Shopping di Central Market Phnom Penh

Hari kedua di Phnom Penh, pagi-pagi lagi sudah turun di lobby Holiday Villa Hotel. Destinasi pertama kami adalah... Shopping!!! Sebelum pergi shopping, kita sarapan dulu ye....
Tengah sarapan pun sempat tangkap gambar kan. Apa guna ada telefon berkamera tapi tidak tangkap gambar. Betul tak? Ok, selesai sarapan, kita jalan kaki ke Central Market. Tidak jauh pun dari Holiday Villa Hotel. 5 minit berjalan kaki sahaja cuma perlu berhati-hati, lebih-lebih lagi ketika melintas jalan besar.
www.tourismcambodia.com
Inilah Central Market Phnom Penh Cambodia. Ia juga dikenali sebagai Phsar Thmei. Nampak dari luar besar kan tempat ini. Memang besar dan disini dijual pelbagai barangan kering serta basah.
DN hanya pergi ke tempat menjual barangan kering seperti baju dan pelbagai cenderahati. Di sini segala urusan jual beli menggunakan mata wang USD. Oleh itu jika ke Cambodia, jangan lupa membawa USD berlebihan jika mahu shopping dengan banyak. Tetapi DN tidak membawa banyak USD pun. Cukup lah membeli sedikit cenderahati untuk pengomen tegar blog DN.
Nanti pengomen tegar blog DN akan dapat t-shirt ini lah. Iye ke? Mungkin. Hehehe... Selepas kurang 2 jam di Central Market, selesai kami bershopping di sini. Kami meneruskan perjalanan ke Museum Tuol Sleng pula. Errmm... Sedih hendak berkongsi cerita di Museum Tuol Sleng. Tapi itulah, untuk pembaca semua... DN akan cuba berkongsi semampu DN nanti.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

25 Blue Komen:

  1. kat sini terus beli jaket 19USD.. huwwaaaaa... sejuk punya pasal..

    ReplyDelete
  2. Confirm rambang mata tengok kain baju kat sini kan.... tapi baju tu mesti saiz besar kan....ekekekeke

    ReplyDelete
  3. Sakan betul shopping kat sana. Macam buat shopping spree lak :P

    Eh, kain kat sana murah kan? Mesti DN borong sekali kain-kain lawa dari Kemboja ;)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dn. bestnyaaa. nak sangat jejak sini

    ReplyDelete
  5. @KiD

    Patutlah ada nampak gambar instgram milik akaun Shakiddo, mata kecik besar kecik besar. :-)

    ReplyDelete
  6. @KiD 19usd tu.... org lain beli 4usd je... :p

    ReplyDelete
  7. @hazman aka species1980 ada je saiz kecik.. tp nk bg org kena lh beli yg besar skit..

    ReplyDelete
  8. @Firdaus Azizi xde borong byk sgt.. sbb xbawa byk usd... kain kt vietnam lg murah..

    ReplyDelete
  9. shoping..satu rutin yang tidak boleh dilepaskan

    ReplyDelete
  10. @Nadia Johari untuk perempuan... terapi ni. hihihi...

    ReplyDelete
  11. best pula tengok DN shopping sakan kat sana...hee

    ReplyDelete

  12. waaaa!!! tertekan remove la... sori korang... :(

    ReplyDelete
  13. huhuhu..pas ni..takde kasi baju putih lagi. dah bertompok2 sebab kain wife turun warna.. dah jadi bercorak2 dah baju tu

    ReplyDelete
  14. Insya Allah, 27 - 29 Mei nanti Saya akan ke Phnom Penh.

    ReplyDelete
  15. Insya Allah, 27 - 29 Mei nanti Saya akan ke Phnom Penh.

    ReplyDelete
  16. @Blogger Babyface ok, request ni.. DN akan elakkan beli baju putih selepas ini... :)

    ReplyDelete
  17. @Izhar Md Zaid bestnya! selamat pergi & selamat kembali nanti... :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^