Sweet Perfection - Stress Reduction

 Stress kerja. Apa aktiviti yang boleh mengurangkan stress selain dari ke spa? Ini yang DN akan buat...


Get a slice of cake plus hot coffee and do something other than works such as read a magazine or playing games. Contoh di atas bertempat di The Coffee Bean and Tea Leaf; pilihan DN semestinya Red Velvet cake + coffee latte + The Malaysian Women's Weekly magazine.

Fuhhh! Perfect match. Memang kepuasan sungguh. DN boleh duduk di sini berbekalkan semua ini selama berjam-jam ok. Tak perlu berteman pun. DN seorang diri ditemani semua di atas sudah cukup mengurangkan stress dalam diri DN. Agak-agak dah bosan, balik lah....


Tak pun, bila rasa awal lagi pergi lah terapi shopping dulu sebelum balik. Ini pun aktiviti yang paling DN suka. Terapi kaki dengan shopping kasut... Kalau mood shopping kasut DN datang, bukan sepasang je DN beli. Selagi beg shopping tak penuh, selagi tu DN nak muatkan dengan kasut. Haha.... Memang best tau. 

Kalian pula bagaimana? Tipu kalau tak pernah stress dengan kerja. Apa yang kalian akan lakukan untuk mengurangkan stress? Nak tahu juga. Mana tahu DN boleh cuba.. :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

9 Blue Komen:

  1. as salam

    wahh seronoknya..akak pulak stress takde keje..tiheheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...

      xde kerja pun stress ye kak. hmmm... camtu susah gak ye.

      Delete
  2. nak spa n shopping mmg x de duit..so terapi wida, tidooo.jgn sape2 kacau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tido lama2 nanti pening pale wida....

      Delete
  3. Bro kalau shopping, lagi stress...

    Tak tahu kenapa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab bro yg kena keluar duit. xgitu? haha... :p

      Delete
    2. bro! shopping stress sbb xde duit or sbb xde yang minat je la kot..huhu

      Delete
  4. hehe menarik cara DN hilangkan stress :)

    t zuan dah keje nak apply gak la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba nanti zuan... lagi2 bila dpt kek & coffee. terbaik! :)

      Delete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^