Asam Garam Kehidupan

Semalam sepatutnya DN kembali dari Johor - Subang dengan menaiki Firefly. Gara - gara klien yang suka buat meeting lama - lama tetapi hasilnya tetap sama, DN terlepas flight pukul 8.10 malam.

Pertama kali meeting dari jam 10.30 pagi sehingga hampir 10.00 malam. DN terpaksa tumpang konsultan lain pulang kerana hari ini DN perlu menghadiri seminar. Jika tiada apa - apa hari ini, pasti DN sudah tidur satu malam lagi di Johor. Tetapi seminar ini juga penting untuk DN. 

Sekitar jam 1.30 pagi sampai di Putra Height, ambil teksi untuk menghantar DN ke Subang Airport kerana kereta berada di sana. Jam 3 pagi baru DN sampai rumah. Bila fikir semula, mujur DN menaiki flight hari itu. Jika DN drive, DN terpaksa drive seorang diri dari Johor lewat malam. Bila terpaksa tumpang orang lain, rasa selamat sikit dari drive seorang diri.

Terfikir juga DN, klien tidak fikir ke tentang orang lain? Tidak fikir keselamatan orang lain? Tidak fikir komitmen orang lain? Releven kah membuat meeting lama - lama? Macam DN accident tempoh hari, klient or even company bukan buat apa pun. Semua kita tanggung sendiri. Itu semua bukan mereka ambil kira. Kadang terfikir semua hanya mementingkan diri sendiri.

Hmm.. Orang ini susah hendak dijangka kan. Rambut sama hitam tetapi hati lain - lain. Nak buat macam mana. Inilah asam garam kehidupan. Setiap manusia mempunyai masalah sendiri dan kita sebagai pelakunya terima sahaja segala yang telah ditentukanNya. Semoga tiada apa - apa kecelakaan melanda diri ini.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

20 Blue Komen:

  1. Kalau gitu next time ....kalau abg man free abang temankan DN pegi meeting / seminar yea...

    ReplyDelete
  2. hehe tu yg sampai nak main candy crush tu ek

    ReplyDelete
  3. Nampak gaya DN perlu lebih bertegas dengan mereka tentang masa.

    DN kena set limit untuk dorang tahu yang flight xsama macam kereta yang ada driver sendiri.

    anak dara x sama dengan jejaka yang ada hati nk kahwin lagi.

    ReplyDelete
  4. @DN betullah tu. I pernah accident dengan dasyatnya. 5 kali berturut. which I told you earlier right? haha. bahayaaaaa.

    yes. yet company and people surround me DON'T GIVE A SHIT about it. Please do take care of yourself ok. Drive safely. Moga selamat pergi selamat sampai setiap perjalanan.

    ReplyDelete
  5. uish, macam-macam dugaan kan
    yang penting dah selamat sampai KL

    toleransi tu mudah untuk diungkapkan dengan kata-kata, tapi tak mudah untuk diaplikasi
    semoga kita tergolong dalam kalangan orang-orang yg sentiasa cakna kepada orang lain :)

    ReplyDelete
  6. Manusia zaman sekrang camgitue lerr,.. janji lepas diri sendiri sudah.

    ReplyDelete
  7. @Bro Framestone mereka bukan klien yg bertimbangrasa seperti org lain bro..

    eh2? kahwin lagi? jeng3! :D

    ReplyDelete
  8. @naomiashikin thanks dear... orang ini macam-macam kan. nak kita faham di tempat dia, tapi tidak fikir bila berada di tempat kita

    ReplyDelete
  9. @penaberkala alhamdulillah.. dah selamat sampai. mmg sgt penat..

    semoga kita masih ada timbangrasa di dalam setiap apa yg kita lakukan.. :)

    ReplyDelete
  10. @YaNa Yassin itu lh kan... huh.. stress kadang2 tu

    ReplyDelete
  11. cian kat deq noor...tapi ada hikmahnya kan tumpang keta org len...suka baca pengalaman deq noor...jom singgah blog saya www.duniafarzaana.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. @Farzaana Nazilah thanks sudi singgah disini... :)

    setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya kan... :)

    ReplyDelete
  13. tak tahu apa function meeting lama2 tapi still mcm tu jugak...mmg stress kalau ada klien yg mcm ni...huhu

    ReplyDelete
  14. @Ezad Skytech tahu xpe... nak tunjuk yg dia bos kot... layan je lah..

    ReplyDelete
  15. sabarlah akak :) ada hikmah disebalik yg berlaku :)

    ReplyDelete
  16. kenapa tak stopkan aje meeting tu. tapi ada juga yg tumpangkan DN kan. semoga Allah permudahkan setiap usaha

    ReplyDelete
  17. @Farisya Anastasyia thanks dear.. mmg dh lama bersabar dgn karenah mereka ni.. :)

    ReplyDelete
  18. @Ladfe Amir tidak semudah kata2.. alhamdulillah ada yg sudi tolong.. :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^