Sambutan Ulangtahun Pertama Lazada Malaysia

 

Pada 18 April 2012 bertempat di Black Box, Kencana Building Publica telah berlangsungnya majlis sambutan ulangtahun pertama www.lazada.com.my Malaysia. Sambutan ini telah dihadiri oleh ramai jemputan dan pihak media bermula dari jam 6.00 petang.Semua yang hadir berpeluang melihat sendiri bagaimana Lazada menjalankan perniagaannya, pencapaian sepanjang tahun 2012 dan perancangan masa hadapan Lazada Malaysia.


Di sambutan ulangtahun pertama Lazada Malaysia ini, Lazada telah melancarkan sebahagian inisiatif mereka bagi meluaskan rangkaian perniagaan mereka di Malaysia iaitu :-
  1. Lazada Smartphone App
  2. Lazada partnership with Digi
  3. Lazada reward program with MasterCard Worldwide
Lazada Malaysia akan memastikan bahawa kempen Lazada Promise akan berjaya dimana kempen ini melibatkan perkara-perkara berikut :-
  1. Barang sampai kepada pembeli dalam masa 48 jam sehingga 78 jam
  2. Jaminan harga terbaik jika dibandingkan dengan mana-mana rangkaian perniagaan online
  3. Polisi pemulangan barang 14 hari

Sambutan ulangtahun ini dimulakan dengan persembahan secara spontan berkomunikasi (video call) dengan pekerja mereka untuk menunjukkan secara terus bagaimana Lazada menjalankan perniagaan mereka. Kemudian, CEO of Lazada Southeast Asia, Mr. Maximilian Bittner menyampaikan ucapan beliau diikuti oleh Managing Director Lazada-Rocket Internet, Mr. Igor Pezzilli. Akhir sekali ucapan penutup oleh PIKOM President, En. Shaifubahrim Saleh diikuti dengan bergambar beramai-ramai sebelum mereka memotong kek bernombor 1 menunjukkan bahawa Lazada sudah bertapak di Malaysia selama setahun.


Sambutan ulangtahun pertama Lazada Malaysia ini berakhir sekitar jam 9 malam dan mereka yang dijemput hadir membawa pulang kotak ini. Terima kasih Lazada kerana memberikan cenderahati ini. Semoga Lazada Malaysia terus berjaya di dalam industri perniagaan online ini.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

17 Blue Komen:

  1. dapat cenderahati apa tu?

    macam botol cencalok aje

    ReplyDelete
  2. wahhh bestnya dpt pegi event mcm ni.. congrats dear

    ReplyDelete
  3. dapat hadiah apa tu? lazada ni under one roof dgn zalora ke eh?

    ReplyDelete
  4. wahhh..da setahun rupanya Lazada ni...ingatkan masih baru lagi...hee~

    ReplyDelete
  5. semua yg hadir diberi cenderahati tu ke? perghh...terbaik la..:D

    ReplyDelete
  6. @cha bukan rasanya.. mcm pesaing yg sihat. masing2 ada strategi pemasaran masing2.. :)

    ReplyDelete
  7. @Ezad Skytech betul tu.. semua yg dijemput hadir dapat.. :)

    ReplyDelete
  8. NICE EVENT... blogger2 ohsem sangat bertuah..hehe

    ReplyDelete
  9. @Ladfe Amir

    sob..sob..
    dah taknak reply komen saya..huhu..:(

    ReplyDelete
  10. Dn selalu shopping dekat lazada ke? ke Zalora he..23x

    kasut, baju, beg, beribu gaya, beribu jenama


    aaaaarrrhhhhhhhhhhhhhhh


    aaaarrrrrhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  11. @Muhammad Saiazuan Norhalik alhamdulillah.. adalah xtvt yg boleh dibuat selain ngadap kerja je..

    ReplyDelete
  12. @Ladfe Amir eh? rasa mcm dh reply. sori... xperasan plak..

    ReplyDelete
  13. @Bro Framestone owh, DN shopping kt Elle bro. hehe...

    sesuai lh kalau bro jd iklan camtu.. :D

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^