Book of Love by Loulpop Studio


Dah layan short film di atas? Sweet kannnnnn.... Agak-agak kalian kan, masih wujudkah cinta sebegini? Hmm... Who knows right? Nanti DN try tinggal buku kat tasik Shah Alam, ada tak orang nak tinggal nota-nota cinta untuk DN (Good Luck DN! :p). Hee...

Ia merupakan sebuah filem pendek dari Loulpop Studio dan diarahkan oleh seorang bakat muda, saudari Farra Olivia. Filem pendek ini mengisahkan tentang seorang lelaki (Khairul Hazwan) yang sedang mencari cinta sejati dan ironiknya cinta itu tercipta dari sebuah buku yang ditinggalkan secara tidak sengaja... Nak tahu lebih lanjut sila layan video ye... 

Hmmm.... Tiba-tiba DN teringat zaman muda-muda dulu. Masa tu DN sedang bersekolah di SMKA Simpang Lima. Time tu DN ada bf tau (kecik-kecik dah menggatal. kantoi!!! hee...) Masa mula-mula bf DN tu nak ngorat DN kan, beliau tulis surat dan letak surat tu bawah alas meja DN so bila esoknya DN datang sekolah mesti lah perasan ada sesuatu bawah alas meja DN tu... DN pun ambil dan baca surat tu. Konon-konon secret admire lah kan so bila nak balas, DN letak surat kat tempat yang sama. Esoknya ada balasan lagi dan begitu lah hari-hari berikutnya sehingga akhirnya beliau berterus terang siapakah gerangan orangnya... 

Hihi.... Best kan bila teringat zaman-zaman muda ni. Mesti tersenyum je.... Short film ni boleh dicalonkan dalam KLIS (Kuala Lumpur International Short Film) tahun depan ni. Kan Mak Dara... Hee... Apapun DN nak ucapkan good job to all Loulpop team. Keep up the good works and hope you will always success in whatever you do... hugs~ ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

2 Blue Komen:

  1. sape ek SA DN tu..
    DN mmg dari dulu ramai peminat..hehe

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^