Handmade Biskut dan Kuih Raya

 Buat pertama kali di bulan Ramadhan, DN membuat persiapan kuih dan biskut untuk menyambut Hari Raya Idulfitri. Entah mimpi apa DN tiba-tiba hendak membuat semua ini. Tidak disangka aktiviti ini sangat menyeronokkan. Kalau tahu seronok dan sangat menjimatkan, dari dahulu lagi DN sudah buat kuih dan biskut raya sendiri.
 Antara biskut dan kuih raya yang DN buat. Pertama kali DN buat semua ini. Rasa? Mestilah sedap sebab DN kena buat lagi kali kedua. Habis licin tu. Hee...
Adalah dalam 9 jenis kuih raya DN buat tahun ini. Diam tak diam banyak juga DN buat kan. Tak sangka DN ada kebolehan buat kuih raya. Memang kuih raya tahun ini semuanya handmade. Buat bisnes dapat duit modal semula dan untung lagi kan. $$$!!! Mata dah nampak duit sahaja ni. Hehe...

Nak rasa kuih raya yang DN buat? Jemput datang rumah. Kalau nasib baik, ada lagi kuih raya tu. Kalau habis, port luck lah nampaknya... :p
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

24 Blue Komen:

  1. Hurmmm.... ada bakat terpendam rupanya...nanti raya haji boleh la nak order ngan DN yea...

    ReplyDelete
  2. bila nak buat rumah terbuka tu. nak rasa gak kuih raya DN buat.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum deqnoor! perghh terbaik. bestnya dah buat kuih raya sendiri. next year insyallah sheila ingat nak buat gak. kena beli oven dulu. weeeeeeeee. selamat hari raya deqnoor. nak dtg berayaaaa ;p

    ReplyDelete
  4. Lepas ni boleh share resepi pulak ye

    ReplyDelete
  5. tahun depan boleh la nak order ye DN untuk raya...hee

    ReplyDelete
  6. Selalunya kuih raya ni...jangan dihadap depan tv...confirm habis punya makan sambil tengok tv...hee

    ReplyDelete
  7. pergh.. 9 jenis?? banyak tu.. pasti sedap-sedap tu

    ReplyDelete
  8. Berbakat rupenye DN ni buat biskut raya..akk tak reti aka malas..haha..

    ReplyDelete
  9. nak laaaaa kuih raya handmade DN.. mau mau mau...

    ReplyDelete
  10. bila nak bg sini??? hehehe


    saya dah update..jom semak :D

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jom ke blog saya pula.

    Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
  12. @Sheila Salim buat sendiri lg puas hati sheila.. beli oven yg kecil je... :)

    ReplyDelete
  13. @Ezad Skytech sambil tengok tv mmg best! nk order dgn DN? errr....

    ReplyDelete
  14. @Zuan baru tahu ke DN rajin? hee... :p

    ReplyDelete
  15. @boni kacak tetiba syok plak buat kuih raya ni... :D

    ReplyDelete
  16. @Ejat 1st time gak buat ni kak... hehe..

    ReplyDelete
  17. @KiD meh la dtg rumah kalau nak rasa..

    ReplyDelete
  18. @Tetamu Istimewa thanks sudi singgah.. ada lg kuih ni.. :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^