Factory visit 7pm???

Nak tanya ni... Kalian kerja berapa jam sehari? 8jam? 12 jam? Rasanya itu masa normal kerja untuk normal hour and shif hour kan. Except kalau company tu kalian yang punya. Nak kerja 24/7 pun itu lantak lah sebab company kalian... Duit kalian... Masuk poket kalian gak...

Tapi ada 1hari tu kan... DN kerja lagi 2jam nak cukup 24jam tau bila kira dari DN bangun tidur sampai lah DN tidur semula (Means DN tidur 2jam je haritu before bangun semula untuk next meeting esoknya. Sigh~)

DN nak share dengan kalian kenapa boleh jadi begitu...
Bangun tidur : 6pagi
Keluar rumah : 7pagi
Perjalanan : 4jam
Meeting : 2 1/2 jam
Lunch : 1 jam
Meeting : 2jam
Tunggu sub contractor : 1 1/2jam
Perjalanan : 1/2 jam
Factory visit : 1 jam
Dinner : 2 jam
Perjalanan pulang : 4 jam
Tidur : 4pagi

p/s : taknak beritahu masa... Nanti nyumpah seranah yang keluar... $&%&**#&*!!!
Pukul 7malam factory visit? What the fish!!! Mana ni DN? TITANS Nusajaya, Johor.
Pergi bersama mereka. Ada lah dalam 7 kereta konvoi dari site ofis... Apa entah membebel. Malas DN nak ambil tahu...
Kalian tahu ke apa tu? Kat rumah kalian mesti ada DB kan. Kalau kalian tengok kat dalam tu mesti boleh nampak benda alah RCCB dan MCB ni. Single phase DB ni untuk Singapore project tau. Itu pasal lah life warna biru dan neutral coklat. Jangan pelik ye sebab mereka ni tak gang dengan kita....
Ini adalah Busbar yang telah siap untuk dipasang pada panel board...
Ini pula adalah mesin yang digunakan untuk membuat epoxy powder coating panel board...
Mesin gabak ni DN tak tahu apa namanya tapi digunakan untuk menebuk lubang...
Inilah hasilnya...

Dah tahu apa DN buat factory visit pukul 7malam tu? Jalan-jalan tengok kilang je. Bukannya factory test pun... Hampehssss!!!!
Lepas dah habis factory visit pergi makan mereka ni. Owh, DN tak makan kamu ye wahai lobster... Selamat lah kamu dalam akuarium ni...
Mana ni DN? Grand Straits View Garden Seafood... Kalau kalian pergi Danga Bay, nampak ade Tune Hotel, kedai ni kat belakang hotel tu. Gila lah mereka ni dari Nusajaya patah balik Danga Bay. Huh... Kalau ikutkan DN nak balik dah tapi mereka-mereka tak balik lagi so no choice... Follow je lah...

Note : To whom involved in this project, please organize wisely before arrange any factory visit. We are not going to entertain this kind of planning anymore. Notice must be on my desk prior 3days notice before visit. Less than that will not be consider anymore.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

7 Blue Komen:

  1. knape lama sgt perjalanan pulang? 4 jam

    http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html

    ReplyDelete
  2. jln xlancar sbb byk roadblock... :(

    ReplyDelete
  3. rugi X mintak oyster ari tu. Klau boleh, semua seafood kat situ kitaorg nak rasa. ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. cde411 ni tahu makan je.....ish2... apa pun x leh....:-)

    ReplyDelete
  5. masa saya muda2 dulu pernah lah juga bekerja hampir 18jam. tidur sekejap je.

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^