Monster High ™ & Universiti Limkokwing Mengambil Pendirian Kreatif Menentang Pembuli








Tinjauan yang dijalankan oleh Microsoft Corporation Malaysia menunjukkan bahawa 84% daripada kanak-kanak Malaysia telah dibuli. Satu peratusan yang besar dan sangat membimbangkan di negara kita. Justeru, statistik yang menakutkan ini telah membawa Monster High , satu jenama yang menyokong penerimaan diri dan berbangga dengan siapa diri anda, untuk bekerja dengan Universiti Teknologi Kreatif Limkokwing. Kerjasama ini bertujuan untuk mengambil pendirian yang kreatif terhadap buli dengan menganjurkan Pertandingan Monster High & Limkokwing Menentang Pembuli.
 Pertandingan ini akan menyaksikan pelajar Limkokwing bersaing untuk merekabentuk mesej yang paling kreatif dan berkesan berkaitan anti-buli. Mereka perlu menyediakan mesej tersebut mengikut salah satu daripada empat format dibawah ;-
  1. lagu (max tempoh 3 minit) atau
  2. pengeluaran video (max tempoh 3 minit atau
  3. poster atau gambar (A3 saiz maksimum) atau
  4. T-reka bentuk baju (saiz maksimum T-shirt imej A3) 
 
 Terbuka kepada semua pelajar Limkokwing Cyberjaya, pemenang hadiah utama pertandingan akan menerima pelbagai hadiah termasuk penyertaan mereka akan dimasukkan di dalam Kempen PR Monster High Mattel Asia Tenggara 2014. Pemenang juga akan menerima Sijil Pencapaian, pendedahan dengan pihak media dan barangan Monster High bernilai RM500. Penyertaan akan diadili oleh panel hakim yang dihormati seperti berikut (dari kiri):-
  1. Ian Yee, Editor R.A.G.E. dan Penggerak daripada R.A.G.E. Terhadap Kempen Buli
  2. Kelly Yip, Pengurus Jenama (Girls), Mattel Tenggara Asia Pte. Ltd
  3. Dato' Tiffanee Marie Lim, Naib Presiden Bersekutu Pembangunan Bakat & Kreativiti, Limkokwing University of Creative Technology
  4. Nadine Ann Thomas, bekas Miss Universe Malaysia 
  5. Grace Sng, Pemenang Anugerah Penulis & Jurulatih Vokal, stART Society.
Cerita Monster High berkisar tentang kehidupan di sekolah tinggi di mana raksasa remaja ini merupakan keturunan beberapa raksasa yang paling terkenal di dunia. Dengan watak-watak seperti Frankie Stein , anak perempuan Frankenstein; Draculaura , anak perempuan Dracula; Clawdeen Wolf ™, anak perempuan Werewolves; Ghoulia Yelps , anak perempuan zombi; Lagoona Blue ™, anak perempuan Monster Laut, Cleo de NileTM , anak perempuan The Mummy; Deuce Gorgon, anak Medusa dan banyak lagi di bawah satu bumbung, kehidupan di Monster High adalah jauh dari kehidupan orang biasa.

Sebagai raksasa, mereka semua mempunyai sifat semulajadi dengan kelemahan dan ketidaksempurnaan di mana semuanya mencerminkan warisan yang dimiliki daripada raksasa mereka. Sentiasa dengan penampilan berlagak, pelajar-pelajar di Monster High kelihatan hebat, tersangat cantik, bergaya, cepat terganggu dan canggih. Gabungan ciri-ciri raksasa dengan karakter yang unik dan personaliti tersendiri menjadikan mereka benar-benar sekumpulan pelajar yang menarik.
Ciri-ciri di dalam cerita Monster High ini cuba dikaitkan dengan keadaan semasa di sini. Matlamatnya adalah untuk memberi anak-anak membentuk keperibadian mereka sendiri. High Monster menyuntik keseronokan dan jenaka ke dalam jalan cerita jenama mereka dan seterusnya memberi tumpuan kepada perjalanan dalam penemuan diri, penerimaan dan berbangga dengan siapa anda.
 
Semoga usaha yang cuba diketengahkan oleh mereka untuk membentuk jati diri dan menentang buli berjaya mencapai objektifnya. Untuk maklumat lanjut, video, mini permainan dan banyak lagi, sila layari www.monsterhigh.com
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

4 Blue Komen:

  1. macam best je program ini. Kenapa dia x open dekat orang ramai ek.

    kot2 ada yang nak join ke

    ReplyDelete
  2. @Bro Framestone mungkin belum masanya & pasti mereka mempunyai alasan tersendiri..

    ReplyDelete
  3. selalu jugak kena buli bila raut wajah babyface ni. nak buat mcmmana kan

    ReplyDelete
  4. @Blogger Babyface belajar seni mempertahankan diri untuk menentang pembuli ini...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^