deqnoor.com berwajah baru


Alhamdulillah... Bersempena blog DN yang bakal berusia 4 tahun pada Ogos 2013 ini, www.deqnoor.com sudah berwajah baru. Cadangnya bulan Ogos baru hendak make over blog ini. Tetapi memandangkan keesokannya semua umat Islam bakal menyambut Hari Raya InsyaAllah, DN awalkan sedikit wajah baru blog DN ini. Harap kalian dapat sesuaikan diri dengan wajah baru ini.

Sehubungan itu, bersempena dengan ulang tahun www.deqnoor.com, DN ingin memberikan duit raya RM10 kepada 5 orang pembaca setia yang dapat menjawab soalan dibawah dengan tepat dan paling cepat. 

1. Berikan nama penuh Deq Noor.
2. Apakah kerjaya tetap Deq Noor selain daripada blogger.
3. Bilakah hari ulang tahun blog Deq Noor.
4. Sudah berapa lama DN menulis di sini.

Cukuplah 4 soalan sempena usia blog DN yang sudah mencecah 4 tahun. Kalau budak, dah pandai bercakap, berjalan, berlari dan macam-macam lagi kan. Hint : Semua soalan di atas boleh didapati di dalam blog ini. Hanya perlu rajin mencari sahaja. Hehe... 

Semoga berjaya! Mereka yang berjaya akan DN maklumkan Khamis (01.08.13)ini. DN nak bagi duit raya ni... ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

54 Blue Komen:

  1. Nak jawab DEQ noornyer soalan tu..hehe

    1. Berikan nama penuh Deq Noor. Noor Shafawati Mohd Badari
    2. Apakah kerjaya tetap Deq Noor selain daripada blogger.- Jurutera Elekrikal
    3. Bilakah hari ulang tahun blog Deq Noor. 4/9/1984
    4. Sudah berapa lama DN menulis di sini.- 4 tahun

    Betul x?...hehe akak silent reader...suka baca blog dnor...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum deq noor, wahhh cantiknya header. baru kena dengan name card awak tu. suka ni, sweet je tengok. laiii laiiii duit raya cepat jawab soalan deqnoor :D

    ReplyDelete
  3. noor Shafawati adalah nama yang diberikan ibu bapa DN

    Dn study electrical engineering, dan merupakan engineer di samudra

    7 ogos adalah entry pertama, dan merupakan tarikh keramat dn..

    Dn start blog august 2009, so dah 4 tahun.

    ReplyDelete
  4. 1. Berikan nama penuh Deq Noor.
    Deq Noor Shafawati

    2. Apakah kerjaya tetap Deq Noor selain daripada blogger.
    Arkitek??

    3. Bilakah hari ulang tahun blog Deq Noor.
    7 aug 2013 (7 aug 2009)

    4. Sudah berapa lama DN menulis di sini.
    4tahun :)

    ReplyDelete
  5. Tq deqnoor!!! Yeaaayy... dpt duit raya..

    ReplyDelete
  6. Wahh..da berwajah baru blog DN ni...:)

    Haa..rasanya macam nak try je..mana tahu betul ke ezad teka dan cari jawapannya...

    1- Noor Shafawati Bt. Mohd Badari
    2- Electrical Engineer
    3- 7 Ogos
    4- 4 tahun..bermula tahun 2009

    ReplyDelete
  7. Murah rezeki offer duit raya tue... Masih tak kesempatan untuk kita buka puasa sama-sama....huhuhu

    ReplyDelete
  8. 1. Berikan nama penuh Deq Noor.
    - Noor Shafawati binti Mohd Badari
    2. Apakah kerjaya tetap Deq Noor selain daripada blogger.
    - Jurutera
    3. Bilakah hari ulang tahun blog Deq Noor.
    - 7 Ogos
    4. Sudah berapa lama DN menulis di sini.
    - 4 tahun

    ReplyDelete
  9. wanra yang cool la sis :) btw suka coz blue is my fav :) dulu nampak garang :) hehehe

    ReplyDelete
  10. haiii...nak try leh..hehee..

    nama deqnoor sebenar : Deq Noor Shafawati

    kerja lain: electrical engineer

    hari ulang tahun blog : 7 august 2009

    berapa lama tulis ; 3tahun 11 bulan..

    ReplyDelete
  11. 1. Berikan nama penuh Deq Noor.

    Deq Noor Shafawati

    2. Apakah kerjaya tetap Deq Noor selain daripada blogger.

    Engineer

    3. Bilakah hari ulang tahun blog Deq Noor.

    1 / 8 / 09

    4. Sudah berapa lama DN menulis di sini.

    4 tahun

    betulke ? hehehe

    ReplyDelete
  12. salam, sy join contest di atas

    jawapan:
    1. Deq Noor Shafawati
    2.electrical engineer
    3. jumaat, 7 ogos 2009
    4. sejak dari 2009 hingga 2013 selama hampir 4 tahun

    ReplyDelete
  13. 1. Deq Noor Shafawati
    2. electrical engineer
    3. jumaat, 7 ogos 2009
    4. hampir 4 tahun, ogos ni merupakan ulang tahun keempat
    :)

    ReplyDelete
  14. Nama penuh : Deq Noor Shafawati

    Kerjaya tetap : Electrical Engineer at Samudra Engineers Sdn Bhd

    Hari ulang tahun blog : 7 August

    Berapa lama DN menulis :4 tahun

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...
    sheila cuba2 ye DN. hehehe
    1) Noor Shafawati
    2) kerja dengan kerajaan, mungkin bahagian perindustrian/ perumahan
    3) 16 Oktober 2009
    4) 674 hari ikut blog archieve. (4 tahun)
    hhhehehhee :)

    ReplyDelete
  16. kemas dan sedap mata memandang zaharibb.com

    ReplyDelete
  17. duit raya..boleh cuba ni.jap tengah mencari

    ReplyDelete
  18. pewiitt.. dah nampak lain blog DN nih. ^_^ biru2 gitu.

    ReplyDelete
  19. nak duit raya..tapi nak double sbb anak wida ada 2, hehe. ape2 pon..nak try jawab dulu ok.

    1)Nama penuh: Noor Shafawati binti Badari

    2)Pekerjaan : Electrical Engineer

    3)Ulang tahun blog :7 Ogos

    4)sudah menulis blog selama 4 tahun

    semoga DN terus rajin menulis di blog!

    ReplyDelete
  20. tahniah! wajah baru! org nk jwb kuiz boleh? :P

    ReplyDelete
  21. ptt nmpk lain dah :)
    ira try eh kot2 btol ke heee

    1. noor shafawati
    2. jurutera
    3. 7 ogos
    4. hampir 4 tahun @ 4 thn pd 7 ogos 2013

    ReplyDelete
  22. wahhhh blog pun tukar baju raya ek deq noor..comel2..jawapan contest tu nak jawab kat sini ker?hihi..

    ReplyDelete
  23. tak tau jawapan la. takde soalan bocor ke?

    ReplyDelete
  24. @Anonymous ala kak.. semua betul kecuali soalan no. 3.. itu kelahiran DN, bukan bog DN... :(

    ReplyDelete
  25. @Sheila Salim tq sheila... harap dpt sesuaikan diri dgn warna baru ni..

    ReplyDelete
  26. @Zuan yeay!! betul tu zuan... org pertama yg dpt menjawab soalan dgn betul. tahniah! ^_^

    ReplyDelete
  27. @|F|A|N|D|E| thanks sudi join.. Deq Noor Shafawati nama di fb, nama penuh hanya Noor Shafawati... dan kerjaya tetap DN dalah jurutera elektrik.. :)

    terima kasih kerana mencuba!

    ReplyDelete
  28. @KiD tq kid! dpt sampul duit raya.. hee... ;)

    ReplyDelete
  29. @Ezad Skytech perfect ezad.. mmg betul2 tepat siap dgn nama ayah DN sekali.. hehe...

    org kedua yg dpt menjawab soalan dgn tepat. tahniah ezad!

    ReplyDelete
  30. @hazman aka species1980 alhamdulillah.. ade rezeki nk share dgn pembaca setia DN..

    tu lah.. belum ada rezeki lg nk berbuka sama2.. :(

    ReplyDelete
  31. @Syazwani Afandi wahh!!! semua jawapan betul. orang ketiga yg akan dapat duit raya dari DN. tahniah! ^_^

    ReplyDelete
  32. @Syazwani Afandi alhamdulillah, thanks kerana suka dgn wajah baru blog ini.. :)

    ReplyDelete
  33. @Nadia Johari ala.. sikit je yg silap. Nama sebenar DN, Noor Shafawati je... :(

    thanks sudi join... :)

    ReplyDelete
  34. @nurul hanani Nama sebenar DN, Noor Shafawati & hari ulangtahun 7/8 bukan 1/8...

    Terima kasih kerana mencuba.. :)

    ReplyDelete
  35. @JMR xsusah pun.. semua ada dlm ni especially dlm profession DN.. ;)

    ReplyDelete
  36. @muhamad effendi abd rahim Deq Noor Shafawati itu nama di FB.. Nama sebenar Noor Shafawati sahaja.

    Maaf xberjaya, terima kasih sudi join.. :)

    ReplyDelete
  37. @Dzailin Dzulkaflie should i change my name in FB? huhu... Nama penuh DN Noor Shafawati sahaja.

    Sori sgt2... :( apapun thanks sudi join.. ^_^

    ReplyDelete
  38. @Sheila Salim No. 2 dgn 3 silap sheila... DN kerja sebagai jurutera elektrik & hari ulangtahun blog DN 7 ogos...

    maaf sheila xberjaya. apapun terima kasih kerana mencuba.. :)

    ReplyDelete
  39. @cikgu alhamdulillah.. terima kasih cikgu! ^_^

    ReplyDelete
  40. @mamawaiz hye mamawaiz! orang keempat memberi jawapan yg betul. tahniah! ^_^

    ReplyDelete
  41. @noorkhamisahboleh je housemate nk jawab. hee... ;p

    ReplyDelete
  42. @Juliet_iRa~" yeay!! DN sudah mendapat pemenang kelima. tahniah ira! ^_^

    ReplyDelete
  43. @Ladfe Amir soalan bocor ada kt sini juga lah. rajin xrajin je nk selak. hehe.. :p

    ReplyDelete
  44. @deq noor : wahh..zuan yang first teka betul ye DN...hee..second pun jadi la...thanks DN..:D

    ReplyDelete
  45. @Ezad Skytech jgn lupa email or PM or mesej no akaun kt DN tau ezad.. ^_^

    ReplyDelete
  46. @Zuan tp tu lh... anon bg date birthday plak. hihi...

    ReplyDelete
  47. @Alin Marlini xpe.. insyaAllah ada rezeki yg lain pula.. :)

    ReplyDelete
  48. Macam pelik je, awat Bro macam tak sertai contest ini ek?

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^