Grand Bluewave Hotel Johor Bahru

Sebelum DN berkongsi pengalaman DN ke Hatyai dan Songkhla, izinkan DN untuk bercerita entry tertangguh pengalaman DN di Grand Bluewave Hotel Johor Bahru. Pertama kali DN menginap di hotel ini, DN telah ditempatkan di Executive Suite. Nak tengok bilik DN menginap haritu? Jom DN berkongsi gambar dengan kalian...


Buka je pintu bilik, inilah pemandangan pertama yang DN nampak. Dining room. Ada meja makan siap dengan microwave dan laluan ke ruang tamu.


 Berdepan dengan meja makan, iaitu sebelah pintu masuk terdapat ruang untuk memasak. Kitchen hood pun ada tu.


Pergi ke ruang tamu, terdapat pintu masuk untuk menuju ke bilik. Sebelum ke bilik, tangkap gambar area ruang tamu dahulu.


Ruang tamu yang selesa dengan sofa dan lampu di kiri kanannya.


Berdepan dengan sofa terdapat almari yang menempatkan sebuah TV di dalamnya dan meja untuk membuat kerja. Nak tengok TV kena buka almari. Hihi.... Klasik! Selesai di ruang tamu, kita jenguk ke bilik pula.


Katil yang empuk tetapi bantal cuma satu sahaja? Hmmm.... Bagi lah dua untuk setiap katil. Baru lah selesa nak tidur. Hee...


Berhadapan dengan katil pula terdapat almari pakaian, TV dan meja solek. Meja solek ini tiada cermin ye.


Sebab cermin panjang disediakan di sudut yang lain bersebelahan dengan pintu masuk ke bilik. Jom kita masuk ke pintu sebelah kiri itu pula.


Pintu tersebut menuju ke toilet. Begini lah suasana di dalam toilet. Memang selesa tetapi DN tak jumpa di mana hair dryer. Kata ada. Hmmm....

Amacam? Best tak bilik hotel ini? Harga bilik Executive Suites di Grand Bluewave Hotel Johor Bahru ini adalah RM278.40 per room per night termasuk tax. Bagi DN harga tersebut sangat berpatutan untuk bilik sebesar ini dan sangat selesai jika datang berdua.

Berminat untuk menginap di bilik hotel ini, boleh ke website Grand Bluewave Hotel Johor Bahru atau hubungi mereka untuk book di 07-2216666.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

18 Blue Komen:

  1. a'aa.. la DN..best nyer bilik ni..luas giler..

    ReplyDelete
  2. @Cheq Kaq kan... duduk sorang2 memang bosan bila bilik luas camni...

    ReplyDelete
  3. Nanti kita check in together yea...btw line tenet kat sini camner okey ke...FOC or kena bayar

    ReplyDelete
  4. serius murah. tq 4 ur information.

    kalau sudi sila2 lah layari blog saya.

    lizaufa-pink.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. bestnya siap ada kitchen lg. harga affordable la utk bilik camni

    ReplyDelete
  6. bawak osmet lah kalo x nk bosan. boleh main lompat2 katil...

    ReplyDelete
  7. @hazman aka species1980 check in together? erkkk?? internet kt sini FOC, nanti mereka akan bagi password tapi limited untuk 2 orang sahaja

    ReplyDelete
  8. @cha kan... boleh duduk satu family 4-5 orang bila bilik besar camni

    ReplyDelete
  9. @noorkhamisah housemate busy kerja memanjang... susah nak kidnap. huhu....

    ReplyDelete
  10. Ini duduk sensorang ke berdua nie.

    Fuhh agak selesa juga tue :)

    ReplyDelete
  11. besornya..boleh main kejar2 lagi

    ReplyDelete
  12. hmmmmm... berpatutan laaaa dengan harga.. tak laaa mahal sangat.. standard rate tu

    ReplyDelete
  13. eh...pelik ni..kenapa bantal dia bagi satu je????

    ReplyDelete
  14. @mamawaiz tahu xpe. bawak budak2 mesti seronok kan

    ReplyDelete
  15. @KiD itu lh.. boleh duduk lg lain kali.. :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^