Makan Apabila Mengantuk

Huarghhhh!!! Mengantuknye!!! Sampai berair mata ni. Ini lah masalahnya bila lama-lama di ofis. Layu je mata. Lagi-lagi bila officemate ada dan pasang aircond temperature bawah 30 degree Celsius. Beku wooo!! Confirm DN melarikan diri. Kalau tak naik kacau orang di atas, keluar jalan-jalan cari makan atau tidur dalam bilik bos atau surau. Hee....

Tapi kemengantukan yang melampau ni DN rasa nak pergi jalan-jalan cari makan lah. Confirm dah tak mengantuk. Kenapa ye bila lama-lama di ofis mengantuk tapi bila keluar dah tak ngantuk? Haishhh.... Layankan aje mata ni. Huhu....
Lokasi pertama adalah di Pine 38, Seksyen 9, Shah Alam. Terasa nak makan spegeti carbonara. Hmm... 4/10 sahaja di sini. Sebab DN dah rasa yang lebih sedap dari ini. Sorry ye tuan kedai...
Teman makan DN pulak cuma makan Chicken Sandwich. Katanya biasa-biasa aja. Hmm... Maybe 5/10 kot... Entah. DN agak aje. Sebab dia tak habiskan makanan ni. Appearance boleh tahan tapi rasa tak berapa sangat. Takpe lah.
Lepas makan masuk ofis semula tapi makin melampau tahap kemengantukannya. Haishh... So apa lagi? Keluar balik dan sambung lepak di The Coffee Bean Sunway Pyramid layan Apple Crumble & Caffe Latte. Lazat!!! Sekurang-kurangnya tidak mengecewakan seperti makan di tempat sebelum ni. Memang tak ngantuk terus lepas tu. I like!!!! Hee...

Petua untuk orang yang mengantuk apabila kerja, Keluar je dari opis. Pergi cari makanan yang manis-manis dan minuman bercaffeine. Confirm tak ngantuk dah. Tirulah seperti DN!! Hee... Good luck!!


Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

5 Blue Komen:

  1. kan dah ckp...kuat makan dan mengulor je keje.memang susah nak grab staf camni...sticker kete tuh bnyk.kalah exco.haha.*ni utk komen post sebelumnye.

    ReplyDelete
  2. muahaha!!! cakap je lah nk join dn ngular... hee...

    ReplyDelete
  3. sweeettttt..call je.i free je tau...

    ReplyDelete
  4. dah agak dah... bab2 ngular ni suka ye. hehe... jom2!! ;)

    ReplyDelete
  5. saya takleh mengular. paling tak lepak lah kat kantin sambil main game di smartphone.

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^