Last Day Samudra Raya 2011

Makaihh!! Banyaknye hamper tahun ini. (Buat-buat terkejut. Padahal dah tahu dah. Hihi..) Alhamdulillah... Ianya menjadi tradisi warga Samudra setiap kali last day sebelum cuti Hari Raya...
Tahun ini lagi meriah sebab bos join sekali. Biasanya kami-kami je yang bahagi. Nampak bekas biru tu? Dalam tu ada nombor seperti yang di tampal pada hamper. Cabutan untuk pengagihan hamper kepada semua. Mesti lah didahului dengan big boss... Lepas semua dah ambil nombor, masa untuk kami ambil hamper masing-masing...
Pakcik Baha yang merupakan Senior Designer Mekanikal mendapat No.1. Makanya dapat lah beliau hamper yang besar ini...
Kak Suzie pula HR/Admin Samudra mendapat No.2. Besar gak kan hamper ini. Berat tu nak angkat...
Siapa lagi yang tak kenal Bos Muda aka Big Boss Samudra. Cabut-cabut dapat no.3... Padahal kalau ikutkan banyak hamper tu atas nama beliau tapi syok nye bos DN ni, untuk adil maka semua akan dapat... Walaupun dapat hamper yang biasa je, beliau tak kisah pun. Yang penting kami happy. Thanks bos...
Ini pula adalah Abg Azha, Senior Electrical Engineer... Beliau dapat No. 4.. Beliau ini sangat rajin melayan karenah DN yang annoying ini bila DN tak tahu dan nak ambil tahu...
Ini Abg Ijam yang merupakan Mechanical Engineer Samudra mendapat No.5... Sangat rajin bekerja dan masih bujang so siapa2 yang nak cari BF engineer DN boleh tolong adjustkan beliau untuk korang. Hihi... :p
Abg Man sebagai Designer Mekanikal pula No.6.. Tangkap gambar control macho plak dia... Hehe... :p
Draftswomen baru Samudra, Ema yang baru beberapa bulan join kami dapat No. 7. Welcome to Samudra family!! ^_^
Siapa yang tak kenal orang ni memang saja lah... Hehe.. Dapat No.8 makanya DN dapat 2 hamper. Special kan... Orang lain satu je tp DN 2 sebabnya DN dapat hamper yang kecil-kecil so itu pasal lah DN dapat 2. Jangan jeles!!
Ini Bos Zahari, 2nd bos Samudra.. Beliau pun dapat 2 hamper juga bila dapat No.9..
Last but not least, Kak Yang sebagai reception Samudra dapat No.10... Beliau yang tampal no. pada hamper tau so kalau agak-agak rasa tak adil tu sila rujuk pada beliau ye. Hehe.. :p
Lepas masing-masing dah dapat hamper, tradisi seterusnya adalah ucapan Hari Raya dari Bos Muda...
Diikuti dengan Bos Zahari... Kami? Dengar je. Kalau semua nak berucap lambat pulak balik nanti sebab biasanya last day kami half day kerja..
Selesai ucapan, kami bersalam-salaman memohon kemaafan sesama keluarga Samudra...
Oooppss!! Lastly, layan lah gambar over mak-mak dara dan anak-anak dara Samudra ini. Dua sebelah kanan tu, dah mak dara ok. Jangan kacau pulak. Yang dua sebelah kiri tu... Anytime... Kehkeh...

Selamat Hari Raya semua! Untuk yang balik kampung jauh tu, berhati-hati di jalan raya. Insyaallah kita jumpa lagi lepas raya ye.... Chow!!


Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

2 Blue Komen:

  1. untung lg bila byk dpt kuih raya. xyah beli dah. hehe.. :p

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^