Less Sugar Macaron

Continue from previous post : Macaron Lovers!!! Read please....


I got my macaron!!!! Nice packaging... Seperti dijanjikan, DN akan share sikit pengalaman DN setelah merasa macaron dari Sweet Craving Confectionery ini... 


Inilah 1 grande box yang mengandungi 16 pieces macaron with assorted flavor. Nyum2... Terliur DN dibuatnya bila dah buka box ini tau... Jom kita rasa!


Yellow / Cream Cheese Lemon... Tak berapa nak rasa cheese lemon ini tapi masih sedap dan manis sedikit. Walaupun begitu, tetap kurang manis dari yang dijual di kedai...


Black / Coffee with Dark Chocolate... Yang ni sedap!!! DN sangat suka... Coffee cream dengan dark choc memang sebati rasanya dan kurang manis.... Mungkin sebab DN suka coffee kot. Tapi memang sedap lah...


White / Chocolate Ganache... Haa... Ini pun sedap... Chocolate yang digunakan pun tak manis sangat... 


Blue / Caramel... Ini DN tak berapa gemar kot sebabnya mungkin caramel itself dah manis kan... So bila makan tetap rasa manis...


Green / White Chocolate with Pistachio... Yang ni paling sedap antara yang lain-lain... Dapat rasa white chocolate dan pistachio bila gigit tau. Terbaik!!!

Hmm... Ini tekak DN yang rasa... Kalian pastinya ada favorite flavor masing-masing kan... Yang pasti... LESS SUGAR! Sebab tu DN suka... DN nak order lagi.... Nyum2... Ada yang nak kirim kat DN? DN nak ambil jumaat ini....

Kepada mereka yang berminat dengan less sugar macaron ini, boleh membuat tempahan di Sweet Craving Confectionery ye... Trust me... The taste make you craving for more.... :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

7 Blue Komen:

  1. xyh ckp la kalo mkn sorg2...haktuiiii

    ReplyDelete
  2. noorkhamisah : nak, order ler... nak makan free je tahunye :p

    wida : 1 grande box RM30...

    ReplyDelete
  3. hmm zuan x prnah mkn lg ni, nanti nk try la :D

    ReplyDelete
  4. try lh... tp kt kedai biasanya rasa sgt manis...

    ReplyDelete
  5. Oh Yes, I will also prefer the less sugar macaroons because most of those I have tasted seems very highly sweet so much so I have given up on wanting to eat macaroons anymore.

    ReplyDelete
  6. Yeah, i also give up before when trying the macaroon and it taste sooo sweet... But, this one less sugar and i like it so much now... :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^