Haji Musa Medan Ikan Bakar Alai Melaka

 Salah satu aktiviti yang DN suka adalah jalan-jalan makan. Best tu... Mana tak gemuk kan. Hee.... Kali ini DN ke Crystal Bay, Alai, Melaka untuk kali kedua. Jom DN kongsikan apa yang DN makan di sana.


Pahat masak sambal. First time DN cuba atas recommendation cousin DN. Sedap juga dan boleh dimakan cuma mungkin bukan favorite DN. 


Udang bakar. Yang ini haruslah sedap bila dimakan dengan nasi lemak dan dicicah dengan sambal kicap. Marvellous!  


Menu yang pasti DN takkan lupa untuk order adalah sotong goreng tepung. Rangup dan sehingga licin kami makan ye. Taknak cicah dengan sos yang diberi, boleh cicah dengan sambalk kicap. Tetap sedap...


Lauk terakhir kami adalah siakap bakar. Nampak kering sahaja kan. Nama pun siakap bakar. Kami makan siakap ini dengan bercicahkan sambal kicap. Terbaik! Sebab sambal kicap sangat sedap tau. Nak tahu kami makan di mana?


Inilah dia kedainya... Haji Musa Medan Ikan Bakar Segar. Kedai ni ambil lot 3, 4, 5 dan 6 tau. Banyak kan. Lambat datang, pasti tempat penuh dan kena bergilir nak makan di sini. Harga pun berpatutan. Untuk lauk-lauk diatas makan 6 orang dan kami minum air buah, total harga cuma RM104.00. Murah kan.... Kalau datang ke Melaka, singgah lah ke Medan Ikan Bakar ini... :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

21 Blue Komen:

  1. alamakk , kecur ailio tgk .. igt next week nk g jenjalan kt Melaka ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opppss! Hihihi... Nak pegi melaka? apa lagi? datang lah ke crystal bay alai ni tau... ^_^

      Delete
  2. lama x mkn ikan bakar..bukan kat umbai ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi lh... mesti best bila sekali2 dpt pegi mkn. umbai tempat lain, ini dekat alai...

      Delete
  3. pahat tu apa benda ye?? first time saya dengar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pahat itu adalah sejenis hidupan laut yg sekumpulan dengan kupang, lala, kerang, dll. haha... pandai je DN ni. :p

      first time gak mkn pahat ni... hee...

      Delete
  4. waaa...udang..sotong..ikan...terliur ni..huuhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi... sekali2 dpt makan camni mmg best.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. first time makan... sedap gak. next time boleh order lg.. :)

      Delete
  6. Yang pahat tue bro biasa makan, tapi baru tahu namanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro bab2 makan mmg lh pro. sedap juga kan bro... :)

      Delete
  7. tengok listing tu... UDANG BAKAR paling memikat selera.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. tp memang sedap pun udang bakar tu... ^_^

      Delete
  8. saya tak boleh makan seafood..huhuhu

    tapi ikan bolehlah makan

    ReplyDelete
  9. Ade cntc num kedai ni x?

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^