Surprise Tak Menjadi

Ahad 12 Feb 2012

Caller    :    Hello! Boleh saya bercakap dengan DN?
DN        :    Iya, saya bercakap...
Caller    :    Saya nak hantar bunga ni. Cik ada di rumah?
DN        :   Alah... Saya dah keluar lah. Housemate ada lah kot kat rumah. Saya cek                             dulu, nanti saya call semula ye...

Selepas berbual dengan housemate. Beberapa minit kemudian...

DN       :    Maaf ye. Housemate saya pun dah keluar. Dia akan balik dalam pukul 4                             petang.
Caller   :    Alamak, Saya dah di Puchong ni. Cik ada di mana? Saya hantar ke sana.
DN       :    Saya di rumah mak sekarang. Saya SMS address, nanti awak hantar ke sini                       boleh?
Caller   :   Ok. Saya hantar ke sana. Terima kasih Cik.

Selang beberapa jam.... Masih tiada delivery sampai ke rumah. Caller call semula...

Caller   :   Maaf Cik, sekarang saya berada di Klang. Saya hantar lewat sedikit ye...
DN       :   Saya dah outstation ni. Awak hantar je lah ke rumah mak saya ye. Mak saya                     ada kot di rumah.
Caller   :   Ok Cik.

Sekitar jam 8malam, nombor tak dikenali menelefon DN...

Caller   :   Ini DN ke?
DN       :   Iya...
Caller   :   Tadi orang saya hantar bunga ke rumah tapi tiada orang lah. Esok Cik boleh                     datang ambil di kedai tak?
DN       :   Esok tak boleh. Saya outstation ke Keratong. Selasa baru saya balik. Awak                         hantar selasa ni lah, boleh?
Caller   :   Ok, macam tu saya buat bunga baru untuk Cik. Selasa saya hantar. Nak saya                     hantar ke mana bunga ni?
DN       :   Saya SMS address ofis, nanti awak hantar ke sini je. Kalau saya takde pun,                       ada orang lain boleh ambil nanti.
Caller   :   Ok Cik. Jangan lupa SMS address ye. Tq...

Selasa 14 Feb 2012

Jam 00:04:45...

Him      :   Hey... Happy Valentine's Day! Hope u like the flower. :D
DN       :   (Alamak! DN tak celebrate valentine lah. Camne DN nak cakap ye. Hmm....                       Esok je lah. Tido lagi best - hati & akal yang waras berbicara)

Pagi di ofis, he text me tapi DN tak reply... Hati dan perasaan bercampur baur. Rasa serba salah nak beritahu because... He's Chinese and maybe he don't know Muslim doesn't celebrate the day. Tapi dah belikan bunga untuk DN, takkan DN nak tolak. Haishh.... Terima je lah.... So DN called and told him what had happen...

Around 8.00pm, DN still in office...

Him       :   Hey, remember to capture some photo of the flower. Don't know how it                             looks like... :D
DN        :   Already 8 now. Are you sure they will deliver today?
Him       :   I check for you. Ok. Coming soon...

Tak puas hati, DN call orang yang call DN haritu.

DN        : Hye there... DN bercakap. Just wanna check with you. Supposed today I get                      the flower delivery but until now there is no sign at all. Are you sure you will                     deliver today?
Caller    : Let me check for a while. (After a few second) Yes, we have delivered to your                    mom this morning. You sure didn't get it? You have check with your mom?
DN        : Not yet. I check with her now. I call you back later. Thanks...

DN call mama dan bertanyakan tentang delivery tapi takde pun sampai ke rumah. Haishh.. Pelik sungguh. Mereka ni hantar kat mak siapa lah ye.... DN call mereka semula..

DN        :   Halo there... I've checked with my mom but she said there is no delivery                             today. Are you sure you sent to the right person?
Caller    :   Yeah.... I'm very sure. You are not at home so your mom take it on your                             behalf.
DN        :   My mom the whole day staying at home today but nobody come for any                              delivery. Hmm...
Caller    :   Wait a minute... You are Sumathi right?
DN         :   Haha.... Aiyaaa.... I'm not Sumathi. I text to you my detail so please check                          for me ya.
Caller    :   Ok... Ok....

After a few minutes...

Caller     :   Hello Miss. I've checked for you. Your delivery will be next Tuesday. Not                          today...
DN         :   Owh, what happen? I though today as we agreed before.
Caller     :   Not sure... Based on our record, the delivery date change into 21st Feb. Is it                       ok for you Miss or you want the flower by tomorrow?
DN         :   Huh... Tomorrow cannot. I will be outstation until Friday. Just stick with                          the date 21st and send to my office.
Caller     :   Ok Miss. Can you text me your office address? Just to confirm again..
DN         :   Alright. I will text to you later

(Perbualan di atas telah diringkaskan. Harap maklum)

Selasa 21st Feb 2012

Inilah bunga yang ditunggu-tunggu tu. Haha... Dah tak surprise dah. Kesian beliau kan...


Takpe... Sekurang-kurangnya boleh ganti bunga kat atas meja DN yang dah layu dan tidak terurus ni. Huhu...


To him, thanks for the lovely flowers.I appreciate what you did and thanks for being my friends... :)

Moral of the story... Please check my works schedule before planning any surprise. Peace!  ^_^ 

Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

23 Blue Komen:

  1. Kalau surprise lagi best kan...

    ReplyDelete
  2. no more surprise!!! ehhh? how come izat rampas my #1 spot??? arghh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lh... sian kawan i tu..

      izat rampas semasa awak tengah busy. hee... :p

      Delete
    2. haha...nak berlawan2 pulak...zuan2...:D

      Delete
    3. hee... zuan suka begitu.. :p

      Delete
  3. wahhh DN!heee..bungaaaaa besar tuu..:)

    ehem2 someone special la kan?ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 doz... byk sungguh sampai xmuat vase dn. huhu...

      kawan je ira.. :)

      Delete
  4. Wah..banyaknya story nye yek.. Kelakar pon ada.Tapi best gak dapat bunga ni kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... best sebab boleh ganti bunga yg dh layu... :D

      Delete
  5. hiks..DN pulak yang bersusah payah nak dpatkan bunga tu.tp bila dah dapat mesti best kan..biarlah x suprise pon.sebab bunganya cantikkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. tahu xpe. bersungguh dn kan.. hee...

      Delete
  6. nak suprise jadi tak suprise da...hee..tapi takpe la kan DN...janji ikhlas kan..at least dapat jugak gantikan bunga yg da layu tu...hee~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lh... yg layu tu kami buat potpouri... :) pastu baru masuk tong sampah. hee.. :p

      Delete
  7. berbaloi la hbs kredit kene call byk kali pun sebab dapat bunga cantikkkkk ... nak jugakkk ! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2... xpasal2 kerja tambahan tunggu bunga. hee... suruh abe bagi. :p

      Delete
  8. huhuhuhuu...tk jadi surprise. untungla..hahaha.
    tapi bunga tu lawa gileerrrrr..baik kawan DN. ke BF?? hehehe..

    bizi nya DN ni outstaion ke sana sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teman tapi mesra.oppsss! haha... :p

      kerja jalan-jalan.. camni lah hanie..

      Delete
  9. fuh.. panjang al kisah nya yek.. hehe...

    ReplyDelete
  10. lovely flower ... yes indeed we, muslim don't celebrate valentine , tapi kalau org nak bagi terima je .. tak baik pula menolak .. untunglah DN dapat bunga cantik..!! berbaloi kredit habis dok calling2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lh... dah bagi, terima je lah kan. semangat nk masuk ofis sbb tgk bunga cantik atas meja... :)

      Delete
  11. Bila baca entry ini baru terfikir, macam susah je nak buat surprise untuk DN....

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^