Singgah Sahur SLISS 9701

Perbualan di Whatsapp Group :-

DN : Lili esok pagi ada kat rumah?
Lili : Ade...
DN : Ok.. Esok pagi DN gegar sahur. Haha... :p
Lili : Woiii... Awaiiiinyyaaaa!!! Haha
DN : Excited ni. Hee... dalam pkl 10 insyaallah DN dtg ye...
Lili : Klu mcm tu ok je... Sahur di luar pun besh gak kan. hurmmmm. teringin nk sahur di luar tp terfikir muhaimeen.. kesian pulak nk kejut dia.
DN : Tu lh tp mmg kesian lh kt dia. Unless suruh tido awal mlm ni. Hee...
Hanim : Best gak kalo dpt join tp farid keje la sokk..
DN : DN pun keje esok..
Lili : Salam pun keje esok..
DN : Tak reti nak cuti ape laki korang ni. Haha...
Farid : Aku nak burger bakar. Jom jom..
DN : DN ok je nak sahur. Ikut hang la lili. DN turun sana...
Farid : Bih tu? Korang masak?
Lili : Masak ko subuh2
DN : Nak masak kena tido umah lili la... Sian lili masak sorang2. Farid tu makan byk
Hanim : Betul2!!! Pagi2 xdan nak masak arr...
Lili : Aku ok je.. Laki den pun ok
Hanim : Ok.. Malam ni kami tidoq rumah korang ye... Mana DN ni? Ok x?
DN : Ok.. Lepas tarawih DN datang ye...


Akhirnya kami tidur di rumah Salam & Lili. Awal pagi pukul 4, DN kejut mereka untuk bersahur. 






Dari kiri : Lili, Muhaimeen dan Salam... Tengok masa kat gambar tu. Bersemangat kan kami bersahur di luar.


Dari kiri : Salam, DN, Farid dan Hanim. Masing-masing dengan muka bangun tidur. Haha...


Faris, anak Farid dan Hanim.


Dan ini pula Muhaimeen, anak Salam dan Lili. Bagus mereka berdua ni tau. Bila kejut pukul 4pagi tu, masing-masing bangun dan senyum je. Tak menangis langsung. Macam tahu kami nak bersahur di luar.


Kami bersahur di Restoran Hj Tapah, Gombak. DN makan nasi goreng & telur mata. Akhirnya, berjaya juga kami sahur bersama. Ingat tahun ni tak dapat bersahur macam ni. Teringat tahun lepas kita bersahur di Kg. Baru lepas balik dari bershopping di Jalan TAR. Tahun ni agak-agak sempat ke nak pergi Jalan TAR lagi? Hmmm.... 

Tak kisah lah. Yang penting dapat gather sebegini sekali-sekala sudah cukup menggembirakan. Insyaallah tahun depan ada lagi. Kita plan macam ni lagi ye... :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

11 Blue Komen:

  1. Replies
    1. tq dear... hope we may repeat again next year. insyaallah...

      Delete
  2. wahh..sahur kat luar tu..ezad tahun ni rekod..belum pernah bersahur kat luar lagi..kalau nak sahur kat luar kena bangun awal...elok je da bersahur..balik rumah lapar balik..tu yg malas nak bersahur kat luar...hee~

    > muka happy je muhaimeen dan faris tu...tak meragam pulak kan dorang bangun awal2 pagi...hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... tp sekali sekala dpt bersahur macam ni best juga tau...

      itu lh. risau gak bangun tido diorang meragam. surprise masing2 happy je...

      Delete
  3. tahun ni saya tak sahur n buka kat luar langsung.... rasa tak best je.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh! mesti tarawih xtinggal lg kan...

      Delete
  4. awalnyer sahur.. pukul 4 kot.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat tu nk sahur ramai2. hehe...

      Delete
  5. Hai DN. sahur beramai ramai..bestnyer...baca faried punya mesej tu burger bakar. tetibe je terliur...huhuhuhu..

    ps: hadiah DN dah sampai tadi.wee...time kasih tau.tau.wat susah susah je la DN ni.nak bawak blk kg nak soh mak jahit kebaya tu.. =)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best dpt sahur ramai2. setahun sekali je tu.... burger bakar xbuka sampai sahur. klu x, dah cari dah...

      alhamdulillah... sampai juga. hope hanie suka. dah siap jahit nanti, pakai pastu tangkap gambar tau. mesti cantik.. :)

      Delete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^