Bila cuti sekolah tiba...

Bila cuti sekolah.... Duduk rumah je. Tak payah nak pergi ke mana-mana sebab jam memang sangat teruk. Sebab time cuti sekolah ini lah parent nak bawak anak-anak mereka jalan-jalan bercuti mana-mana or balik kampung mereka yang jauh or kenduri kahwin yang dekat mana-mana entah banyaknya. Kepada mereka yang takde anak tu, tak payah nak menyempitkan jalan yang memang dah sesak tiap kali cuti sekolah tiba... (DN ingat tu! Hee..)

Ini yang berlaku pada DN bila cuti sekolah DN, Zarina dan Musch pergi ke Kedah dan Penang untuk berjimba bersama Bety dan pergi kenduri kahwin adik Khamisah. Serius perjalanan pergi dan balik memang sangat lama. Pergi jam 9.30 malam, sampai Sungai Petani 4.00pagi... Balik dari Sungai Petani pukul 3 petang, sampai rumah pukul 11.00 malam... Berapa lama tu? Kira sendiri ye. Kalian kan pandai sifir kira-kira. Hee...

Masa plan nak ke sana DN memang tak tahu time cuti sekolah. Itu pasal lah menjadi mangsa keadaan terlibat dalam kesesakan. Hukhuk... Sian kat DN kan... Lepas ni nak cuti mana-mana kena avoid time cuti sekolah. Baru jalan lancar. Pengajaran untuk DN! Huhu....

Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

4 Blue Komen:

  1. 1000km! hehe. thanks a lot DN for the trip, bestttt~ ^_^

    ReplyDelete
  2. best kan!!! kita plan next trip plak ye nanti...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^