Nuffnang is 5 ~ Let's rocking the night!!


Pinnnn.... Pinnnn.... Halo there! DN dan housemate dah siap sedia nak ke suatu tempat yang tak pernah kami pergi atau terfikir nak pergi tau..... Pesanan bonda housemate, kalau tempat tu tiada masa depan, cepat-cepat lah balik. Baik bonda! Hee... Jom ikut kami! ^_^


Tengok tajuk pun kalian mesti dah tahu yang DN telah mendapat jemputan untuk hadir ke Nuffnang 5th birthday celebration malam tadi. Yang paling bestnya, boleh bawa guest tau so housemate lah seperti biasa menjadi peneman DN. So apa lagi? Let's rocking the night dude! :)


Lepas dah register dan ambil gambar, orang pertama yang DN jumpa dalam tempat gelap ini adalah Madammondoq. Awal sungguh madam datang. Semangat gitu.... 


Kemudian baru lah ramai lagi yang DN jumpa malam tu... Jumpa lagi kita kan. Seronok dapat jumpa kalian semula. Event Nuffnang ni dah jadi tempat gathering kita kan. Hee....


Walaupun DN bukan lah seorang blogger hebat seperti yang lain-lain, DN tetap berbangga dapat bersama-sama dengan mereka-mereka yang hebat di sini. DN rasa bloggers bukan sekadar blogging di alam maya, tetapi lebih kepada meluaskan dan penyatuan hubungan silaturrahim sesama kita tidak kira kita seorang yang terkenal dan hebat atau pun tidak. Siapa setuju dengan DN, sila angkat tangan! 


The celebration started with groundwalkerz performance by Luke Ong. Tarian pembukaan yang sangat menarik dan mengujakan.... DN suka tengok tau sebab DN tak reti menari macam Luke Ong. Sobsob.... You memang best! 


Phat Fabes as our host last night. He gave a very entertaining talk and the best host I ever met which make us speak out loud and laugh a lot. Good job bro!


Nuffnang's Co-Founder, Mr Timothy Tiah memberi ucapan dan menceritakan bagaimana fengshui memberitahu bahawa 27th February 2007 yang lalu jam 2.00 am adalah masa yang sesuai untuk memperkenalkan Nuffnang kepada dunia. Nuffnang!!! Lihat lah dunia..... 


Then all the nuffies gather at the stage to blow the birthday cakes lead by Nuffnang's Co-Founder, Mr Timothy Tiah. Semua buat lagak stickman lepas tu. Nice!


Dinner time dear! Pastinya masa yang ditunggu-tunggu oleh semua yang hadir. Ini lah dinner DN pada malam itu... Cukup lah mengisi perut DN yang tak berapa nak besar ni. Hee...


Juga cocktail yang sedap ni... Nak tambah dua kali segan pulak. Rugi tak ambil banyak-banyak. Huhu...



Inilah Nuffnang birthday cupcakes... Simple but nice. DN tak rasa pun sebab dah kekenyangan makan dinner so tengok housemate je lah yang habiskan cake yang diambil tu... 



Selepas dinner kami disajikan dengan persembahan dari Figure It Out, FIO Band... They were soooo entertaining. Sampai putus tali gitar tau nak memberikan persembahan terbaik kepada kami. Thanks FIO Band! We love your performance! :)



Selepas selesai persembahan dari FIO Band, game pun bermula.... Bermula dengan soalan pop kuiz tentang  Nuffnang, diikuti dengan teka tajuk Filem at  Nuffnang screening dan berakhir dengan pertandingan bawa kotak tisu di atas kepala dan menunjukkan lagak stickman serta jalan catwalks... All the contestants were very sporting. Mereka yang menang menerima hadiah getaway for two to Sipadan Island, cameras from Panasonic,  Nuffnang tumbler or t-shirts. DN tak dapat apa-apa pun malam tu. Mana nak dapat kalau senyap je kan. Huhu...


 Dari kiri housemate, DN dan MyCrap. We share the same table last night...




Already 10.00 pm, it's time to move out tho. Bagi laluan kepada orang lain yang nak ber'clubbing' malam tu. Thanks to Nuffnang for the great birthday celebration. Bukan senang orang pakai tudung dapat masuk ke sini tau kalau bukan sebab ada event begini. Hope Nuffnang akan terus maju dan terus membuat event2 yang best sebegini di masa akan datang. 


Btw, kami-kami yang datang dapat goodies bag yang berat ni tau. Inilah semua yang ada dalam goodies bag tu. All the sponsors... Thanks for the goodies and we love Nuffnang always... hugs~
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

38 Blue Komen:

  1. Bestlah..
    redmummy tak datang ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang wida tp xsempat nk tangkap gambar sebab kak red dtg lambat tp balik awal. huhu....

      Delete
  2. That's a lot of stuff in your goodies bag!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah.... That's why the goodies bag was heavy a bit...

      Delete
  3. Hey nice night there, saw you too! you were at the same table as Mai Sarah! sorry did not manage to greet you. Next round! wahaha :)

    Good event, great company, nice music, wonderful food!

    ReplyDelete
    Replies
    1. agreed! everything perfect! hope to see you.. next event maybe.. :)

      Delete
  4. wahhh best dapat jumpa blogger2 kan.....nurul pun ada? serba biru ek korang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami semua berwajah biru semuanya... ramai lg sbnrnye tp gelap so mana2 yg dekat je dpt ambil gambar sama2... :)

      Delete
  5. laaaaa boleh bawak guest ke??? adoi.. zuan tgk 1 invitation je.. x tau lak leh bwk guest.. huhu menyesal tak join.. klu tau leh bwk join gak..huhu xpe la, nextyear~ hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt email invitation baru nuff beritahu you & your guest... xde rezeki tu. next time join ye... :)

      Delete
  6. laaaa.. depan meja kitorang je deqnoor nih.. lain kali kita tegur2 kay..

    http://shakiddo.com/gambar-event-di-nuffnang-5th-birthday-party/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... awk yg kt belakang ramai2 tu ye. gelap... xnampak. huhu... next time ye.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. itu lh... cari gak smlm tp xnampak pun awk....

      Delete
    2. reenee, sye cari awk smlm, but u xde...anyway, nnt bile2 kita jumpa2... :)

      Delete
    3. reenee xdtg.. sebab tu xjumpa...

      Delete
  8. deqnoor, nice to meet u again..

    n kat gmbar ramai2 tu, sye yg paling terserlah...hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ntah nak jumpa lg kan.... huhu...

      itu sudah pasti!:D tempat gelap sgt so byk gambar xjadi. sobsob...

      Delete
  9. Aiii Deqnoor.. semalam kita jumpa.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi nurul... itu lh, tapi xbanyak berborak kan... insyaallah lain kali ye.. :)

      Delete
  10. wahhhhh bestttttnya dapat pegi gathering macam ni kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. harap nuffnang akan selalu buat event camni... :)

      Delete
  11. wahh...macam best je event ni kan DN...tak dpt join...maybe nextyear..hee~

    > byk jugak dpt goodies ye...(^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan macam best tapi memang best! next year cuba lh join ye... :)

      goodies semua sponsor. berat sungguh. huhu...

      Delete
  12. wahh, bestnyaaa! syaz tak berpeluang lagi nak pergi. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt2! xpe... ada rezeki nanti pergi lh ye.... :)

      Delete
  13. Salam perkenalan...
    Event camni memang macam tempat gathering bagi blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan fazrol...
      betul tu... seronok dapat berkumpul begini... :)

      Delete
  14. bestnyaaa makan makan freee! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt best. sedap lak tu. hee...

      Delete
    2. tak pernah join mana2 event nuffnang...tapi duit dari nuffnang aku nak lah...haha...

      Delete
    3. itu sudah pasti. hee... tapi sekali2 join mereka best gak...

      Delete
  15. hai deqnoor !! sorry ye kak sha balik awal x dpt borak lama...next time kite jupe lg k? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe... kami menyusul xlama lepas akak balik. insyaallah kita jumpa lagi nanti.. :)

      Delete
  16. Time nie deqnoor nampak ayu sangat. apa rahsianya?

    ReplyDelete
  17. @Bro Framestone bukan ayu tp kurus sgt kot bro... hehe... ;p

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^