Monday, November 29, 2010

Tender evaluation SMK Taman Sea

photomap

Tender evaluation for SMK Taman Sea project. We (Quantity Surveyor & Mechanical Electrical Consultant) have to stay in Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) until the tender evaluation done because we cannot bring the tender document out from this building. I tried to finish it today because tomorrow onwards I have other meeting to attend. Hopefully I can make it. Caiyok DN!! I'm doing the evaluation for electrical services while Abang Ijam do the mechanical services. So far I already done with the tender document and now concentrate with the tender report. My target is to settle everything on Thursday so I can give the complete M&E report to QS. I don't want to delay their works because they have to submit the complete tender report by this Friday. Wish me luck and I do love my works..
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Saturday, November 27, 2010

Asyraf comel..



Comel kan dia. Namanya asyraf. Lena betul asyraf tido kn. Balik dr kerja tadi ingat sebelum mandi nak main dengan dia. Tapi naik atas peha tido pulak. Haish.. Dahla DN pakai tuala dah. Nak kejutkn kesian pulak. Mesti asyraf rindu kat DN kan. Tu yang taknak tido tempat lain tu. Hee.. Kasi can lah.. Bukan selalu DN kat rumah. Harap asyraf akan bangun sebelum kaki DN kebas.. Sayang dengan asyraf...
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Wednesday, November 24, 2010

Singing the dogstar blues

photomap

Memupuk semangat membaca. Hee.. Buku ni telah mendapat Winner of the Aurealis Award. Penulisnya adalah Alison Goodman dimana beliau mempunyai ijazah dalam penulisan bertauliah dan banyak menghasilkan cerita pendek di dalam beberapa journal seperti The Patternmaker. Hmm.. DN mahu menghayati karya penulisan beliau malam ni. Harap buku ini sangat menarik untuk dibaca.
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Tuesday, November 23, 2010

Mesej?? Call??

Sudah lama DN tidak menerima mesej tak putus2 dan call setiap hari dari orang yang sama. Berbual lama2 di phone lagi lah tiada dalam kamus hidup DN dah. DN sudah selesa dengan keadaan itu. Kenapa ye? Hmm.. Mungkin sebab tak perlu nak berkepit dengan phone selalu except untuk main game dan b'facebook. Yang paling penting tak perlu bayar bil telefon mahal2. Hee.. Untuk urusan kerja of course lah phone akan berbunyi selalu. Tapi akhir2 ini keadaan sudah berubah. Setiap hari DN akan menerima mesej dan call dari orang yang sama. DN merasa agak kekok. Hmm.. Tak tahu lah apa yang DN akan lakukan tapi apa yang DN sedang lakukan adalah DN terus membalas mesej dan panggilan beliau dan kadangkala DN akan menghubunginya semula. Tak salah menambah kenalan kan.. Hehe.. Harap DN akan biasa dengan keadaan ini. Apapun terima kasih kerana sudi berkawan dengan DN...
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Monday, November 22, 2010

Sayang Muhaimeen...

Hi!! Nama saya Abdul Muhaimeen... Papa saya Abdul Salam Sadri. Mama saya Lili Madina Aziz. Papa dan mama tiada dalam gambar sebab saya bergambar dengan untie kesayangan saya. Comel kan untie saya ni... Mmuahh... Sayang dengan untie...

Hee... Seronok kan tengok kawan dah ada anak. DN tumpang gembira dengan kegembiraan kalian. Jadi baby sit untuk Muhaimeen ni pun DN sanggup tapi skali skala je lah ye... Nanti dah sayang sangat taknak pulang balik baru tahu. Haha... Nanti kita gi jalan-jalan sama lagi ye Muhaimeen... Muahh2...

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Wednesday, November 17, 2010

test lagi..

photomap

termenung ku sendirian
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Testing2.. Sesi luahan hati..

Testing2... Hee.. DN baru lepas install 1 lagi apps dalam iphone DN. Namenye MEBLOG. Ni yang nak test ni camne nak guna. Harap apps ni useful untuk DN meng'update' blog dengan rajin. Haha.. Angan-angan biar tinggi. Betul tak? Hmm.. Apa nak bebel ye. Owh, malam ni DN bermesej dengan Kahar seawal jam 8 malam. Lama dah kami tidak berjumpa. Lebih 1 bulan. Sudah 2 kali beliau tidak menghadirkan diri ke meeting. Malam ni pun tiada kata-kata mesra. Hanya luahan hati sahaja. Dari hati ke hati.. Beliau meluahkan kat DN, DN pun meluahkan segala isi hati DN kepadanya. Haha.. Korang jangan salah faham ye. Hanya luahan ketidakpuasan hati dengan pihak konsesi @ project management untuk projek kami yang sangat berlagak dan perasan bagus dan bodoh sombong dan macam-macam lagi lah. Ish.. Macam nak luahkan disini sahaja tapi mujur dah luahkan kat beliau so dah tak rasa nak share kat sini. Cukup la kalian tahu bahawa kami tidak berpuas hati. Hehe.. Apa yang penting beringatlah, jika Allah nak tarik balik kesenangan dan apa yang kita ada itu sekelip mata sahaja kerana tiada yang lebih berkuasa kecualiNya.. Jadi tak payah la nak bodoh sombong or berlagak or perasan bagus or apa-apa sahaja. Ingat tau DN dan kawan-kawan.. Hee..

Rindu sama ini..
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Sunday, November 14, 2010

Babai Penang

DN dah balik!! yeye.. DN dah balik!! Haha.. Macam budak2. Nak balik, balik je lah. Apa nak bising2. Hee.. After a week at Penang, DN kembali ke Subang Permai. Mana tu? Rumah DN lah. Hehe.. Tinggal lah Kak Yam tidur sendiri lepas ni. Next week dah tiada yang teman. Sori sepanjang DN di sana habis licin DN habiskan lauk dalam peti ais. Nanti akak refill balik ye.. Hee.. Insyaallah DN akan datang lagi sebabnya... tak dapat pergi ke Pulau Jerejak dan makan rojak tonggek!! Waa!!! Next time DN datang nak cuba gak.. Babai Penang.. Babai Kak yam.. Babai kawan2 baru yang DN kenal di sana..

Thanks to Kak Yam coz hantar DN di airport tadi. Nak dijadikan cerita, flight delay.. Patut pukul 9pm DN bertolak tapi ditukarkan ke pukul 10. Paling best pukul 6.50ptg baru dapat mesej dari firefly.. Terima kasih lah ye.. Perjalanan Penang ke Skypark Subang mengambil masa 1jam dan DN sampai jam 11pm. Thanks Khamisah kerana sudi ambik dan hantar DN ke rumah...

Sekarang DN dah di rumah dan hendak melelapkan mata. Esok pagi nak masuk ofis sekejap then DN ada tournament bowling di Ole-Ole Seksyen 18 Shah Alam. Wish me luck!! Hee.. Habis game terus nak ke JB coz Isnin tu ada meeting UiTM Pasir Gudang di JB. Selepas cuti, kerja pertama yang DN kena buat adalah outstation untuk meeting. Hee.. Ingat boleh la 1st day kerja lepas cuti panjang duduk di ofis je. Takyah berangan lah DN oii!! Cuti sudah so apa lagi? Selamat bekerja dan kerja lah dengan rajin ya. Saya suka kerja saya!! Hee.. Nite..
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Thursday, November 11, 2010

Penang!!!

Halo!!! DN di Penang sekarang!! Bestnye cuti2 lagi. Hehe.. Actually DN dah ke Penang since last Saturday & i will be back on this Saturday. On vacation for a week. Sempat lah jalan2 kat Penang ni tapi banyak masa duduk di rumah Kak Yam cause beliau sibuk dengan kerja. Memang pensyarah yang berwibawa. Ada gak lah DN ikut dia ke ofis. Tapi takde masalah untuk DN kerana DN pun memang nak merehatkan diri. Jadi surirumah untuk minggu ni apa salahnye kan. Hehe.. So far DN dah rasa kuewtiow t'hng.. Mane dapat nama ni DN tak pasti tapi sedap gak lah.. Hmm.. So far setakat ni itu je yang DN makan tapi tiada di Shah Alam.. Yang lain2 DN tunggu kakak DN ni nak bawa ke mana. Ada gak plan nak makan rojak tonggek.. Gi Pulau Jerejak.. Jika Kak Yam tidak sibuk boleh kot.. Tak sempat lain kali DN datang lagi ye.. Hehe.. Nite2..
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Friday, November 5, 2010

Happy Depavali

Selamat Hari Deepavali!!! Hmm... Bila ingat semula sepanjang 26tahun hidup ni DN tak ramai kawan India. Ada memang Ada tapi yang rapat tiada. Boleh tak nak masukkan dalam wishlist next year untuk ada kawan rapat India? Hee... Berkawan biar seribu berkasih biar satu. Yeke? Masih boleh pakai ke ayat 2? Fikir lah sendiri ye.. Hee..

Bila raya je mesti cuti kan. Malaysia memang penuh dengan cuti. Banyak sangat perayaan nak dirai. Muhibbah lah katakan... Tapi tidak semua orang bercuti. Masih ada yang bekerja. Macam DJ HotFM DN dengar pagi tadi dalam perjalanan ke ofis. Kerja ini amanah dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan dengan sebaiknya. Betul tak? Hee.. Disebabkan semalam DN tidak dapat menyiapkan kerja kerana jam sudah 11.30malam, DN masuk bekerja dan menyiapkan dokumentasi untuk Menara PJH, Putrajaya projek yang sepatutnya dihantar semalam. Jam 12.30petang, siap semuanya tetapi mesti tidak sempurna kerana masa yang singkat. Huh... Harap semuanya ok..

Thanks to Khamisah kerana teman DN di ofis tadi.. DN sangat2 hargainya. Teringat beliau teringin makan sushi jadi selepas siap semuanya kami pergi lunch di Sakae Sushi Sunway Pyramid. DN pun lame gak tak makan salmon shashimi favorite DN tu. Best2!!! Maknanya bukan Khamisah sorang je yang teringin, DN pun sama. Hee... Lepas makan kami g tengok wayang cerita Estet. Khamisah nak sangat tengok cite tu so kat ofis tadi DN dah booking tiket cerita tu. Walaupun kami berdua perempuan, tidak salah rasanya untuk booking couple seat.. Couple seat bukan untuk orang bercinta je.. Berkawan macam kami pun boleh gak. Betul tak? Hee.. Cerita yang akan membuatkan penonton ketawa dan memang sesuai dengan mood DN yang agak stress. Lepas tengok cerita tu dan dengan slumber gelak kuat2 dalam wayang, memang hilang stress DN. Best2!! Memandangkan tengah Deepavali, cerita tu memang kena dengan tema. Hehe..

Sekarang kat umah dah.. Thanks Khamisah teman dan menghiburkan DN. Ada masa nanti kita keluar sama lagi ye. True friends bring out the best in each other.. Take care buddies!! Muah2...
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Thursday, November 4, 2010

2-4 Nov 2010

2 November 2010 - Pukul 9.30 pagi site visit untuk projek Wisma PJH, Putrajaya. Semalam baru meeting & dapat drawings, hari ini site visit dan documentation perlu hantar hari Khamis ini. I just have 3 days to submit everything. I will not saying it is impossible or cannot so i will give my best to make it happen. Wish that I have 3 days to do all the documentation but so sorry, I also have other project to take care of. Huh... Kejam2... After the site visit, DN terus ke Pasir Gudang because appointment dengan TNB Pasir Gudang pukul 3.30 petang. After a long discussion with TNB about the temporary supply issue, DN check in at Hotel Selesa, Pasir Gudang. First time check in sini. Nice place but there have no free wifi. Bosan... Malam keluar makan Nasi Lemak Senibung. After 3 years... Finally DN datang juga ke sini. Huhu... Baru perasan seharian DN tak makan. Patut sangat lapar. Hee... Paling best malam tu dapat present Tazmania. I like!!! Thank you so much for the cute present... 3 November 2010 - Meeting UiTM Pasir Gudang pukul 11.30pagi tapi DN perlu turun awal kerana nak membawa orang TNB masuk site so pukul 10pagi jumpa di entrance Cactus Inn Hotel. First time gak DN masuk site sebenarnya. Jauh tu.... Dari entrance ke tapak projek where the site office will be located around 1.3km. Hmm... Habis la Persona camni. Sobsob... Faham2 je lah jalan nak masuk ke site camne. Selesai dengan TNB, site meeting di Cactus Inn meeting room start dan habis pukul 2.30petang. Meeting for 3 hrs... Lame kan... Lepas meeting baru makan. Kejam2... Huhu... Lepas lunch, patah balik ke TNB Pasir Gudang dan lepas pukul 5 baru beransur dari sana. Jauhnye nak balik rumah. Huh... Sampai je rumah, memang confirm tido tak ingat ape dah. Hee...4 November 2010 - Hari ini di ofis sahaja tapi bukan boleh rehat. Kene siapkan documentation untuk Wisma PJH Putrajaya tu so.... Hep2... Buat kerja tu. Hari ini nak kena hantar. Udah2 blogging tu. Hee.... Have to continue my works. Babai....



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Deq Noor

Mereka Sudi Meninggalkan Jejak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012-2013 Reserved to Deq Noor Design with love by Cik Rose Cute