Red Mummy Bloggers Gathering - The Ultimate Lasertag Challenge


Pada 17hb Februari 2013 lalu bertempat di Laser Warzone e@Curve Damansara telah berlangsungnya Red Mummy Blogger Gathering. Gathering ini telah dihadiri lebih daripada 40 orang blogger termasuk Red Mummy sendiri dengan kerjasama Nuffnang .



Acara sepatutnya bermula jam 2 petang tetapi masih ramai yang belum menjelmakan diri. Sementara menunggu mereka yang lain hadir, kami ditempatkan di bilik ini sepanjang acara diadakan dan makanan juga disediakan. Sekitar 3 petang, acara lasertag challenge pun bermula.


Setiap dari kami perlu membentuk satu kumpulan yang terdiri daripada 5 @ 6 orang peserta. Apabila selesai membentuk kumpulan dan mendapatkan nama kumpulan, taklimat diberikan oleh marshal lasertag. Nampak cahaya hijau itu di pakaian yang dipakai oleh marshal? Kumpulan lawan perlu menembak lampu tersebut. Jika kena di bahagian hadapan, 50 markah akan diberikan termasuk jika menembak pistol lawan. Jika kena bahagian belakang badan pula, 100 markah diberikan.


Terdapat 8 buah kumpulan kesemuanya. Daripada 8 kumpulan tersebut, dipecahkan kepada 2 kumpulan besar (Group A & Group B) yang didalamnya terdapat 4 kumpulan. Setiap kumpulan perlu bertempur dengan kumpulan lawan di dalam group yang sama untuk mengumpul point yang tertinggi sebelum ke peringkat semi final. DN berada di dalam kumpulan ARENA.



Inilah barisan tempur kumpulan ARENA yang cantik-cantik dan hensem-hensem belaka. ARENA terdiri daripada mereka seperti berikut (dari kiri) :-
http://www.siezuka.com/
 http://penaberkala.blogspot.com/
 http://www.nurseira.com/
 http://beliamuda.com/
 http://www.broframestone.com/
Walaupun kami cantik & hensem, ini tidak mematahkan semangat kami untuk berjuang sehingga mendapat point yang tertinggi di dalam Group A.


Dua kumpulan dari Group A yang mendapat point tertinggi terdiri daripada ARENA & MAK JEMAH. Manakala dua kumpulan point tertinggi dari Group B adalah SHARPSHOOTER & SLURPEE. Kumpulan DN, ARENA bertemu dengan SLURPEE untuk menentukan siapakah yang akan mara ke Final.


Akhirnya, dua kumpulan dari Group A ini bertemu kembali. Final antara kumpulan ARENA dan MAK JEMAH. Siapakah yang menjadi juara The Ultimate Lasertag Challenge di Red Mummy Bloggers Gathering ini?


Well... Setelah berhempas pulas berusaha untuk menundukkan pihak lawan, keputusan muktamad adalah kami di tempat kedua. Sempat kami bergambar bersama Red Mummy yang sudi menjemput kami semua hadir ke acara ini. Memang sangat-sangat best dan rasa tak puas bermain serta bertemu dengan rakan blogger yang lain.


Juara pastinya menjadi milik MAK JEMAH. Kami sememangnya gerun dengan kumpulan ini kerana mereka hebat belaka. Kemenangan pada pusingan pertama dengan kumpulan MAK JEMAH adalah sesuatu yang tidak disangka dan kami sangat gembira dapat mengalahkan kumpulan ini walaupun sekali. Bukan senang untuk mengalahkan mereka tau jadi kalau korang bermain lasertag bersama mereka, berhati-hati dengan mereka ini. Hee...

Ingin saksikan betapa gembiranya kami? Sila tonton video 4.17 minit dibawah. Jangan ada yang jeles ok... ;p


Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

22 Blue Komen:

  1. Ahhaaaa.... giler best main nih

    ReplyDelete
  2. syok jugak main lasertag rupanye
    lepas ni,memang pantang di ajak lah,haha

    ReplyDelete
  3. teringin nak join sama. tetapi blm pernah main lagi lasertag ataupun paintball.

    stamina kena kuat kan.

    btw. tahniah sebab daapt tempat ke2

    ReplyDelete
  4. @KiD best kan! bila lh nak main lagi...

    ReplyDelete
  5. @penaberkala tahu xpe.. rindu dh nak main lg ni. huuu...

    ReplyDelete
  6. @Ladfe Amir xpernah marshal akan ajar.. xsusah pun.. stamina xperlu kuat tp teknik utk bermain kena ada supaya xpenat. thanks... :)

    ReplyDelete
  7. sonok dapat main ngan member blogger kan.... laser warzone pun bagus kan siap makan minum.... dan buat video sebagai kenangan kita....

    ReplyDelete
  8. wah..bestnya.kira okey lah dapat no.2 tu DN.

    ReplyDelete
  9. Bestnya. Tak pernah main laser tag n gathering dengan blogger2 famous lain.

    ReplyDelete
  10. @hazman aka species1980 itu lh... marshal sgt friendly & aktiviti gathering ini sgt berjaya. tahniah buat red mummy.. :)

    ReplyDelete
  11. Fuhhh dasyat gak team deq noor nie... tak berani dah cari pasal dengan deq noor dah lepas nie he..23x

    ReplyDelete
  12. bestkan.. agak2 bile lagi kt boleh g main..

    ReplyDelete
  13. @Cik Nurul Siezuka itu lh.. nurul plan lh lg. hee... thanks nurul ajak dn haritu... :)

    ReplyDelete
  14. teringin pulak nak main lasertag lagi...heee~

    ReplyDelete
  15. @Ezad Skytech kan ezad.. harap bro arrange lg. huu...

    ReplyDelete
  16. tu la kan DN..dan harap akan lebih ramai yg join..mesti syok kan..hee~

    ReplyDelete
  17. @Ezad Skytech kita tunggu apa kata bro... ;) hehe

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^