Shopping Menarik di Pasar Payang Terengganu



Jika melancong ke Terengganu, pastinya Pasar Besar Kedai Payang atau lebih dikenali sebagai Pasar Payang menjadi lokasi tarikan untuk bershopping. Sebut sahaja Pasar Payang, pasti sudah diketahui ramai terutama penduduk tempatan. Oleh itu, tiada masalah untuk bertanyakan di mana dan bagaimana untuk ke Pasar Payang ini dengan penduduk tempatan.
 

Pasar Besar Kedai Payang ini terletak di tepi Sungai Terengganu. Ia merupakan bangunan dua tingkat di mana di tingkat bawah menjual pelbagai jenis barangan basah seperti makanan, sayur-sayuran dan buah-buahan segar dengan harga yang murah. Manakala di tingkat atas pula menawarkan pelbagai jenis barangan kering seperti cenderahati, batik, kain sutera dan songket.

DN berkesempatan untuk bershopping di sini dan apa yang boleh DN katakan adalah, jangan malas untuk berjalan di dalam Pasar Payang ini. Jika anda tidak kisah dengan kewangan yang bakal anda keluarkan untuk bershopping, beli sahaja apa yang berada di depan mata. Jika anda seperti DN yang akan mencari barangan yang lebih murah atau berpatutan dengan kualiti yang masih baik, pergi lah dari satu kedai ke satu kedai yang lain. Kerana harga yang ditawarkan setiap kedai adalah berbeza-beza. 

Cuma berkongsi pengalaman DN semasa di sini. Mungkin boleh mendapat harga yang lebih murah jika pandai berbahasa Terengganu. Heee...
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

23 Blue Komen:

  1. betul....klau pndai ckp terengganu / bawa org trganu dpt lebih murah

    ReplyDelete
  2. tu dia... memang shopping sakan dan rambang mata kan....nasib baik ada orang baik hati nak angkat barang kan.... next time buat trip pegi pulau redang pulak....hehehehe

    ReplyDelete
  3. saya tak boleh ke sini sebab saya malas nak berjalan.. hehehe

    ReplyDelete
  4. lain Kali ajk wida..hehe.wida pndai dh ckp ganu

    ReplyDelete
  5. kalau rajin berjalan...mmg habis satu Pasar Payang ni ezad jalan2...hee

    ReplyDelete
  6. tak pernah jejakkan kaki kat Terengganu lagi sebenarnya ni..hee

    ReplyDelete
  7. sebelum nk mai,practice ckp tganu dulu..hewhewhew.. :P

    ReplyDelete
  8. @Zulqarnain Abu Hassan jauh juga... lebih kurang 1 jam setengah drive...

    ReplyDelete
  9. @Farzaana Nazilah itu lh.. kena cari org ganu camni.. hihihi...

    ReplyDelete
  10. @hazman aka species1980 DN xsuka mandi pantai tp suka shopping.. acane tu? hehe.. :p

    ReplyDelete
  11. @boni kacak ceh... camtu duduk hotel je la boni

    ReplyDelete
  12. @mamawaiz yeke.. xsempat nk jumpa wida.. ade gak teringat tp schedule kt sana pack haritu..

    ReplyDelete
  13. @Ezad Skytech sama je kebanyakannya tp tiap2 kedai tawaran berbeza2... pergi lh nanti.. :)

    ReplyDelete
  14. tak minat shopping. buat habis duit aje. tapi wife saya suka shoping. dunia memang berbeza

    ReplyDelete
  15. @boni kacak : haha..kita sama la boni...letih nak jalan2 ni..huhu

    ReplyDelete
  16. @Ladfe Amir shopping ni terapi utk perempuan.. :)

    ReplyDelete
  17. Selain pandai berbahasa ganu, pastikan ada orang tukang angkat barang gak...

    ReplyDelete
  18. Gelak ek dia.. if nak shopping lagi bagitau.. bro sudi jadi tukang angkat barang he..23x

    ReplyDelete
  19. @Bro Framestone hahaha.. tunggu dpt jemputan review kat sana lg.. ^_^

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^