Kerja Tak Habis-habis

First day masuk ofis lepas cuti raya... Gagagaga... Tak tahu nak kena buat apa. Kosong je kepala. Biasanya bersusun kat dalam kepala nak buat apa. Sentiasa ada next dan next dan next lagi. Ouchhh!!! What happen to you DN? Huhu... So apa lagi? Kena lah buka page kesayangan ini dan menulis sesuatu untuk mendapatkan tune bekerja semula. Selak-selak organizer yang sebelum ini tersimpan dalam beg besar selama seminggu dan dapatkan pending kerja yang perlu dibuat. Caiyok DN!!!

1. 100ft ROAD KAJANG SELANGOR
    - Hantar drawing ke klien untuk ditandatangani.
    - Submit drawing submission ke MPKj.
    - Tulis surat ke kontraktor untuk submit company profil, shop drawing, catalog & sample board.

2. 96 UNITS HOUSE PHASE 2A KAJANG SELANGOR
    - Submit EI to architect for compilation.
    - Check meter location at site with TNB (make sure kontraktor submit the meter form).
    -  Tulis surat status M&E works done to arcitect.
    - Check claim kontraktor and reply back to QS.

3. SURAU KAJANG SELANGOR
    - Check claim kontraktor and reply back to QS.
    - Tulis surat ke klien untuk kelulusan bagi penggunaan Provisional Sum PA System.
    - Keluar surat EI perubahan kepada RC Chamber ke kontraktor.

4. PULAPES KERATONG PAHANG
    - Surat pending kerja-kerja defect ke kontraktor.
    - Surat minta hantar draft terakhir as-build drawing & O&M ke kontraktor.
    - Surat ingatan mengemukakan schematic drawing di setiap board ke kontraktor.

5. SMK TAMAN SEA PJ SELANGOR
    - Update drawing M&E and submit to all.

6. SK RAUB JAYA PAHANG
    - Email drawing perubahan lokasi TNB Substation to KPM.
    - Reply letter VO approval QS.

7. UiTM PASIR GUDANG JOHOR
    - Forward letter temporary supply TNB to kontraktor.
    - Submit monthly report August to client.
    - Follow up drawing submission to TELEKOM and set date for discussion.
    - Submit A Form and drawing involved on lease land to TNB Pasir Gudang.
    - Submit progress pictures SSU to TNB Pasir Gudang.
    - Find new COW and RE.

8. RUMAH 3 TINGKAT BANDAR KINRARA PUCHONG
    - Update drawing M&E.

 DN taknak jadi sepertinya.... Menimbun kerja kau!!!
 DN juga boleh memilih untuk duduk saja di ofis tanpa buat apa-apa.... Be selfish!!!

Tapi DN terus memilih untuk be positive dan terus bekerja dengan rajin dan penuh dengan senyuman serta membuat kerja walau di mana sahaja DN berada. Hehe... Selamat bekerja dengan rajin!







Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

5 Blue Komen:

  1. banyaknya kerja.

    tapi asalkan DN gembira. kerja tetap beh selesaikan.

    ReplyDelete
  2. rajin adik rajin..rajin buat kerja...bila sudah penat..nanti apply cuti....weeeee

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^