Asam Pedas Cili Padi

 Psstt!!! Nak beritahu ni. Ada kedai baru buka kat Senibong, Johor. DN diberitahu kedai ni dibuka Disember 2011 yang lalu....



Asam Pedas Cili Padi. Jalan-jalan jom makan @ Senibong Corner Seafood. Siapa yang pernah pergi Senibong mesti tahu mana lokasi kedai ni. Kepada yang tak tahu, kedai ni terletak di hujung sekali deretan kedai makan seafood. Depan sekali kedai Nasi Lemak Senibong kan.... Kedai Asam Pedas Cili Padi ni hujung sekali so kena lalu depan kedai makan seafood jika hendak ke kedai ini. The one and only kedai asam pedas di sini....

Sebenarnya tak tahu nak makan apa malam tu so saja lah try makan di sini. Nak tahu DN makan apa bersama rakan-rakan kerja DN? Jom layan gambar di bawah....


Asam pedas ikan merah....


Kailan ikan masin...


Tomyam campur...


Lala.... Masak apa entah. Lupa. Heee...... Kami ambil set untuk makan 4 orang sebenarnya. Lauk diatas dengan air teh-o panas. Harga set ini kalau tak silap DN RM100 sahaja. Bukan DN yang bayar, sebab tu tak ingat. Hehe....


Then tambah ikan bakar ni. Ingatkan tak cukup lauk set tu, rupa-rupanya tak habis kitorang makan sebab kenyang sungguh. Huhu.... So far, asam pedas dan ikan bakar ni memang sedap. Cukup rasa dan boleh recommended kat kalian. Cuma servis agak lambat sedikit. Harap mereka boleh perbaiki kelewatan ini dan masih mengekalkan rasa yang sama. 

Sooo.... Kalau ke Senibong, cuba lah singgah ke Kedai Asam Pedas Cili Padi ni ye.... :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

16 Blue Komen:

  1. bila DN nak jadi duta jalan jalan carii makan ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cannot... Cannot.... Kena mantain cun so xleh makan byk2. Hee... :p

      Delete
  2. Wahhh...kalau turun Johor nanti boleh la try ni...macam sedap je ni..:D

    ReplyDelete
  3. Ini dah Blog kedua hari ini WuMing baca tentang makanan... Gambar juga sempoi...

    Ini yang buat tak tahan nii.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagiii... makan jom! hee... :p

      Delete
  4. perghhh tliur aku...dgr pkataan cili padi tu je dah buat aku telan air liur weh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... nama pun dah sedap, inikan pula rasanya. promote habis ni. hehe... :p

      Delete
  5. wowowee..murah la empat orang rm100 je. kalau la dekat.....

    tomyam tu nampak sgt menyelerakan. gulp!

    ReplyDelete
  6. kan.... puas hati makan. yg jauh kita dekat2kan... hee... :p

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. jauh ke.. hmm.. ikut DN g jb lh camtu. hee...

      Delete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^