Plastik lembut vs DN ganas??



Untuk kali kedua, DN patahkan handle pintu kereta. Dulu masa kereta Gen2 pun DN patahkan jugak. Adehhh... Tak pasal-pasal kerja tambahan dan duit tambahan untuk betulkan handle kereta. Handle pintu plastik ni yang lembut sangat ke... DN yang ganas sangat? Errr.....
DN patahkan masa nak balik dari meeting kat Puncak Saujana Kajang. Dari luar pintu tak boleh bukak so nak masuk kereta kena lalu sebelah co-pilot. Hihi... Lawak pulak rasanya. Betulkan kereta dekat Subang. Kenapa Subang? Sebab kat sana je yang DN tahu dan biasa hantar kereta bila DN mencederakan kereta DN.

Beli handle kereta kat kedai aksesori, pastu hantar kat kedai cat. Takkan tiba-tiba sebiji je handle warna hitam. Nampak sangat lah tuan kereta ni ganas sangat. Pastu confirm tak cantik so beli handle terus hantar pergi cat.
Lepas dah siap cat bermula lah kerja-kerja untuk menggantikan handle kereta DN yang patah. Ingat boleh pasang camtu je. Siap kena bukak-bukak bagai... Leceh2...
Bersungguh-sungguh mamat ni nak pasang handle kereta DN. Terima kasih abang apek... Patah lagi nanti I datang sini lagi. Hihi....
Siap dah... Yeay!!! Kembali kepada keadaan asal...

DN : Boss, ini kalau mahu cat sama color satu kereta berapa bos amik?
Tauke : (Pusing tengok kereta) Ini skirting kena mau buang lah. Sudah pecah...
DN : Alah.. Pecah sikit saja. Kereta masuk site maa....
Tauke : 2ribu...
DN : 2ribu?? Berapa lama bos amik mahu siapkan?
Tauke : Ini kereta... 1-2bulan camtu.
DN : Wahh!!! Lamanya!! Tak jadi lah bos. I xde kereta mahu kerja nanti
Tauke : Ok2...

Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

4 Blue Komen:

  1. smpai mcm tu skali.. ganazZZZZZ

    ReplyDelete
  2. handle tu yg lembut lh... plastik kn. ngeh2.. :p

    ReplyDelete
  3. yang lembut pun ada kekuatan tersendiri tau.

    macam Taici atau Aikido . nampak lembut tapi kalau kena, parah juga.

    DN kuat ..hoho

    ReplyDelete
  4. Gila ganas.... Steering kereta bila nak tercabut pula ek he...23x

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^