5 Blog Pilihanku 2011

Kalian kenal beliau? Di mana kalian pernah berjumpa beliau? Atau kalian pernah bersekolah dengan beliau? Jika tanya DN, DN tak pernah berjumpa dan berbual dengan beliau tetapi DN mengenalinya di alam maya, iaitu dunia bloggers. Beliau memang sangat rajin mengupdate dan followers beliau sangat ramai. Beliau yang DN maksudkan adalah saudara Ben Ashaari...
Hari ini beliau ada membuat satu segmen bertajuk 5 Blog Cool Pilihan Ku 2011. Secara jujurnya DN tak pernah join apa-apa segmen atau GA yang dibuat oleh saudara Ben atau mana-mana bloggers lain. Entah kenapa, untuk pertama kalinya hati DN telah disentap untuk join segmen ini. Bermakna inilah segmen pertama yang DN join dan Santai Bersama Ben Ashaari telah menjadi pilihan. Mungkin ini adalah sebagai tanda DN mengakhiri tahun 2011 dengan lebih mendedahkan diri dalam dunia bloggers dan sebagai permulaan tahun 2012 dengan lebih ramai kenalan di alam maya.

Ok, cukup DN membebel panjang-panjang ye. Disebabkan segmen ini akan berakhir jam 5 petang ini, DN taknak buang masa. Kita terus kepada 5 blog Cool Pilihan Ku 2011...

1. Saiazuan blog... dengan tagline "not just a blog". Seorang penuntut UiTM yang sangat berkaliber dan sentiasa ingin memastikan dirinya memberi yang terbaik untuk setiap apa yang dilakukannya. Blog nya juga penuh dengan informasi dan Komik ATWR adalah salah satu hasil usaha beliau yang sangat DN kagumi.

2. Life 101... blog yang santai dengan banyak menceritakan tentang diri beliau di dalamnya. Walaubagaimanapun, masih tetap berinformasi contohnya seperti sekarang, beliau sedang mengandung dan selalu menceritakan pengalaman sepanjang beliau mengandung ini. Penulisan yang santai dan seronok untuk membacanya.

3. www.BroFramestone.com... Blog lelaki legend aka Blogger Perak. Beliau kerap mengupdate dan berkongsi pendapat dan perkara yang berlaku di sekeliling beliau. Setiap kali DN komen post beliau, beliau pasti akan membalasnya dan semestinya beliau bukan seorang blogger yang sombong dan beliau sangat cool.

4. MY ALL... Seorang ibu penyayang kepada 2 orang cahaya mata. Beliau banyak berkongsi tentang apa yang beliau lakukan, bukan sahaja sebagai isteri, ibu dan kerjaya, tetapi lebih daripada itu. Tidak bosan untuk membaca kerana penulisannya boleh membuat DN tersenyum setiap kali membacanya.

5. Kafe Que vs Mamak Stall... Beliau rakan seperjuangan DN semasa menuntut di UTM dulu dan pastinya DN suka membaca blog beliau kerana beliau selalu update tentang perlawanan yang melibatkan Manchester United. We are MU fan so hands off kepada bukan penyokong MU. Hehe...

Cukup 5 blog Cool Pilihan Ku 2011... Siapa yang nak join segmen ni masih sempat lagi sebab tutup pukul 5.00 petang ini. Lepas ni nak kena buat apa ye? Hanya saudara Ben sahaja yang tahu. Hehe.. DN Done!!! Jengah lah ke blog pilihan DN ini. Pasti tidak akan mengecewakan kalian...
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

26 Blue Komen:

  1. nice pic :) dtg dari blog ben ashaari.dah follow, jom follow balik :p

    nraihana.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan.dtg dari blog abg ben. happy blogging dear :)

    ReplyDelete
  3. @Nur Raihana Abd Rahim : tq awak... DN folo awk gak.. :)

    @Ida Firdausi : happy blogging to u too... ^_^

    @SoLy SoLicious : hi awk... DN singgah & tinggalkn jejak ye.. :)

    @wida : aah... suka baca blog dia & wida juga.. ^_^

    ReplyDelete
  4. @selendang merah : kannnnn!!! mereka memang best :)

    ReplyDelete
  5. Semua blog memang ada keistimewaannya, lebih-lebih lagi bila ada pembaca seperti kamu.. :) HARUS BACA

    ReplyDelete
  6. @Lulu Caldina : betul tu... thanks drop by here.. :)

    ReplyDelete
  7. suke bace 101, start dari dia couple ngan ujang sampai dah tawen.hiihi~ sweet kan? =)

    ReplyDelete
  8. singgah dr blog ben,nak tengok blog2 yg jadi pilihan kwn2 lain..paling suka blog MY ALL =)

    keep in touch k =)

    http://www.munnafendy.com/2011/12/5-cool-blog-pilihan-munnafendy-2011.html

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. @Khumaera Ismail aka Mariam Ismail : btul3x.. mereka mmg sgt sweet...

    @Munnafendy : DN pun suka baca blog MY ALL.. keep in touch! ^_^

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, saya datang ziarah dari segmen Blog Abg Ben .. Jangan lupa hit saya balik yaa.. :D

    Ajeyy Rawk

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum, saya datang ziarah dari segmen Blog Abg Ben .. Jangan lupa hit saya balik yaa.. :D

    Ajeyy Rawk

    ReplyDelete
  13. @Ajeyy Rawk : hi awk... thanks singgah teratak sy ni... :)

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan sy dri segmen MR BEN
    rupa nye byk blog yg best2

    jom singgah

    http://comelamiera.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

    ReplyDelete
  15. @!-CintaSibungaTembam-! : kannnnn... DN pun nk jengah blog awk juga ^_^

    ReplyDelete
  16. singgah.. fyqa suka gak baca blog My All. kak wahida punya blog.. hee :)

    http://hitammanispunyablog.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

    ReplyDelete
  17. as-salam..

    salam ziarah rakan blogger..

    jom baca 5 blog pilihan saya..

    http://deenazmee.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihan-ku-2011.html

    ReplyDelete
  18. salam kenalan deqnoor...terjun dari blog BA ni..

    ReplyDelete
  19. dtg dr segmen abg Ben...
    salam p'kenalan..^_^

    ReplyDelete
  20. @miss Fyqa : owh, kita serupa.. suka baca MY ALL jugak. thank drop by sini. DN nk jenguk awk pula.. :)

    @deen azmee : salam perkenalan... DN singgah blog awk gak.. :)

    @sHiLaziZi : salam perkenalan shila... thanks terjun ke sini.. :)

    @cikladybird : salam perkenalan awk... Thanks singgah :)

    ReplyDelete
  21. waa bangga jadi blog pilihan DN :)

    thanks DN, insyaAllah akan ada gathering ngan beberapa orng blogger next year, wanna joinin in? :D

    ReplyDelete
  22. zuan : mesti lh menjadi pilihan. keep it up bro! :)

    nk join!!!! beritahu awal ye so boleh i slot in time dlm schedule.. ^_^

    ReplyDelete
  23. nasib baik mereka yang DN senaraikan masih lagi bergelar blogger. maklumlah dah ramai blogger yang mula menyepikan diri.

    so..untuk tahun 2013..blog mana lak yg cool??

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^