Nuffnang : Bloggers Sport Carnival

Ingat tak pasal post DN yang lepas? Pasal DN will attend Blogger Sport Carnival with City Golf tu? Kalian tak singgah blog DN camne nak tahu kan... Tu lah... Lain kali rajin-rajinkan diri singgah ye. Baru lah tahu DN buat apa. (Cehh... Macam glamor sangat DN ni. Lantak ko lah nak buat apa DN.... :p)

Asalnya DN nak pergi dengan housemate tapi beliau nak balik kampung hari tersebut. So DN ajak lah Kak Nohafiza, she can't make it too... Sigh~ Hmm... Takkan DN nak pergi sorang-sorang kan. Scroll lah phone book DN, teringat adik comey DN yang sorang ni. Dah lama tak jumpa. DN ajak lah adik Misal (She blogger too but don't know why she stop blogging now. Huhu..) Yeay!!! She agreed to join DN! Jom2... Kita terjah Blogger Sport Carnival tu.
Welcome to City Golf!!! Kenapa dinamakan City Golf ye? Hmm... DN tak pasti tapi DN rasa mungkin sebab kita bermain golf bukan dekat padang golf yang panas dan besar tu, tapi dekat dalam shopping kompleks je. Lokasi adalah di Bangsar Shopping Centre.
Ini DN bersama adik Misal... Boleh ke kami bermain golf? Jom tengok, ada skill tak. Hihi..
Haa... Yang ini kayu golf untuk kegunaan right handed.
Ini pula set golf untuk left handed..
Of course lah DN pilih left handed ok... DN mana gang dengan benda-benda untuk orang2 tangan kanan ni.Ini lah dia golf simulator yang ada di Golf City. Kalian hanya perlu fokus kat benda alah besar ni je...
Cuba tengok adik Misal nak buat pukulan... Yeah!!! Come on!! U can do it!!
Ini... err... DN, reti ke nak pukul tu? Hihi... Pukul kelaut takpe janji gaya mesti kena ada. Kehkeh... :p
Inilah instructor DN tau... Thanks bro melayan karenah DN yang macam-macam ni... Next time kalau DN datang lagi jangan serik tau...
Lepas penat bermain golf... Ada beza tak muka kami awal tadi sebelum main golf dengan lepas main? Make up maintain tu... Takde kesan peluh langsung. Sesuai untuk mereka yang nak bermain golf tapi taknak kena panas. Girls out there!! Kalian boleh bermain golf tanpa perlu risau kulit akan gelap ok...
Owh, something yang DN agak regret.. Khusyuk sangat main golf sampai lupa nak makan. Sobsob... Tak kisah lah. Yang penting best dapat main golf dengan blogger yang lain. Main dengan blogger Saiazuan dan kawan-kawan. Ada lagi blogger lain tapi DN tak sempat nak mintak contact mereka. Siapa suruh khusyuk sangat main. Huhu...

Interview antara DN dan Nuffnang (dalam mimpi) :-

Nuffnang : You are Deq Noor right?
DN : Yes I am.
Nuffnang : How was your day? Did you enjoy playing golf?
DN : I think.. I love golf but maybe need to practice more before join your competition. 3 hours for beginner like me of course can’t get the prizes offer. (sigh)
Nuffnang : Hehe… Maybe you may try your luck on our next event. The important is you enjoy playing golf here with bloggers..
DN : (Ceh, dia gelakkan DN) Yeah… I am happy to meet up with other bloggers. They are cool. Hopefully I get the opportunity to join your next event.
Nuffnang : Stay with us then u may get the opportunity. Thanks for your time. Hope to see you soon.
DN : Thanks again… (Smile…)


Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

6 Blue Komen:

  1. cam best jek. tapi akak ni kayu golf tu pon tak penah pegang. camno nih???

    ReplyDelete
  2. dont wori.. ade instructor ajar... :)

    ReplyDelete
  3. huhu brangan interview ngan nuff lak ek.. hehe
    xde pn gmbar ngan i.. huhu ;p

    btw glad u enjoy it :D

    ReplyDelete
  4. haha... xde sape nak intebiu kn... berangan je lh ;p

    sape suruh khusyuk sgt main golf. kan dah xde gambar bersama. hehe...

    ReplyDelete
  5. gaya Dn dah ada dah... macam berpengalaman je..

    ok tertiba rasa mcam dah lama xmain golf T-T

    ReplyDelete
  6. pernah lah juga pegang kayu golf. pastu pernah main.

    saya ni harap maingolf dalam komputer aje lah

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^