Safety sangat pun bermasalah

 DN tahu lah dah hampir sebulan DN tak balik rumah. Tup-tup, mangga grill pintu tak boleh buka. Ish... Terpaksa minta tolong jiran-jiran.


Inilah solex yang super duper kuat. Dah macam-macam jiran tetangga DN buat. Ada sorang tu memang kerja buat kunci tapi gagal juga. Masuk kunci boleh, tapi nak pusing kunci tak boleh. Jam dah dalam tu. Tujuan utama pakai solex gabak ni untuk safety lah kan tapi bila sampai tuan badan tak boleh masuk rumah, masalah gak tu. Huhu... Letak pelincir, ketuk solex, potong pakai gergaji, guna kunci tapi kunci yang bengkok... Macam-macam dah buat sampai nak give up dibuatnya.


Last sekali, kena pecahkan grill pintu sebegini. Adehhh... Sakit hati bila tengok grill dah terluka. Sobsob.... Lagi sakit hati bila tengok solex tu masih teguh kat situ tanpa terjejas apa pun. Macam rumah kena rompak kan. Entah bila nak pergi repair ni. Huhu...

 

Kesimpulannya, kena beli baru. Dah tak tahu nak beli yang macam mana. Beli solex gabak camtu takut dah tak boleh masuk lagi. Beli yang biasa je lah kot. Harap rumah sentiasa selamat. 
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

17 Blue Komen:

  1. terlampau selamat.. sampai tuan rumah pun takleh masuk adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lh.... huh.. stress je tengok grill tiap kali nak masuk rumah

      Delete
    2. ni solex gangster namanye hehe

      Delete
    3. tahu xpe.... mmg gangster habis solex ni. makan tuan!

      Delete
  2. Noor nanti boleh suggest Kat tnb lock jenis nie.hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lh ain.... mmg kena suggest ni. pastu bila pintu tnb xleh bukak, kita kasi pecah je pintu. hihi....

      Delete
  3. bahanya Deq Noor.. kalau pencuri dtg mau give up diorang.. huhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap selamat lh. kena belajar skill mencuri dulu kot baru tahu camne nk bukak. hihi...

      Delete
  4. rumah puchong ker? hadoiiilah......

    ReplyDelete
  5. bengang kena tarik grill kuat2 sebab ada solex tu halang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... ape kata kita sama2 tarik smpai tercabut solex tu? stress wooo tengok melekat lg kt grill.

      Delete
  6. Ganas sangat dah tue.

    Mangga kalau dah lama tak guna jadi macam tue la kot.

    Sampai kunci jadi bengkok ek. Sure habis ayu dok depan rumah kan kan kan kan

    Lepas satu masalah, datang lagi satu masalah. Hope Deq Noor ok ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. mangga ni tiap2 hari guna. saje nk cari pasal dgn tuan rumah lh tu. hee...

      tu lh kn bro. dugaan di bulan puasa... :)

      Delete
  7. nape x cutter je?

    ReplyDelete
  8. rasanya ada komen kat sini...

    oh, dulu tinggal kat puchong ye. apasal tak roger saya supaya datang tolong...

    tapi nak buat mcmmana kan. masalah ni kalau dah datang, kita safety macammana pun kena gak.

    oh..DN jaga diri ye di Korea tu

    ReplyDelete
  9. Adakah pintu hati DN juga macam tue...? Jeng jeng jeng

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^