Nak Makan Pun Susah

Semalam semasa dalam perjalanan pulang ke rumah. Lapar... Tekak rasa nak makan ayam.


Tapi nak ada fries. Hmmm... Makan set ayam McD ada fries tapi tekak taknak makan ayam McD.


Nak makan ayam KFC. Nyum-nyum... Memang terliur dibuatnya.


Dapat desert Horlicks Crunch McFlurry memang terbaik ni. Lama gak tak makan aiskrim.


Tapi tekak rasa nak makan desert lava cake.

Waaa! Takkan nak kena pergi McD untuk beli fries dan Horlicks Crunch McFlurry pastu pergi KFC beli ayam pastu pegi Domino's Pizza semata-mata nak beli lava cake je. Sobsob...

Siapa pernah berada dalam situasi yang DN alami? Apa kalian buat? Adakah buat kerja gila pergi semua tempat tu atau pilih salah satu je? Nak tahu apa DN buat?

Tiba-tiba ada bisikan terngiang-ngiang kat telinga DN semasa jam di Hicom Shah Alam; 
"Untunglah... Tengok negara lain yang susah nak dapat makanan tu. Kurus kering sampai nampak tulang. Awak tu dah lah gemuk, masih tak bersyukur duduk kat negara yang banyak makanan ni. Makan biar berpada DN". 

Hmmm.. Ok lah... Sampai rumah, solat, mandi, bersiap-siap pergi makan kuew tiow ladna dan minum air apple susu kat kedai berdekatan dengan rumah. Last2, semua tak pergi. Huhu... Alhamdulillah.... Kenyang dah. Jom tidur! ^_^

Chopp! Siapa pergi Marvel's The Avengers? Jumpa di sanaaaaa..... :D
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

18 Blue Komen:

  1. woahhh x try lg horlic crunch tu.. sok u blanje i bleh? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je zuan tp kita makan BK tadi. xcakap nak aiskrim...

      Delete
  2. pernah jugak merasa mcm ni DN...nak makan KFC tapi nak sundae coklat McD tu...takkan la nak pergi dua2 sekali semata2 nak beli tu kan...terpaksa la cancel je...huhu~

    > P.S - Jumpa kat OU nanti ye DN..hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. toksah dilayan sgt nafsu mkn ni...

      yeah! dpt jumpa ezad lg td... ^_^

      Delete
  3. selera makan kalah org preggy tau!hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... betul lh wida. nafsu sungguh kan. ish2...

      Delete
  4. wahahahahha..craving macam macam DN ni. aku jarang craving ada kombinasi cenggini. haha..biasa satu je. bisikan tu adalah malaikat yang menjaga kita. sementara bisikan kelaparan macam macam tu adalah bisikan qarin. hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, thanks 4 the info hanie... skrg mmg tgh enjoy food. lepas makan, makan, makan lagi, dan lagi... pasni jumpa hanie DN dah gemuk. hee.. :p

      Delete
  5. tekak kan..memang suke memacam ni
    sbb perot dah mintak2 di isi
    nengok org lain mkn tulang ..di buat sup je tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. dpt sup tulang sedap gak ni. ish akak ni... sebut lg kn dah nak makan sup tulang. huhu..

      Delete
  6. erkk tertibe terasa nak makan kepsi ngan mcd pulak
    adehhh

    ReplyDelete
  7. Seappnyer.. nurul suka icecream horlick tu..

    ReplyDelete
  8. makan aje..haha..

    tapi ramai yg komen DN dah berisi ye. saya tengok ok je. takdelah berisi sangat.

    makan apa yg DN nak. mulakan dengan Bismillah dan sudahkan dengan Alhamdulillah

    ReplyDelete
  9. @Ladfe Amir sbb dulu DN memang kecik pun... skrg ni dh berisi. ramai yg tegur.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk header DN pun dah tahu DN kurus cekedeng dulu. tapi sekarang lagi cantik. ok.
      tak yah kurus2. nanti takde yg nak mengorat.

      Delete
  10. @Ladfe Amir haha... xpe lh.. kurus ke gemuk ke DN terima je... :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^