Seoul DN Datang!

 Bermulalah kembali episod travelog DN kali ini. Rasa macam dah lama DN tidak bercerita kisah DN di negara orang kan. DN akan ke Seoul selama 6 hari 4 malam bermula malam ini. DN mungkin tidak akan update apa-apa sehingga DN kembali ke Malaysia. Kalau ada peluang untuk DN update dari sana, DN akan cuba usahakan supaya kalian tidak merindui DN sepanjang pemergian DN ke sana. Ada ke yang rindu? Perasan je DN ni kan. Hehe...


Gambar ini DN sudah ambil semalam.. Cuaca di sana memang tahap menguji kesabaran DN lah. Grrr... Mesti beku DN kat sana nanti. Adehh.. DN ini bangsa yang tidak tahan sejuk. Kalau di ofis tu selalu berebut aircond. Orang lain on aircond, DN tutup. Tak pun dari 17deg DN jadikan 30deg. Camtu lah kebiasaan kalau DN di ofis. Mesti bersabar je orang-orang ofis dengan DN kan. Hehe..

Inikan pula dengan suhu sebegini di sana. Camne DN nak off.. Ini bukan aircond. Terpaksa lah DN membawa pakaian yang agak tebal dan memenuhkan bag DN. Adehh.. Space untuk shopping jadi kurang lah camni.. :(


Sampai sekarang pun bag tak siap kemas lagi. Padahal nak pergi dah. Huu.. Kemas-kemas, ada yang tak cukup itu ini. Kena lah DN beli apa-apa yang patut lagi sebelum sambung kemas bag petang ini. Stok makanan pun DN tak cari lagi. Last minit betul kan. Sila jangan contohi sifat sebegini. Hehe... 

Ok lah. DN nak pergi membeli lagi apa-apa yang patut. Doakan keselamatan DN di sana ye. See you when I see you... ;-) 

Seoul! DN datang ni! Haha...
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

20 Blue Komen:

  1. waaaahhh.... selamat berangkat dan selamat kembali.. jaga keselamatan di sana.. :)

    ReplyDelete
  2. Cik DN..

    Zarul Payung ada kongsi makanan halal yg boleh bawak kat sana di blognya

    ada ke yg rindu kat Cik DN. mestilah ada..

    jaga diri dan kesihatan yer...jangan nakal2 kat sana.

    ReplyDelete
  3. Boleh x Dn kongsikan contoh stok makanan yang DN bawa dan kena Dn bawa ke sana.

    Dan kalau boleh,

    Makanan mana ek yang xlepas nak bawa keluar negara selain durian

    ReplyDelete
  4. Seronoknya bercuti ke negara orang.. :) . Selamat bercuti.

    ReplyDelete
  5. wah bestnya. enjoy your holiday :)

    ReplyDelete
  6. Lama DN kat sana ye...suhu dia bukan main sejuk lagi..menggigil woo..hehe..

    ReplyDelete
  7. Kenapa tak ready persiapan awal2..last2 minit ni takut ada yg terlupa..hehe

    ReplyDelete
  8. wahh g korea lah bestnya..smga slmat pergi balik..hepy holiday DN..ole2 jgn lupa..haha

    ReplyDelete
  9. Waaah, Seoul memang best. Nak beli souvenier murah kena pi Namdaemon,.. Boleh giler tgk kerongsang pun cun2, murah2 lak tuee.

    ReplyDelete
  10. yelah. tiba-tiba rasa rindu pula nak mengomen di sini.

    Cik DN sihat kan

    ReplyDelete
  11. @Bro Framestone huu.. request banyak tu bro. hehe.. nanti DN cuba usahakan ye.. :)

    ReplyDelete
  12. @Ezad Skytech mmg sejuk.. bz sgt smpai terpaksa kemas bag last minit.. huu...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^