Makanan Halal di Muslim Family Restaurant Siem Reap

 Selama 2 hari DN di Siem Reap, di sinilah dapur DN. Pagi, petang dan malam DN serta rakan blogger lain akan menjamu selera di sini.

Muslim Family Restaurant
No 074, Stoung Thmey Village, Siem Reap, Cambodia.
Tel : (+855)12 946 220 / (+855)97 777 908
Fax : (+855)63 761 024
Email : musasoleh@yahoo.com

Masakan champa menjadi pilihan utama di sini. Lokasi restoran ini terletak berhampiran dengan Masjid An-Nikmah. Disebabkan kami berada di Siem Reap pada hari Jumaat, rakan blogger lelaki kesemuanya berkesempatan untuk solat Jumaat di masjid ini. Alhamdulillah.. Dalam pada kami bergembira melihat negara orang, tuntutan agama tetap tidak dilupakan. Antara makanan yang dijamu oleh DN adalah seperti berikut :-
 
 
Sejujurnya, masakan di sini sedap-sedap belaka. Tom yam menjadi kegemaran DN sepanjang berada di sini. Sehingga kini DN masih teringatkan rasa tom yam masakan mereka yang sedap. Bila lagi DN berpeluang ke sini. Hmmm...
Muka masing-masing yang kepenatan tetapi tetap kelaparan menunggu makanan. Heee... Pengalaman yang sangat seronok dan tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. InsyaAllah DN akan datang ke sini lagi.. :)

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

28 Blue Komen:

  1. macam mana dengan harga makanan disana..murah2 tak DN..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum DN, wahh terliur sheila tengok. mujurlah mak sheila memang pandai masakan sana. hehe

    ReplyDelete
  3. wah wah waaaahhh... dalam keletihan, kita makan dengan penuh khusyuk.. pastu balik hotel.. esok sambung lagi.. heheheh

    ReplyDelete
  4. mesti rempah tomyam diorang lagi power kan.... nampak daging dia pun fresh jee

    ReplyDelete
  5. nak jugak jadi tukang komen yang tegar..heheeee

    ReplyDelete
  6. nak jugak jadi tukang komen yang tegar..heheeee

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete
  8. @Kisah Si Dairy harga makanan di sini pastinya lebih mahal dari di Malaysia.. Lebih-lebih lagi makanan halal.. Rasanya jika non-halal lebih murah di sini...

    ReplyDelete
  9. @KiD ini kan dapur kita... harus lah makan di sini pagi, petang, siang & malam. hee...

    ReplyDelete
  10. @hazman aka species1980 betul tu abg man... sedap sgt.. smpai hari ini DN teringatkan masakan mereka lagi. hmm...

    ReplyDelete
  11. @Sheila Salim mak sheila pandai masakan sana? wahhh! ini yang nak pegi rumah sheila ni. boleh x? heee... ^_^

    ReplyDelete
  12. @Makcik Anak 3 sangat 1000X dialu2kan kak... welcome! ^_^

    ReplyDelete
  13. @Rose Azadirw'salam.. terima kasih sudi singgah di sini.. insyaAllah DN akan follow juga.. :)

    ReplyDelete
  14. Dapat merasa hilang rindu makanan di tanah air.

    ReplyDelete
  15. Kita sampai di restoran dengan perut lapar.. maklumlah, makan pun jamak.. hihihi

    ReplyDelete
  16. @akubiomed rupa sama, tetapi rasa berbeza... :)

    ReplyDelete
  17. @KiD tahu xpe... memang licin je memanjang setiap kali lauk sampai. sup tomyam pun licin kan. hee...

    ReplyDelete
  18. boleh je DN, nanti datang rumah mak sheila. banyak masakan special sana mak pandai.. popia lutsinar pernah makan? hehehe ~~~

    ReplyDelete
  19. memang nampak sedap la ...tom yam dia mesti sedap giler kan... slurppppppppppp

    ReplyDelete
  20. @Sheila Salim yeay!!! ape tu sheila? xpernah makan pun...

    ReplyDelete
  21. @Afasz kuah tomyam habis licin DN amik tau... :D

    ReplyDelete
  22. untunglah dapat merasa masakan tomyam dari negara lain.

    memang nampak sedap

    ReplyDelete
  23. Dapur pagi, petang, malam ye DN..mesti sedap ni kan...hee

    ReplyDelete
  24. Lain ye DN rasa tomyam kat sana dengan tomyam kat sini ?

    ReplyDelete
  25. @Blogger Babyface datang la ke sini... lepas tu jgn lupa cuba tomyam di sini ye.. :)

    ReplyDelete
  26. @Ezad Skytech betul tu.. pagi, petang, malam kitorang akan makan di sini.. tomyam dia macam sama tapi tak sama. adehh.. susah betul hendak digambarkan dengan kata2. huhu...

    ReplyDelete
  27. apaka masakan khas kamboja ya?

    ReplyDelete
  28. @kamal rasanya daging lembu naik bukit itu spesialitas makanan di sini.. :)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^