Mana Menjadi Pilihan?



DN perlukan advice kalian ni. DN nak membeli kamera tapi DN taknak kamera DSLR macam kat atas tu sebab susah nak bawa. Maklum sajalah, DN ni banyak bergerak dengan handbag yang besar so bila tambah lagi kamera yang besar, makin berat dan penuh kanan kiri bahu DN nanti. So apa pendapat kalian? Yang mana menjadi pilihan dan boleh recommended kat DN?

Sumber sini
 Nikon Coolpix S6300

Sumber sini
Cyber-Shot Digital Camera TX10

Sumber sini
Slim Digital Camera WB210


Sumber sini
Digital Ixus 125HS

Pendapat kalian sangat-sangat dihargai untuk membantu DN membeli kamera. Kamera yang takde di gambar-gambar kat atas tu tapi kalian rasa nak recommended kat DN pun boleh gak. DN takde letak limited budget so kalian boleh advice mana yang agak-agak sesuai untuk DN yang suka berjalan & bergambar ni. Kepada yang memberikan pendapat, terima kasih banyak-banyak tau. Kalian memang best! ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

14 Blue Komen:

  1. Cyber-Shot Digital Camera TX10 setai DN ! dslr tu toksah la,berat beban nak angkut ja,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq onie... DN consider ye. Mmg DSLR tu sgt besar utk DN yg kecik ni. Hihi...

      Delete
    2. tau takpa....baik bawak benda len kan,hehe..

      Delete
    3. Betul tu... Finally DN dah decide. Thanks 4 your recommendation.. :)

      Delete
  2. for digital kamera la kan, cybershoot la the best.. for dslr, nikon..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. okies zuan. DN akan consider. tq.. :)

      Delete
  3. pd i yg da guna DSLR..it sesuatu yg sangat membebankan...sangat berat..if u want be a god photog and want learn about photo..DSLR the good thing..
    if u just nak nak memain..snap and simpan..i suggest u nikon 1 yang latest tue..yg lain i xsuggestkan..walaupun murah and catik..

    harga berpatutan jgk...u will got same pic like DSLR..

    tp u mintak laa pendapat org yg lebih teror..

    dr saya..buta camre..hihiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xrasa nk beli DSLR kot sbb bukan nk bersungguh2 tangkap gambar, cuma fikir nak senang bawa g mana2 je...

      ramai yg advice beli nikon, nanti DN survey nikon camera tu dulu. thanks for your advice! :)

      Delete
  4. mana2 satu pon boleh..
    yg penting ongkosnya bukk..hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi... ongkosnya bisa diatur, lepas ongkos haruslah yg mana satu harus dipilih... ;)

      Delete
  5. canon powershot! :) cthnya s100

    ReplyDelete
    Replies
    1. okies... nanti DN tengok ye. tq... ^_^

      Delete
  6. ira suggest canon ixus..hee

    aritu ira snap ms gathering kat red box tu..:)

    harga dah murah dah skang..gambar nice juga tp xlah setanding dslr kan..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai gak yg suggest beli canon... thanks ira. insyaallah DN akan consider.. :)

      Delete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^