Pearl White Hotel Johor

 Salam Ramadhan! Hari ini DN ingin berkongsi tempat baru DN menginap setiap kali ke Johor. Sengaja berubah angin selepas jemu duduk hotel yang sama untuk beberapa bulan. Kali ini DN memilih untuk menginap di hotel ini pula.


 Pearl White Hotel ini terletak di Bandar Sri Alam. Berikut adalah maklumat mengenai hotel ini :-

Pearl White Hotel
No. 51, Jalan Suria 7, Bandar Sri Alam,
81750 Masai, Johor.
No. Tel : 07-2552555 / 5521 / 5421
No. Fax : 07-2555621
Email : info@pearlwhitehotel.com


Semasa menginap di sini, DN telah memilih bilik premiere deluxe with window yang berharga RM130 semalam. Bilik yang simple tetapi segala keperluan di dalam hotel tersedia. Peti ais mini, iron dan iron board juga sudah ada di dalam bilik. Apa yang penting, arah kiblat dan wifi percuma turut disediakan.
 

Bilik air juga ringkas dan lengkap dengan keperluan untuk mandi. Sesuailah dengan harga yang ditawarkan. Sebenarnya, sudah dua kali DN menginap di sini. Baru hari ini DN berkongsi tempat ini dengan semua. Maksudnya, hotel ini masih selesa untuk diduduki bagi siapa yang mencari hotel dengan budget tertentu di Bandar Sri Alam Johor ini. Kalau tidak sesuai, mungkin DN tidak syorkan kepada semua.

Minggu depan DN mungkin akan menginap lagi di sini. Sampai bila? Sampai jemu baru DN cari hotel lain pula. Hihihi... Selamat berbuka nanti... ;)
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

10 Blue Komen:

  1. hehe mana boleh jemu kan ;)

    ReplyDelete
  2. Nampaknya DN dah jadi expert la kalau citer pasal hotel kat johor kan... tapi sunyi stay sensorang...keh3x

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum deqnoor...oh yer ke selalu turun jb yer...

    ReplyDelete
  4. @Zuan jemu gak tido sorang2.. hehe.. :p

    ReplyDelete
  5. @hazman aka species1980 xde lh expert pun.. cuma bg kemudahan org lain yg sedang mencari2 hotel kt jb ni.. tp tu lh, bila lh nk berdua kan. asyik sorang je.. :D

    ReplyDelete
  6. @Mas Zull w'salam... mmg selalu sgt turun jb.. letih dh rasanya. sobsob..

    ReplyDelete
  7. @fyna hotel ni takde swimming pool tau... :)

    ReplyDelete
  8. terfikir gak satu hari nanti akan travel sorang-sorang ke selatan semenanjung. terima kasih atas cadangan hotel ni

    ReplyDelete
  9. @Ladfe Amir best gak travel sorang2 ni tau.. :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^