Movie : Marvel's The Avengers

Kidnap gambar dari Saiazuan Blog

Semalam sangat seronok ye. Dah lama tak hang out sampai pukul 1 pagi tau. DN, Zuan dan Izzat telah merancang untuk mini gathering di One Utama sambil tengok wayang bersama hasil dari tiket free yang diterima dari Nuffnang. Terima kasih Nuffnang kerana terus-terusan bagi peluang kepada DN untuk menonton movie bersama Nuffnangers yang lain. Lepas tengok premiere screening Marvel's The Avengers dengan mereka yang dah lama DN tak jumpa, kami continue di Murni SS2 pula. Kesian Izzat sesat. Mujur sampai juga ke Murni walaupun air kami dah tinggal separuh. Hee...


Bercerita tentang Marvel's The Avengers ini, apa yang boleh DN katakan adalah memang terbaik. Filem yang sangat berbaloi untuk ditonton di pawagam. Jalan cerita yang tersusun dan pasti membuatkan mereka yang menonton kagum serta ketawa di dalam panggung dengan beberapa aksi yang mencuit hati. Trailer macam biasa je tapi cerita sebenar lebih mengujakan. Sila lah layan trailer dulu ye..


Cerita ini mengisahkan tentang sebuah cube yang mampu memberi kuasa luar biasa telah membawa Loki (Tom Hiddleston) turun ke bumi. Kemunculan Loki memang tidak diduga dan telah mengancam keselamatan global. Oleh itu, Nick Fury (Samuel L.Jackson), pengarah agensi menjaga keamanan antarabangsa yang dikenali sebagai SHIELD telah mengumpulkan satu pasukan untuk memastikan Loki gagal menakluki bumi. Pasukan tersebut terdiri daripada :- 

Tony Stark / Iron Man (Robert Downey Jr.)
Steve Rogers / Captain America (Chris Evans)
Bruce Banner / The Hulk (Mark Ruffalo)
Thor (Chris Hemsworth)
Natasha Romanoff / Black Widow (Scarlett Johansson)
Clint Barton / Hawkeye (Jeremy Renner) 

Mereka bertungkus lumus berlawan dengan musuh dari dunia lain sehingga berjaya. Akhirnya pihak musuh tahu bahawa manusia bukan makhluk yang mudah untuk ditakluki dan berani melawan musuh.

Filem ini sudah berada di pawagam tau jadi jangan lepaskan peluang untuk menontonnya. 5 star ye. No doubt! Kami yang menonton tepuk tangan bila habis sahaja menyaksikan filem ini dan pastinya kalian akan buat perkara yang sama nanti. Selamat menonton!

Nota kaki : DN akan berada di Solo, Indonesia untuk beberapa hari. Doakan keselamatan DN ye. Nanti DN akan update apa yang DN buat di sana sekembalinya dari Solo. Bye! ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

22 Blue Komen:

  1. hee...semalam rasa mcm da give up nak cari tempat tu...nasib baik jumpa..hee..

    > mcm nak tgk buat kali kedua movie ni...(^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lh.. risau kami dibuatnya..

      kan... DN pun rasa nak tengok lg..

      Delete
  2. Deq noor g tgk wayang xajak.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde no phone nurul lh.. ada gak extra haritu, burn camtu je. huhu...

      Delete
  3. Nampak Deq Noor muda rumaja...

    jeles :)

    ReplyDelete
  4. blog yang cantik, saya suka, dan saya mengikuti (follow) 94, saya harap anda mengikuti saya juga , pleas follow back
    penyuluh perikanan

    ReplyDelete
  5. kena tengokkkkkkkkk. wuwuwu

    jelesh korang dpt jumpa lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok tau. memang best!

      itu lh... xsangka dapat jumpa lg tau

      Delete
  6. best ler dpt tiket free dr nuffnang.. hmm mungkin 1 hari nt kene kumpul nuffnanggers dari utara pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lh.. mana tahu dpt tiket dr nuffnang mcm kami.. :)

      menarik tu. bukan senang nak kumpulkan nuffnangers yg ramai. semoga berjaya! ^_^

      Delete
  7. wahh siap gathering ngan zuan n ezad lagi ;p

    selamat pergi dan selamat kembali DN! :)

    ole2 pls..kekeke ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe... mmg best dpt jumpa lagi. ira je xtau bila nk jumpa. huhu..

      thanks ira. dah kembali tp penat xhilang lg.

      ada.. mana tahu ira yang bertuah tu kan. nanti DN beritahu ye.. ;)

      Delete
  8. Replies
    1. majuk ke? alaaa... nanti cepat tua ok.. :p

      Delete
  9. baru umur 18tahun ke masa menonton filem ni..

    tp filem ni memang best. anak sulung saya pun suka tgk.

    ReplyDelete
  10. X pe la Dn, bro dah tua dah pun huhuhu

    ReplyDelete
  11. @Ladfe Amir 18? hahaha.. sbb tu kena berisi sikit supaya xnampak mcm budak2.. :D

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^