Runtuhnya Dinding Pemisah


Ini adalah gambar projek jalan DN di Kajang. Bermula dari hujung jalan ini...


Sehingga lah ke hujung jalan ini. DN terlibat dengan design decorative pole lampu jalan disini. VO addition ni tau sebab design asal guna normal pole je. Huhu.....


Nampak alas biru banyak2 tu? Nak tahu kenapa? Sebenarnya telah berlaku sedikit pergerakan tanah di kawasan ini makanya untuk mengelakkan keadaan jadi semakin teruk dengan cuaca hujan tidak menentu ni, maka alas biru itu diletakkan. Mengelakkan runtuhnya dinding pemisah antara jalan dan rumah...


Dalam proses pembinaan retaining wall di sini. Kerana kerja-kerja inilah VO addition sangat berganda-ganda untuk projek ini dan tidak dapat deliver projek on time. Hmm... Makin lama lah DN kena mengadap projek ini. Huhu... Layan~

*VO : Variation Order
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

9 Blue Komen:

  1. pernah jugak belajar pasal vo ni dulu. tp bab bisnes lah..
    tak ingat dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti takut je bila dengar vo kan. hihi....

      Delete
  2. hebat la DN ni....

    dr sy yg rajin komen di blog bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. idok ler hebat pun, indon yg buat kerja kt situ lg hebat. hee...

      Delete
  3. DN selalu ke turun site mcm ni..? :D

    ReplyDelete
  4. oh..nilah projek perumahan yg DN kena naik banyak tangga dan tak jumpa kunci tu ye..

    dah siap pun kan. tengok terikh. dah setahun. emm

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^