Kembali Kali Kedua

 Semalam macam biasa schedule check-up DN. Ingatkan everything ok so DN sudah tak perlu untuk ulang-alik hospital lagi tapi lain pula jadinya. DN memang ada mengadu kadang-kadang tempat operate haritu rasa sakit so doktor pun scan lah. Rupa-rupanya ada darah beku dan DN dinasihatkan untuk mengeluarkannnya supaya tidak berlaku infection lagi. Disebabkan semalam DN dah makan, so DN kena datang keesokan harinya iaitu hari ini. Gulp! Again.... DN kena masuk operation room lagi. Ingatkan dah tak perlu masuk dah. Waaa....

Dalam mind DN hanya fikir kerja je. Macam mana kalau next week DN tak boleh bekerja seperti biasa? Dah lah schedule meeting DN penuh Isnin sampai Jumaat. Harapnya ok lah kan. Sobsob...


DN kena berpuasa bermula jam 10 malam so malam tadi DN pergi lah ke Pizza Hut berhampiran rumah DN  jam 8 malam untuk menjamah makanan yang sedap-sedap sebelum kena berpuasa. Ayat macam lepas operate esok dah tak boleh makan sedap kan. Hihi... Memang tak boleh pun sebab nak kena jaga makan supaya luka cepat baik. Huhu.... 


Seawal 9 pagi DN sudah sampai dan beginilah keadaan tangan DN bila sudah dicucuk untuk masukkan ubat. Hari ini doktor lain yang operate DN so beliau cucuk tangan kiri. Adeh... DN dah lah left handed, terus lenguh tangan DN dibuatnya. Doktor yang sebelum ni cucuk tangan kanan so DN tak kisah sangat sebab tangan kanan DN memang kurang aktif. Nak camne kan. Layan je lah. Tukar baju, tak lama lepas tu terus DN dibawa masuk ke operation room. Rasanya tak lama DN dalam tu sebab sekitar jam 10pagi DN dah kembali ke katil DN. 

Masa lepas operate tu, makaihh... memang sakit sampai rasa nak menangis tapi doktor ada bagi ubat tahan sakit so ok lah sikit. Sekarang, DN rasa semakin ok. Rasanya DN boleh bekerja seperti biasa Isnin ni. Mak DN tahu DN asyik fikirkan kerja masa sakit, mesti kena marah. Hee... Syukur alhamdulillah dah selesai untuk hari ini. Next Friday DN kena datang check-up lagi. Harap itu adalah check-up terakhir DN. Tak sanggup rasanya setiap Jumaat nak kena ulang-alik hospital. Doakan kesihatan DN kembali pulih ye. Rindu nak bersosial bersama rakan-rakan seperti biasa. 
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

11 Blue Komen:

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^