Apabila Wajah Tidak Menggambarkan Usia Sebenar

"Terima kasih adik" kata pramugari Firefly kepada DN.

DN memandang lama ke arahnya sambil tersenyum lalu membalas "Sama-sama"


Persoalannya... Adik? Hmm... Mungkin apabila DN mengenakan baju t-shirt, seluar jeans, kasut flat dan menggalas bag laptop menjadikan DN nampak seperti budak universiti. I guess so... Tetapi apa salahnya kan apabila orang lain nampak kita lebih muda dari usia sebenar. Hihi...

Ramai yang mengatakan usia DN tidak seperti 30-an tetapi hakikatnya tahun hadapan DN akan berusia 30 tahun. Mungkin sebab DN rajin makan jamu suatu ketika dahulu. Haha... Pendedahan rahsia awet muda DN. :p

DN pasti ramai yang mengalami keadaan seperti DN. Apabila wajah tidak menggambarkan usia sebenar, ramai yang ingat DN fresh graduate. Ini berlaku di alam pekerjaan DN juga. Apabila pertama kali mereka melihat DN, mereka ingat DN tidak mengetahui apa-apa kerana baru habis belajar. Apabila DN mula bersuara, akan ada beberapa orang akan berbisik bertanyakan tentang DN atau bertanya DN sendiri selepas habis mesyuarat.

Bila difikirkan semula, bersyukur kerana diri dikurniakan kesihatan yang baik dan wajah awet muda. Yeke DN? Perasan lebih DN ini. Hihihi... Apapun, bangga juga apabila masih ada yang sudi memanggil DN adik. Terasa diri ini sentiasa muda. ^_^
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

24 Blue Komen:

  1. laaa akk dah umo 30-an ke??? okay, okay, okay.. ena pula yang cam tak percaya umur akk.. nampak muda!!! ingat 25-28 tahun... huaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. DN memang sentiasa nampak muda jelita sepanjang masa

    ReplyDelete
  3. hmm,,betullah DN. Saya pun tengok DN memang macam umur 25 tahun. Tahniah kerana awet muda. Class u.

    ReplyDelete
  4. @hazman aka species1980 nak bodek ape ni? hihihi... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum deqnoor. laa, ingatkan umur dalam 26 camtu... deqnoor sangat comel tengok real, kat gambor nampak biasa je. hehehe cer citer makan jamu apa? hehehehhee :)

    ReplyDelete
  6. Untunglah...

    Menyesal dulu tak makan jamu bebanyak...

    ReplyDelete
  7. Haha.. deq noor mmg nmpk muda... manis je air muka..
    Sama la ngan kak dayah nih ha...hahahahaha..
    *nak jugak

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan, baca post dr ainaa ramai jg blogger sktr shah alam ni, sy pun duk s.alm, :)

    ReplyDelete
  9. zuan sentiasa nampak muda sampai budak lepasan spm di kfc pun akan panggil adik..hehehehehehehe :D

    ReplyDelete
  10. babyface gitu..hehe
    kalau pakai baju sekolah, confirm org kata sweet 17..

    ReplyDelete
  11. @Sheila Salim alhamdulillah... :) jamu buat sendiri.. xde jual kt luar.. ^_^

    ReplyDelete
  12. @Hidayah alhamdulillah.. akak pun awet muda gak.. ^_^

    ReplyDelete
  13. @Anne Rihann salam perkenalan.. :)

    lain kali join lh aktiviti blogger ye. boleh berkenal-kenalan dgn lebih akrab lg.. :)

    ReplyDelete
  14. @Zuan hihihi... adik zuan... comel je bunyinye... ^_^

    ReplyDelete
  15. @mamawaiz teringing gak nk pakai baju sekolah balik.. hee... :D

    ReplyDelete
  16. Mesti la x makan... nnt ayu pulak bro jadinya... auwwww..!!!

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^