Whatever...

Dia seorang perempuan.... Ya, DN juga perempuan sepertinya...

Dia sedang bekerja... Ya, DN juga sedang bekerja tetapi curi masa update blog kejap. Kerja juga lah kan... Hee...

Dia masih bujang? Owh, yang itu DN tidak pasti kerana yang pasti DN yang masih bujang. Hehe... DN tak pernah menegurnya, hanya memerhati dari tabir cermin ofis...

Dia sangat selekeh... Mungkin kerana kerja yang dilakukannya, tetapi DN tengok orang lain yang melakukan kerja sama tidak sepertinya. Rambutnya sangat tidak terurus...

Kelibatnya mengganggu mata DN apabila melihat...

Dia merokok!! Ya... DN akui ramai perempuan merokok kini dan itu adalah pilihan mereka (contohnya seperti gambar di atas) tapi...

Cuba kalian bayangkan seorang perempuan dengan rambut tidak terurus, baju sangat kotor dan tidak kemas, ikat plastik sampah di seluar, sedang sapu sampah di parking kereta sambil merokok... Owh, sangat mengganggu mata DN aka sakit mata melihat orang itu. Mesti buat kerja ala kadar je kan... DN tengok ke arah rakan-rakannya yang lain, tidak sepertinya..
Tengok orang kat gambar atas ni. Boleh je berpakaian kemas walaupun sedang bekerja sapu sampah. Kenapa sebegini ye? DN bukan hendak memperkecilkan orang sepertinya tetapi jika orang sebegini mampu beli rokok berharga RM10/kotak, takkan tak mampu beli ikat rambut yang RM0.20 ada terjual kat kedai. Haish... Tak paham... Mungkin bagi DN imej dan penampilan sangat penting tetapi bukan bagi dirinya. Whatever...


Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

6 Blue Komen:

  1. yes btol..penampilan tu penting..rokok tu mahal pe..rsnya bedak muka pn x semahal rokok..hihi~ =)

    ReplyDelete
  2. itu lh.. beli bedak bleh pakai b'bulan2 lamanya. rokok, xsampai seminggu dh kena beli lg. xpaham sungguh mereka ni kn...

    ReplyDelete
  3. dia dah start membebal dah..en Muda,sila bagi dia kerja bnyk2.dia klu bosan2 dia akan membebal tak tentu pasal.ishh..

    ReplyDelete
  4. haha... apabila perokok tegar sudah bersuara... upsss... :p

    ReplyDelete
  5. erkkk....'rokok bleh beli tapi'...ayat paling tak best dengar.hahha

    ReplyDelete
  6. Betul ape. Rokok mahal skrg. Klu xmampu pn pakai je lh getah ikat belacan wat ikat rambut 2..

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^