Biz Hotel Batu Pahat

Biz Hotel merupakan sebuah budget hotel yang terletak di pekan Batu Pahat, Johor. Pertama kali DN menjejakkan kaki di hotel ini dan DN ingin berkongsi serba sedikit suasana di dalam budget hotel ini.


Memilih dua katil single kerana DN pergi bersama housemate. Pertama kali buka bilik, bau yang kurang enak dapat dihidu dan juga bilik ini tidak bercarpet. Adehhh.... Boleh ke DN tidur bilik sebegini? Kami bercadang beli air freshener bila keluar supper nanti. Bila tengok keliling, bilik tiada tingkap dan tiada ventilation. Oh my.... Nasib duduk di sini 1 malam sahaja, tahan je lah... 


TV memang dah canggih dah... Siap ada astro channel lagi...


Perabot asas yang disediakan cukup walau hanya perabot biasa. Tengok harga bilik juga lah kan...


Toilet ok cuma smelly juga. Tengok atas, nampak ada exhaust fan tapi macam dah tak function je. Patut berbau toilet ni. Huhu... Selesai di bilik hotel, DN pergi jenguk ke lobby pula keesokan harinya. Kami bangun awal pun sebab pagi-pagi dah memekak pasang lagu kuat-kuat. Memang cepat-cepat lah kami bersiap-siap untuk keluar dari hotel ni.


Errr... Abaikan orang yang sedang duduk di sofa tu. Walaupun ruang lobby kecil tetap disediakan ruang menunggu dan siap ada TV di sini.

  
Dari tempat DN duduk di atas, boleh dilihat sebelah kanan adalah tempat register dan sebelah kiri disediakan komputer jika mahu menggunakan khidmat internet.


So far DN tak berapa selesa berada di hotel ini tapi jika kalian ke Batu Pahat dan tiada pilihan hotel, boleh lah menginap di sini. 
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

20 Blue Komen:

  1. hehe gaya DN time duduk tu dah mcm datin :D

    #blog hotel guide :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? alamak! kena ubah gaya ni. huhu....

      Delete
  2. Bab bab ade bau tu yg tak tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe. bila dh letak air freshener baru boleh tido tau...

      Delete
  3. mungkin sebab hotel ni hotel budget kot, tu yang dia tak buat servis sebaik2 yang mungkin

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah pegi hotel budget yang lain, xde happen camni pulak. huhu....

      Delete
  4. hotel ada bau tu yg buat jadi tak selesa..tapi kalau takde pilihan..nak buat mcm mana kan..tahan je la..hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe... tahan je lh. sebab tu sampai beli air freshener. huhu...

      Delete
  5. Macam dekat hotel yang bro duduk masa di Raub, Pahang baru2 ini.

    Tp model dekat sofa tue nampak chubby la he..23x

    Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka sepatutnya prihatin dgn perkara2 camni. kan bro..

      erk! ni yg kena diet ni.. :p

      Delete
  6. hoho.....sokong nurul nye komen..
    bab-bab bau tak boleh tahan..
    :(
    dayah pulak yang terasa takde mood..tetiba..
    (over tau i nih ..haha..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.... harap mereka improved lepas ni...

      Delete
    2. kalo gitu lebih baik tido kat mesjid aje, peri... tapi jaga baik d mmesjid ada jin ganggu. lebih2 lagi jin kepala hitam he...he...

      Delete
    3. kalo gitu lebih baik..... tido kat mesjid aje, peri,, tapi jaga baik ada jin ganggu.. lebih2 lagi jin kepala hitam...he....he

      Delete
    4. perempuan xsesuai tidur di masjid... :)

      Delete
    5. sampai hati mat sentol suruh dn tido kat mesjid, kalau apa apa tejadi siapa yang susah...... saya juga.

      Delete
    6. bergurau tu kan baik, boleh hilangkn stress....boleh bermesera...dn lain2 lagi....harap dn jgn marah..ya, nanti cpt tua kta org...

      Delete
  7. Amboi, DN bergaya sunggu duduk macam tu..ala-ala datin gitu

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^