Kembali dari Umrah & Work-to-do List

Eh? Dah hari Khamis rupanya. Cepat sahaja masa berlalu kan. DN yang sibuk ke sana sini dengan kerja dan urusan keluarga memang tak rasa lah dah hari Khamis hari ini. Maksudnya, sudah beberapa hari DN tidak meninggalkan jejak di sini kan. Huuu....


Alhamdulillah... Mereka telah selamat kembali ke Malaysia setelah 2 minggu mengerjakan Umrah. 2 minggu tanpa abah dan mama memang agak kelam kabut juga DN nak uruskan adik-adik di rumah. Baru masuk ofis, keluar balik untuk melayan karenah adik-adik yang pelbagai ragam ini. Itu belum lagi DN kena pergi meeting dan outstation lagi. Tapi sebagai kakak yang bertanggungjawab (hoho! puji diri sendiri nampak.. :p) DN pastikan semuanya berjalan dengan lancar.

Beberapa hari ini juga DN banyak kerja perlu disiapkan sehingga DN balik dari kerja lewat malam dan sambung kerja di rumah. Masih lagi bersisa kerja yang perlu DN bereskan sebelum DN pergi bercuti untuk beberapa hari. Dah lama tak buat work-to-do list di sini kan. Nak buat lah hari ini. Hee...

Townhouse Kajang
- Submission Drawing meter SYABAS to C&S Engineer
- Borang A TNB to klien
- Surat rayuan Bank Guarantee to TNB Kajang
- Surat endorsed site plan to Arkitek
- Submission drawing cold water to SYABAS

Phase 2B Kajang
- List of defect M&E
-  Check defect at site
- Surat sokongan CPC to Arkitek

UiTM Pasir Gudang
- Monthly report to klien
- Need Statement to klien
- Surat pertukaran jenis lampu to MPJBT
- Follow up meter application dgn kontraktor
- Follow up submission to Suruhanjaya Tenaga dengan kontraktor

SMK Taman Sea
- Surat bayaran contribution fee to kontraktor
- Surat justifikasi VO elektrik to QS
- Draft final akaun to QS
- Submission pelan pre-com dan Borang A to TNB

Rumah Mampu Milik Kajang
- Resubmission drawing to TNB
- Surat status projek to TNB
- Drawing sanitary to arkitek
- Drawing lampu jalan tu MPKj

Petronas Jalan Pandan
- List submission to MBJB
- Submission to TNB
- Submission to TELEKOM
- Drawing sanitary to arkitek
- Surat pengesahan NFP to arkitek

Err... Rasanya itu sahaja yang DN ingat dan ada di dalam organizer DN. Lain-lain, meeting ke sana-sini macam biasa. Minggu depan sahaja dah penuh meeting DN setiap hari. Layankan sahaja. Hehe...

Maaf, DN masih belum sempat untuk berkongsi cerita Blogger Coffee Talk 2.0-Bowling haritu. DN cuba curi-curi masa yang ada untuk update nanti ye. Harap sabar menanti.. :)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

16 Blue Komen:

  1. hehe bz dn skrng.. xpe, bzkan diri time blum ada family ni, dah ada t, make sure ada masa lapang ;D

    ReplyDelete
  2. huhu mesti organizer tu full ngan macam2 kan

    ReplyDelete
  3. Xpe,kami faham...

    Dn kan selalu jadi orang terakhir yang akan post... he..23x

    Ok, rumah dah x clear dah... ada mintak mak ayah doakan sesuatu untuk DN x?

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. Ayah,Ibu dan adik DN sleamat pulang dari mengerjakan umrah.

    baru malam tadi baca entri lama to do list DN, hari ni kena baca lagi. haha.

    paling penting, DN buat semuanya dengan Gembira ye

    ReplyDelete
  5. oh..lupa. Cantik jubah.

    DN ada berapa adik beradik ye

    ReplyDelete
  6. kalau turun kajang leh je belanja sate tue... tak pun main boling kat metro inn plaza ....hehehehe

    ReplyDelete
  7. @...Nadz Fisol... itu lh... mmg xboleh tinggal organizer ni...

    ReplyDelete
  8. @Bro Framestone terima kasih kerana memahami bro... ^_^

    mestilah ada... ;)

    ReplyDelete
  9. @Ladfe Amir baca lh lagi ye. hehe... semua tu adik beradik DN.. :)

    ReplyDelete
  10. Keep update , get enuf rest walaupun bz.

    Follow dr review Broframestone. Salam Kenal.

    ReplyDelete
  11. salam singgah dari blog Bro..buat permulaan di sini.

    ReplyDelete
  12. @Yan Ty Salam kenal yanty.. thanks sudi singgah ke sini... DN hargai sgt2..:)

    ReplyDelete
  13. @[PCL] terima kasih sudi singgah di sini. bro mmg suka surprise org. huu...

    ReplyDelete
  14. tgh work to do list pun da tahu DN busy...tapi spend time utk family kena ada juga walaupun sesibuk mana pun kita..:D

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^