MAS ke Guangzhou, China

Selamat bertemu kembali! Ada yang rindukan DN? Hiks... Sekejap je DN pergi kan.


Seperti semua sedia maklum, Isnin yang lalu DN ke Guangzhou, China dengan menaiki Malaysia Airlines (MAS). DN ke sana atas urusan kerja. Kerja sampai kena ke China? Apa boleh buat. DN perlu menghadirkan diri bagi Factory Acceptance Test (FAT) transformer yang diadakan di sana.


Kalau tak silap DN, mereka memilih untuk pergi menaiki MAS disebabkan mudah mendapatkan makanan yang halal. Selain itu, menaiki MAS lebih selesa dan komunikasi dengan peramugara/i mudah difahami kerana mereka dari Malaysia. Hmm... DN teringat masa DN ke Shanghai, China tahun lepas. Flight yang DN naik memang sempit. Memang kalau diberi pilihan, jalan jauh sebegini DN lebih prefer menaiki MAS.


Selepas perjalanan selama 4 jam, DN tiba dengan selamat di Guangzhou, China. DN berada di sini selama 4 hari. Selesai cerita di Bandung, DN akan sambung pula bercerita trip DN ke sini. Bulan September memang bulan jalan-jalan DN kan. Hihi... Tak banyak yang DN boleh kongsikan mengenai trip DN kali ini disebabkan DN pergi atas urusan kerja. Walaubagaimanapun, DN akan cuba semampu DN. Stay tuned! ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

17 Blue Komen:

  1. Wah... jauhnya depa merantau... ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. boleh tp kena tukar kerja lh... kerja mcm DN.. ^_^

      Delete
  3. best...kerja2 pon leh smpai ke china

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyi mcm best tp hakikatnya penat.. huhu...

      Delete
  4. rindu... x sabo nak negok gambo.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sempat lg nk edit gambar. sabar ye...

      Delete
  5. Replies
    1. apa boleh buat.. kerja. mana boleh g lama2... :(

      Delete
  6. bestnya DN dapat travel ke negara org... sambil bekerja.. leh tgk suasana kat sana kan DN .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tp penat... sbb balik sini byk kerja pending kena buat. huhu...

      Delete
  7. bila lagi nak pegi sana?

    eh..DN pegi Korea bila?

    ReplyDelete
  8. datang singgah baca , entry lepas lepas.

    dari dulu lagi DN dah jalan travel sini sana, seronok nye...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^