Steamboat+Bakso+Tauhu Bakar

Kalian pernah pergi Steamboat Cucuk di Dataran Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB)? Haaa... Kepada siapa2 yang pergi ke JB tu, singgah2 lah ke sini sebab memang berderet lori orang jual steamboat ni tau. Masa zaman belajar di UTM dulu, memang selalu DN ke sini. Biasalah... Orang suruh study, awak merayau je tahunya. Hihi... Tak kisah lah. Janji dah habis pun belajar. Dah kerja pun. Alhamdulillah.....

Kebetulan DN ada handle satu projek di Johor makanya memang setiap bulan tak kurang dari 2 kali DN akan ke JB. Sekali pergi jaraknya lebih kurang 800km, 2 kali pergi... 800km x 2 = 1600km. Mak aihhh!!! Memang teksi betul kereta DN ni. Apa boleh buat. Kerja punya pasal. Layankan aje...

Bila dah sampai JB confirm DN yang suka merayau+mengular akan pergi jalan-jalan cari makan. Sorang2 pun jadi tau. Peduli apa DN. Hehe... Tengok tu? Ada Bakso RM4.50.... Steamboat Rm7.00... Tauhu bakar RM4.00... Percaya tak DN makan sendiri? Haaa... Tolong lah percaya sebab memang DN perabiskan semua makanan ni. Best2!!!!

Kalian turun JB datang tau ke sini. Sebabnya salah satu tarikan di JB ni adalah Steamboat dari lori ini lah. Tak tahu betul atau tak tapi DN rasa begitu. Hee... Jom2!!!
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

4 Blue Komen:

  1. amat rugi klu orang tuh duk jb 7 tahun tak datang sini dan sup tulang ZZ

    ReplyDelete
  2. kenapa 7thn? kamu kah 7 thn tapi seorang yg rugi? hihi... :p

    ReplyDelete
  3. warghh nmpk sngt sdp!! dahla murah banding dgn kedai lain. dan sngt best dpt abiskn sorg!!!! jb i miss u haha. dan tempe. dan cendawan goreng. dan asam pedas. dah sizzling tofu. dan otak2. dan lain2.

    ReplyDelete
  4. sedapppp sangatttt!!!! jom2 turun jb ramai2. mesti best kn... hee...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^