Melbourne Style Event

Pada 17 Jun 2013 bertempat di Grand Hyatt Kuala Lumpur telah berlangsungnya Melbourne Style event. Acara ini bertujuan untuk mengukuhkan lagi pelancongan antara dua negara. Ini kerana Malaysia merupakan negara kelima terbesar melancong ke Melbourne dengan jumlah seramai 94,000 pelancong Malaysia ke sana sehingga akhir bulan Mac 2013. Memang jumlah yang ramai dan pastinya Melbourne merupakan negara yang harus dikunjungi dan mesra pelancong.

Acara dimulakan dengan pengacara majlis, Lina Teoh menjemput Minister for Tourism and Major Event, The Hon. Louise Asher memberikan ucapan perasmian diikuti dengan video presentation untuk memperkenalkan Melbourne Style kepada para jemputan yang hadir.
S

Acara diteruskan lagi dengan Melbourne Fashion Showcase untuk mengetengahkan fashion di Melbourne kepada semua.


Pendapat peribadi DN yang tidak mahir dalam dunia fesyen adalah simple, menarik dan sesuai digayakan semua lapisan umur. Pakaian yang diragakan ini adalah daripada fesyen stylish Emily Ward manakala topi yang digayakan adalah daripada rekaan Kim Fletcher.


Acara diteruskan lagi dengan memperkenalkan Adam D'Sylva, Head Chef and owner of Tonka Coda bagi memperkenalkan makanan Melbourne kepada semua.


Terdapat beberapa booth kecil untuk melihat sendiri dengan lebih dekat fesyen dan minuman Melbourne Style. Pengunjung boleh merasa kopi yang dipersiapkan sendiri oleh Adam D'Sylva. Memang sedap dan penggemar kopi pasti sukakan rasanya.

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi visitmelbourne.com.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

8 Blue Komen:

  1. Interesting....

    giving me an inspiration to group work assignment...

    ReplyDelete
  2. Memang tinggi betul model diorang tu yea.... tapi teringin la nak tengok DN jadi model catwalk

    ReplyDelete
  3. haha... memandang aku org pertama komen kat entri nih, aku nak ucapkan welcome kpd yg lain..hehe

    ReplyDelete
  4. @Zulqarnain Abu Hassan really? good! nak some info or paperwork DN boleh bagi... :)

    ReplyDelete
  5. @hazman aka species1980 DN yg katik ni nk catwalk? confirm org xnampak DN nanti.. :p

    ReplyDelete
  6. @encikarman welcome en. arman! thanks sudi menjenguk ke sini. DN hargai sangat2.. :)

    ReplyDelete
  7. boleh jadi orang rendah jadi model. tapi kalau dah tahu rendah, masa bergambar beramai-ramai kena maju sikit kat depan. jangan kat blkg yer.. nanti terlindung.

    ReplyDelete
  8. teringin gak pegi sini. kalau tak silap waktu di situ sama dgn waktu di malaysia. betul ke?

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^