Semangat Yang Hilang


Semangat yang dulu membara... Kini hilang begitu sahaja. Diri ini terus diuji dengan pelbagai tohmahan dan cacian. Hanya sekelumit kekuatan yang tinggal cuba dicungkil dari diri ini. Tiada yang memahami. Tiada yang mendalami. Kerana diri ini pasti Allah lebih mengetahui. Biarlah diri ini sendiri melayari sisa hidup yang ada tanpa perlu menagih simpati. Hanya kepadaNya tempat untuk diriku mengadu dan berlindung. 

Apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. KARMA. What you give you will get back. Sesungguhnya doa orang yang teraniaya itu akan dimakbulkan Allah. Yang pasti, I will never give up whenever life test me. Syukur alhamdulillah kerana diriku masih diuji. Ujian ini sebagai tanda Allah masih menyayangi diriku. Alhamdulillah....
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

14 Blue Komen:

 1. Semoga Deqnoor selalu tabah..Ujian Allah sementara..kemanisan dari ujian dapat dirasai selamanya..

  ReplyDelete
 2. Allah swt masih menyayangi DN.

  Bro juga begitu :)

  ReplyDelete
 3. Kenapa Ni Deq Noor.. Apepun setiap masalah dan Ujian mesti ade hikmahnya.. Kuatkan semangat k.. Kalau nak share ngan Nurul pun boleh, macam biasa kt whassap2 jer.. Nurul sudi mendengar.. take care DN.. :)

  ReplyDelete
 4. @Ain thanks ain... DN appreciate sgt.. :)

  ReplyDelete
 5. @Cik Nurul Siezuka ujian yg mmg menguji kesabaran DN nurul. Tapi insyaallah DN akan cuba kuat utk hadapinya. Thanks Nurul... :)

  ReplyDelete
 6. @Muhammad Saiazuan Norhalik betul tu... semoga terus tabah menghadapi segala ujian

  ReplyDelete
 7. tenang saja DN. hadapi semuanya dengan sabar dan rasa syukur. Jika DN tidak buat salah apa2. pedulikan kata2 mereka yg menghina dan segala cacian. Jangan bimbang. masih ramai lagi di dunia ni yg menyayangi, menyokong serta mendoakan DN samaada DN tahu atau tidak.

  Hidup mesti diteruskan. biar jatuh asalkan mampu bangun semula. paling penting, abaikan mereka yg menghina. DN tetap cantik di mata setiap yg menyayangi dan menyokong DN selama ni.

  ReplyDelete
 8. @Ladfe Amir tq... insyaAllah DN akan terus kuat utk menghadapi segala dugaan hidup ini.. :)

  ReplyDelete
 9. semangat jangan hilang ye. masih ada yg rajin dan bersemangat untuk menjenguk blog DN, mendoakan DN dan pandang DN dari jauh

  ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^