu juga hampir 20minit tetapi tetap tiada perubahan so apa lagi… Meneruskan perjalanan… Tawakkal je lah dan Alhamdulillah… sempat sampai ke stesen minyak Shell berikutnya…

Tuju ke AU3 untuk berjumpa dengan Cik Musalmiza yang katanya tidak sihat.DN dengan jalan KL bukannya pandai sangat tapi dengan sedikit keyakinan, redah je. Entah jalan mana DN lalu pun DN tak pasti. Dahla rumah Musalmiza tak tahu kat mana, telefon 016 pula sudah kehabisan bateri manakala telefon 012 bateri sudah merah. Tawakkal lagi sebab sudah berjanji dengan Musalmiza untuk berjumpa dengannya. Hehe.. Pastu lama juga tak berjumpa dengan beliau ini. Akhirnya… Jam 6.30petang tiba di kawasan perumahan beliau. Lunch + dinner bersama di Pizza Hut Jusco Setiawangsa, kemudian ke rumah sewa beliau di AU3, berborak-borak sehingga jam 10malam, DN kembali ke rumah… Pengalaman seharian yang sungguh menyeronokkan. Seronok ke? Pengajaran… Pastikan minyak kereta tidak kurang dari 1 bar apabila berjalan jauh dan pastikan cas telefon sepenuhnya sebelum berjalan jauh. Hehe…


Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Monday, April 19, 2010

is weekending~


Aktiviti hujung minggu yang sangat menggembirakan… Terima kasih kepada mereka yang menyerikan hari-hari DN… Tak tahu kenapa DN nak abadikan disini. Padahal bukannye best sangat pun tapi tetap nak update gak disini. Terima kasih kepada mereka yang sudi membaca bebelan DN ni….
Jumaat : 16 April 2010
Balik kerja agak awal harini. Dalam pukul 7.30mlm dah sampai rumah. Macam biasa, balik rumah mandi, solat dan kemudian berkurung dalam bilik. Perut rasa lapar pulak so masuk dapur dan membuat sup sayur. Cukup lah untuk perut sendiri. Lepas makan, berkurung semula dalam bilik, tapi mata tak ngantuk lagi so tengok la ikan-ikan belaan DN dalam iphone ni… Thanks to Peili kerana mengajar DN main game dalam iphone. Memang sangat best!! Hehe… Malam-malam yang membosankan diisi dengan ikan-ikan yang menyeronokkan mata memandang…
Telefon berbunyi menandakan mesej masuk. Siapa lah yang mesej malam-malam ni. DN tengok nama yang keluar dan sangat terkejut menerima mesej beliau di waktu malam begini. Macam tahu je DN di rumah sahaja harini. Adakah benar beliau masih belum kahwin atau beliau sebenarnya duda ataupun bujang terlajak sudah… Hmmm… Tak kisah lah. Yang penting beliau menemani DN sepanjang malam ini. Kami bermesej bermula dari jam 20:52:28 sehingga 23:32:54. Seronok bermesej dengan beliau. Terima kasih kerana menemani malam DN yang sepatutnya membosankan menjadi sesuatu yang sangat menggembirakan….
Sabtu : 17 April 2010
Pergi ke rumah pakcik DN di Seksyen 6, Shah Alam. Semalam dah berjanji dengan makcik DN untuk bawa beliau berjalan-jalan so harini DN membawa beliau makan di Johnny’s Restaurant One Utama. Lepas makan, terus pulang semula ke rumah pakcik DN. Duduk di bilik merehatkan diri sambil menonton TV, tepat jam 6, DN keluar untuk berjoging. Macam biasa seorang diri. Niat awal hendak ke tasik Shah Alam tapi memandangkan cuaca seperti hendak hujan, DN cuma pergi ke tasik kecil di Seksyen 7 berdekatan rumah Menteri Besar Selangor. Tidak diketahui apakah nama tasik tersebut. Dekat je dengan rumah pakcik DN. Tahu dekat camni baik tak perlu bawa kereta kan. Pusing tasik tersebut 3 pusingan… hujan rintik-rintik mulai turun… Kembali semula ke rumah pakcik DN, mandi, solat, merehatkan diri dan menonton TV. Niat di hati taknak makan malam. Maklumlah, ingin menjalankan misi menurunkan 3kg tetapi misi telah diganggu gugat dengan kehadiran sushi yang dibawa pulang oleh sepupu DN. Adehh… DN dan sushi memang tidak boleh dipisahkan so ade lah dalam 6 biji sushi DN makan malam itu. Huh… Esok kena jogging lagi ni. Hehe… Kembali menonton TV di bilik… Dalam pukul 2pagi baru boleh melelapkan mata. Malam ni tidur di rumah pakcik DN sahaja…
Ahad : 18 April 2010
Jam 10pagi, membuat kerja-kerja di ofis. Hari Ahad kerja ke??? Soalan yang bagus. DN dan kerja juga tidak boleh dipisahkan. Tidak kira lah hari apa, bila DN rasa nak buat kerja, DN akan datang walaupun hanya di ofis sendirian. Workaholic ke DN ni?? Entah lah. Apa yang penting, I like my works damn much. Hehe…
Jam 2petang, Hanim datang di ofis DN dan kami meneruskan perjalanan ke Pavillion. Window shopping je… Ada gak la aim beberapa helai baju untuk shopping bila sale nanti. Kalau tak sale bajunya semua lebih RM200… Taknak la beli sekarang. Tapi Hanim mendapat Mr. Frogie yang sangat cantik untuk dijadikan hantaran pertunangan beliau nanti. Memang sangat cantik tapi gambar DN taknak letak disini ye. Nanti xsurprise.. Hehe…Sebelum memenatkan diri berjalan-jalan dari 1 aras ke aras yang lain, kami mendapatkan tenaga di The Loaf. Sebenarnya Hanim nak makan lasagna, tetapi bau yang sangat sedap di depan pintu The Loaf ni telah menarik kami untuk makan di sana tanpa lasagna… Memujuk hati akan dinner lasagna nanti. Hehe…
Jam 7malam, tiba di Summit USJ untuk berkaraoke pula. Asalnya nak berkaraoke di Red Box Pavillion tetapi kena tunggu lepas pukul 6. Mesti la kami taknak tunggu sebab lepas pukul 6 harga dua kali ganda dari sebelum pukul 6. Itu lah yang menyebabkan kami ke Summit USJ ni. Berkaraoke 1jam… Huh… Lagu Pelamin Anganku Musnah telah memusnahkan suara DN. Waaa…. Sumbang mambang sudah bila nyanyi lagu lain.. Sobsob… Tapi tetap cuba mengekalkan baki suara yang ada untuk menghabiskan masa 1jam yang ada. Dah la berkaraoke berdua dengan Hanim sahaja. Lepas DN, Hanim, lepas Hanim, DN. Mane xmerdu suara kami lepas tu. Hahaha….
Jam 9 malam di Naili’s Taipan. Asalnya nak makan lasagna di Secret Recipe tetapi sebab dah ke Taipan so kami bertukar rancangan kepada Naili’s pula. Makan malam kami adalah tomyam campur, beef lasagna dan brownies. Hmm… Nak diet ape makan camni. Hahaha… Tapi sangat mengecewakan… Lasagna kat sini tak sama macam di Naili’s Ampang. Huh… Mujur tomyam dan brownies sedap. Kalau tidak, memang palang terus lah Naili’s di Taipan ni. Huhu….
Isnin : 19 April 2010
Disebabkan makan yang terlalu banyak malam tadi, maka menekadkan diri untuk berpuasa… Yeah… DN berpuasa hari ini tetapi apabila sampai di ofis pagi ni… Ada sesuatu yang dibuat oleh Kak Suzie…
Waaa… Manchester United Cupcake!!! But… I’m fasting today… Mujur officemate semua memahami kegilaan dan kefanatikan DN dengan MU ni so diorang langsung tak usik cupcake MU ni. Siap simpan lagi di peti sejuk untuk DN makan bila buka puasa nanti. Sangat terharu… Sobsob… Terima kasih kalian…
Done updating my weekend… Time to concentrate on works again… “Saya suka kerja saya”…

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Friday, April 16, 2010

Surveys...

DN tengah serabut sebab banyak kerja harini... Dalam kepala ni silih berganti fikir tentang submission ke Telekom, TNB dan Majlis (authority), surat sokongan yang masih belum dapat dari TNB (everyday need to follow up by phone), estimation cost and drawings for new project... Stop it DN. Please don't make it worse. Plan it slowly as usual. You can do it. Take a breath. Do your planning nicely. Patutnya DN ada 2 meeting harini. Sebelah pagi dan petang. Apa yang seronoknya 2 meeting tersebut cancel so harini boleh concentrate dengan kerja-kerja di ofis. Yeahoo!!!

Sebelum memulakan kerja, DN rasa nak buat survey yang diambil dari Cik Khamisah kita... I give 30minit only for myself to do this survey. More than it, DN akan kena denda stay in office until 9pm. Hehe... Ok, start now dear...


Where is your cell phone?
Beside my laptop...
Relationship?
Single and available... Love my status now sooo much...
Your hair?
not too short... thinking of new haircut... (membazir je...)
work?
yeah!!! I'm really love my works & not thinking to find others...
Your sister?
Nur Hidayah; 9 years old; notty & funny... Love her so much!!
Your favorite thing?
Shoes... & shoes... always shoes... now i'm thinking to buy new shoes... please stop it DN. Not now ok...
Your dream last night?
3 men i met in my life...
my father (thanks and sorry for everything Abah...)
sum1 i date with in JB (starting to like him... as friends only... i guess... hehe...)
my latest ex-bf (perlu ke latest 2? mcm ramai sgt bf. hahaha...)
Your favorite drink?
Milk or milky drink
Your dream car?
I wish to get WISH... Dunno y i like dis car since i'm studying in UTM...
The room you’re in?
Not too big... Share with my little sister... I'm not really like it & hopefully 1 day i'll find my own house... Maybe as my birthday present (dreaming... Haha...)
Your shoes?
Of course high heels... Love heels so much!! Sometimes masuk site pun pakai heels... Slumber... Hehe...
Your fears?
Err... Malu nak cakap la... Tempat tinggi dan dalam air... Owh... You all already know my fears...
What do you want to be in 10 years?
Ir Noor Shafawati (i'm working on it now), wifey, mummy……
Who did you hang out with this weekend?
not sure yet.. maybe with my untie (Cik Pinik) or my friends (Farid, Hanim, Salam, Lily, Anuar, Khamisah) or him (i don't think so... hahaha...)
What are you not good at?
hmm... let you all know and judge me...
Muffin?
any flavor... but something with cheese will be most chosen
One of your wish list items?
Own House
Where you grew up?
Selangor Darul Ehsan
Last thing you did?
Chat and accompany my untie last night...
What are you wearing?
Orange color baju kurung...
What aren’t you wearing?
rings & anklet
Your pet?
cat & fish in my iphone...
Your computer?
Toshiba laptop
Your life?
complicated but i know Allah always there for me no matter any condition I am... Thanks Allah for this great life...
Your mood?
You do have a lovely smile... I'll keep smiling no matter what my mood is
Missing?
My childhood...
What are you thinking about right now?
works...
Your car?
WQL... Persona...
Your kitchen?
my mom’s kitchen... Still don't have my own kitchen & dreaming to have one on my own... I like cooking actually... (malunye...)
Your summer?
warmest season of year... and sometimes rainy...
Your favorite color?
orange color...
Last time you laughed?
just now with peili... she drop by to meet me for a while...
Last time you cried?
yesterday in my dream... hahaha....
School?
SK Seksyen 24 Shah Alam (Standard 1 to 4)
SK Seksyen 6 Shah Alam (Standard 5 to 6)
SMKA Simpang Lima Sungai Besar (Form 1 to 5)
Love?
Allah... Family... Friends... Everyone I met, have and get in my life... Thanks Allah..

I'm done!!! 24minutes 35second... i did it!!! Hehe...


Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Wednesday, April 7, 2010

SLISSian's Gathering 9701 (2)

Jemputan kepada sahabat-sahabat SLISSian’s 9701 di Facebook

Type : Meeting – Informational Meeting
Date : Saturday, April 3, 2010
Time : 11:00am – 4:00pm
Location : Restoran Antan Batura, Taman Tasik Shah Alam

Description
Assalamualaikum warga SLISSIAN's 9701...

Kesinambungan dari Portluck Gathering year 2009, tahun ini akan diadakan sekali lagi bertujuan untuk merapatkan ukhuwah persaudaraan Islam yang telah terjalin antara kita. Harap mendapat sambutan & sokongan dari kalian semua.Terima kasih

Ishh... skema sungguh ayat di atas. Korang jom jumpa!!! ;p

Seperti yang dirancang, Alhamdulillah… Kami dapat berkumpul dan berbual mesra. Sejuta penghargaan kepada Noor Khamisah (Kay), Shahrul Azhar (Anje), Junaidi (Joned), Mohd Yazid (Yazid), Abd Salam (Salam) & wife (Lili), Khairul Anuar (Nuar), Mohd Muzamir (Amir), Siti Zulaikha (Zuli), Norul Izwana (Wana), Mohd Farid (Farid) dan Nur Hanim (Anim) atas kesudian kalian meluangkan masa dari diri ini, Noor Shafawati (Deq Noor). Terima kasih kerana hadir dan memeriahkan suasana. Kepada yang tidak dapat menghadirkan diri, tidak mengapa. Dapat mengenali kalian lebih bermakna dari pertemuan ini. Disini DN abadikan kenangan bersama kalian dan insyaallah tahun depan pertemuan seperti ini akan diadakan lagi. Luv u all!!!







Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Sunday, April 4, 2010

3days 2nights in JB

I’m in JB!!!! Hehe… So excited. Walaupun pergi seorang diri ke JB dari Keratong (Meeting MPOB PULAPES), DN rasa sangat teruja. Eh, Wayne Rooney ada temankan DN sepanjang perjalanan so takde sunyi sangat. Hehe… Habis je meeting kt Keratong pukul 1, tanpa berlengah DN terus ke JB dan tiba di Goodhope Hotel jam 4.30 petang. Meeting UiTM Pasir Gudang keesokan harinya jam 2.30 petang so DN ada banyak masa untuk berjalan-jalan di JB. Seronoknye dapat mengimbau kenangan di sini. Rasa nak menangis pun ada. Sobsob… Hmm… Walaupun korang taknak tahu apa yang DN lakukan di JB, DN tetap nak cerita disini. Nak baca silakan, taknak baca korang tetap akan baca gak kan… Hehe… Betapa DN tidak sia-siakan masa yang ada di JB sehinggakan rasa letih itu hilang walau perjalanan sangat jauh. DN tahu letih ke?? Good question. Hehe…

31 Mac 2010

8malam – Lokasi adalah di My Friend Tomyam bersama seorang rakan belajar UTM yang menetap dan bekerja di Pasir Gudang. Memang anak jati Johor beliau ni so takde risau sangat kalau ke JB lagi lepas ni. Beliau tetap ada. Berbual sambil makan malam (thanks belanja DN) sehingga jam 10 malam. Perbualan banyak berkisarkan tentang kerja, rakan-rakan UTM dan ilmuan Islam...

11malam – Lokasi adalah Restoran Ikan Bakar, Senibung bersama rakan belajar SMKA Simpang Lima dan rakan-rakan beliau. Dari Pasir Gudang, DN lalu Plentong tuju ke Permas Jaya dan akhirnya sampai Senibung. Wahhh… DN masih ingat laluan ini. Seronoknya… Hehe… Bersama beliau mengimbau kembali zaman belajar di sekolah dulu… “ABC”, “Nonstop” dan “Drumstick”… Hanya kami yang mengetahui dan memahaminya. Hmm… Kenangan… Hikhik…

1 April 2010

1 pagi – Lokasi adalah di Danga Bay. Berjalan-jalan dengan beliau sambil mendengar live band dan dalam kepala ini mengimbau kenangan zaman belajar di UTM dulu. Banyaknya kenangan DN disini… Huhu… Apapun terima kasih kepada beliau kerana sudi menemani diri ini. Kalau tiada beliau, DN berjalan-jalan seorang diri la gamaknye. Hehe… Dah penat berjalan-jalan, kami berdiri di tepi Pantai Lido sambil berbual-bual.

2 pagi – Lokasi adalah di Restoran Singgah Selalu. Tempat yang selalu DN lepak suatu ketika dulu dan pada jam ini DN berada di sini lagi duduk berborak dengan beliau sambil minum (thanks belanja DN). Hmm… Tiada banyak perubahan tapi yang paling ketara perubahan pada restoran ini adalah tempat shisha yang sangat besar. Tempat ni tetap happening macam dulu…

3 pagi – Lokasi adalah di bilik 1108, Goodhope Hotel. Apa lagi, time to sleep la. Selamat malam sayang… Hehe… Sebelum tiba di bilik hotel semula, DN menghantar beliau ke Naza Hotel, tempat beliau menginap. Tapi sebelum itu jalan-jalan di sekitar Stulang Laut. Macam dulu juga, kawasan ini penuh dengan mereka-mereka yang melepak dan berjalan-jalan. Diorang taknak tidur ke?? Ish2… (Padahal dulu zaman belajar pun selalu duduk melepak kat sini. Hehe…)

9 pagi – Lokasi adalah di Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Kenapa hati ini rasa sedih dan macam nak nangis ye? Sentimental value banyak sangat disini. Sobsob… Masuk dari pintu berhampiran padang kawad, terus menuju ke Kolej 9, kemudian ke Kolej Perdana terus ke Fakulti Elektrik, tuju ke Bangunan HEP dan kemudian merehatkan diri dan WQL di Tasik UTM… Semasa di HEP, niat di hati ingin bertemu dengan seorang staff yang sangat dikenali dan agak rapat suatu ketika dulu tetapi beliau sudah ditukarkan ke bahagian lain. Sobsob… Sedih tak dapat berjumpa dengannya. Tapi yang paling menarik adalah ke’kerek’an seorang mak buyung yang menjaga kaunter HEP tu. Muka DN masih macam student kot.. marah-marah DN tak pakai kad metric. Bila DN kata bukan student dan nak jumpe dengan seseorang, still dengan nada tinggi kata tiada. Ish… Sabar sungguh dengan beliau ni. Masih tak puas hati, DN bertanya dengan orang lain pula. Rupanya insan yang sangat DN ingin temui tidak berada di HEP lagi. Kan senang beritahu elok-elok. Patut ramai tak suka berurusan di kaunter. Begini rupanya sikap mereka walaupun hanya segelintir sahaja yang merosakkannya.Ish2.. Cuaca dah mula agak panas, meneruskan perjalanan ke Meranti, kemudian ke Klinik UTM, tuju ke Kolej 16 & 17, kemudian pusing semula melalui Kolej Rahman Putra… melalui laluan tengah antara fakulti-fakulti dan keluar melalui pintu utama. Hajat untuk bersiar-siar di dalam UTM sudah kesampaian… Syukur Alhamdulillah…

11 pagi – Lokasi adalah di bilik 1108, Goodhope Hotel. Kemas barang-barang untuk check out. Baru perasan tak makan apa2 lagi. Excited nak jalan-jalan kt UTM punya pasal. Hihi… Lepas dah check out, tuju ke Jusco Taman U. Hmm… Nak parking kereta dah kena bayar rupanya. Patut macam tak ramai dah budak-budak UTM bertebaran dalam ni. Hihi… Apsal takde selera nak makan pulak ni. Hmm… Lepas jalan-jalan dalam Jusco, duduk kat Arena sambil minum dan berbual dengan Cik Khamisah. Terima kasih Cik Khamisah kerana sudi menemani DN walau hanya dengar suara sahaja. Itu pun sudah memadai bagi DN…

2 petang – Lokasi adalah di UM Land Meeting Room, Bandar Seri Alam. Mesyuarat bermula melibatkan isu infra untuk projek UiTM Pasir Gudang. Disebabkan syarikat DN terlibat dengan kerja-kerja infra elektrikal untuk projek ini, DN menggalas tanggungjawab untuk memastikan segala maklumat yang diperlukan bagi memudahkan kerja-kerja infra diperolehi. Alhamdulillah… mereka sangat membantu.

5 petang – Lokasi adalah di U Hotel, Taman U. Check in disini pula. Hatiku sudah ditawan di JB. Hihihi… Perkara diluar jangkaan DN berlaku. Sebelum ke lokasi ini, seorang insan yang dikenali di setiap mesyuarat UiTM Pasir Gudang ini telah memberhentikan kereta Audi A4 beliau di sebelah kereta DN semasa di lampu isyarat susur keluar dari Bandar Seri Alam. Disebabkan beliau membuka tingkap kereta beliau, DN pun turut sama membuka tingkap kereta DN. Sangat mengejutkan apabila beliau memberi nombor telefon beliau kepada DN dan meminta DN mesejkan nombor telefon DN kepadanya. Kerana kami saling mengenali dan terlibat dalam projek yang sama, DN memberikan nombor telefon DN kepadanya.

6 petang – Lokasi adalah di Coffee House,Thistle Hotel. Atas pelawaan beliau, DN menemani beliau minum-minum (thanks belanja DN) di sini sambil berborak. At the first place, I’m quit nerves. Iyelah… Seorang lelaki yang memiliki syarikat sendiri dan berada serta setaraf dengan bos DN sudi mempelawa DN menemaninya disini. Tidak masuk di akal rasanya tetapi perkara ini benar-benar berlaku dan bukan mimpi. Hmmm… Selesa berbual dengan beliau. Apa yang tidak selesa adalah keadaan di situ yang agak sejuk. DN mana suka tempat sejuk. Beliau sedar ketidakselesaan DN dan ingat DN tidak selesa bersamanya jadi DN terpaksa berterus terang yang DN tidak menyukai tempat sejuk ini. Tukar ke tempat yang kurang sejuk pula… Hihihi… Apa lah DN ni kan… Beliau cuba mengetahui latar belakang dan rahsia hidup DN. Hmm… Apakah semua ini??

8 malam – Lokasi adalah di Rumah Limas,Danga Bay. Beliau teringin nak jalan-jalan di Danga Bay so DN membawa beliau jalan-jalan menaiki kereta DN dan akhirnya berhenti di sini untuk makan. Beliau sudah ada janjitemu makan malam bersama Medini sebenarnya dan niat asal adalah hanya bersiar-siar tetapi beliau sudah mula lapar so kami berhenti di sini untuk makan malam yang ringan sahaja (thanks belanja DN). Perbualan diteruskan dan hmm… I think he’s so annoying with those questions but why I feel comfortable and happy with him? Mungkin sebab usia beliau yang sudah lama melewati suku abad berbanding DN yang masih lagi suku abad dan kehidupan sosial beliau menyebabkan beliau pandai menguasai keadaan dan menarik perhatian. Think positive… Hehe…

11 malam – Lokasi adalah di Restoran Tungku Impian, Pulai Utama. Selepas menghantar beliau kembali ke Thistle, DN berjumpa pula dengan seorang rakan kepada ex-bf DN yang sebelum ini DN hanya pernah berjumpa sekali sahaja iaitu semasa hari perkahwinan beliau yang mana ketika itu DN hanya menemani ex-bf DN. Tidak pernah rapat dan tidak pernah berbual mesra tetapi disebabkan kita sudah saling mengenali dan telah menghubungkan silaturrahim talian persahabatan Islam antara kita, DN tetap menganggap beliau sahabat DN walau antara DN dan kawan beliau tidak berakhir seperti yang diimpikan. Terima kasih kerana sudi bertemu dan berbual serta minum bersama DN malam ini (thanks belanja DN). Perbualan yang singkat ini memberi DN sejuta pengertian. Terima kasih sahabat…

2 April 2010

2 pagi – Lokasi Bilik 10, U Hotel. Kembali ke sini sejam yang lalu tetapi kehadiran mesej dari insan yang berada di Thistle mengejutkan diriku yang ketika ini masih menonton TV. Beliau memaklumkan bahawa beliau baru kembali dari berkaraoke bersama Medini dan kini sudah berada di bilik hotel beliau. Hmm… Perlukah beliau memberitahu DN semua ini ? Layankan… Hehe…

10pagi – Lokasi Bilik 10, U Hotel. Beliau menelefon DN selepas beliau selesai b’swimming dan b’gym di sana serta memberitahu bahawa beliau akan menghadiri mesyuarat bersama Medini sebentar lagi. Hmm… Agak runsing dengan segala perilaku beliau. Beliau bertanyakan tentang kepulangan DN malam tadi, apa yang DN makan, bila akan pulang ke Selangor dan macam-macam lagi. Terlalu mengambil berat terhadap DN dan DN lemah dengan insan sebegini. Walaupun nampak DN ini selalu bersendiri, boleh membuat keputusan sendiri, membawa diri sendiri tanpa bergantung dengan orang lain, tetapi jauh di sudut hati DN, DN memang dambakan seorang insan yang mengambil berat diri ini. Huh… Ya Allah… Jika kehadiran insan ini juga adalah untuk sementara, berilah diriku ini kekuatan untuk menghadapinya sekali lagi dan diriku sangat bersyukur dengan kehadiran insan-insan yang mewarnai perjalanan hidupku ini. Syukur Alhamdulillah…

3 petang – Lokasi adalah Samudra Consult. Alhamdulillah… DN selamat kembali selepas perjalanan seorang diri dari JB. Meneruskan kerja-kerja di dalam ofis semula. Memaklumkan kepulangan DN kepada insan-insan yang mengambil berat diri ini. Insan di Thistle? Mesti tahu juga kepulangan DN dan beliau pula dalam perjalanan pulang ketika ini.

Kenangan selama 3hari 2malam di Johor Bahru telah berjaya DN abadikan disini. I’m really loved those moments with you all. Betapa DN menghargai insan-insan yang hadir dalam hidup DN ini. Syukur Alhamdulillah… Semoga persahabatan yang telah terjalin antara kita akan terus kukuh dan dipelihara olehNya… Insyaallah…



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Mereka Sudi Meninggalkan Jejak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012-2013 Reserved to Deq Noor Design with love by Cik Rose Cute