Kerja Bertangguh Sampai Menimbun

Menyepikan diri? Mana ada... Nak jumpa DN boleh sahaja tetapi kena ikut jadual DN lah ye. Kalau DN di Johor ke, Penang ke, Sarawak ke... Kena lah follow kalau nak jumpa DN. Hihihi...  Memang tidak dinafikan jadual DN sangat padat. Pendek kata asal celik mata sahaja kena pergi meeting sampai menimbun kerja di ofis. Masuk ofis ada lah sekali sekala tetapi itu pun sekejap-sekejap sahaja. Kalau masuk lama sekali pun, DN tiada masa untuk melayan orang kerana kerja yang perlu disiapkan menyukarkan DN berbuat demikian. Huhu...
Sebenarnya, DN masih di ofis ketika membuat entry ini. Siang asyik meeting sahaja maka malam baru menyiapkan kerja di ofis. Sekarang ini otak rasa hendak tepu, maka DN berhenti rehat sekejap sebelum sambung kerja. Nak tahu kerja apa yang perlu DN siapkan? Meh DN kongsikan kerja-kerja di ofis yang sedang menanti DN untuk menyiapkan mereka.

1. Rumah Mampu Milik Kajang
- Dokumen dan drawing submission lampu jalan MPKj
- Dokumen dan Bank Guarantee TNB
- Contribution Fee TNB
- Dokumen dan drawing TM Serdang
- Drawing submission SYABAS

2. Townhouse Kajang
- Monthly Progress Claim
- Verification Work Done Certificate
-  Drawing submission SYABAS
- Drawing HT TNB
- Report Status Compact Sub ke TNB
- Dokumen dan drawing TM Serdang
- Inspection Compact Sub TNB

3. 244 Unit Medium Cost Apartment Penang
- Dokumen dan Drawing Submission TNB
- Tender drawing dan dokumen
- Drawing Submission TM
- Drawing Submission Bomba

4. HQ JKR
- Keperluan ruang Mechanical dan Electrical
- Load estimate
- Dokumen dan Drawing Submission TNB
- Tender drawing dan dokumen
- Drawing Submission TM

5. UiTM Pasir Gudang Johor
- As-build drawing
- Operation and Maintenance Manual

6. SMK Taman Sea PJ
- Dokumen defect
- As build drawing
- Operation and Maintenance Manual
- Geran tanah ke TNB

7. Mix Development Seksyen 14 PJ
- Cadangan Teknikal dan Kewangan

8. 240 Unit Low Medium Cost Apartment Penang
- Cost Estimate M&E
- Dokumen dan Drawing Submission TNB
- Tender drawing dan dokumen
- Drawing Submission TM
- Drawing Submission Bomba

9. SK Raub Indah Pahang
- Surat Sokongan CMGD
- Dokumen defect M&E
- As build drawing
- Operation and Maintenance Manual

10. Hospital Seberang Jaya Penang
- Submission to Network Facility Provider (NFP)
- Submission to SKMM

11. Surau Kajang
- Cost Estimate M&E 
- Design Brief M&E

12. B29 Road Rawang
- Dokumen & Drawing Submission JKR Shah Alam
- Dokumen & Drawing Submission TNB
- Monthly Progress Claim

Ini sahaja yang DN ingat buat masa ini. DN hendak sambung kerja. Jadi, jangan mengharapkan DN selalu berkongsi cerita di sini ye. Jumpa lagi nanti. Daa...

p/s : Ini entry minggu lepas. Baru hendak publish. Hee.....

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

22 Blue Komen:

  1. Oh....

    entry minggu ini? Kena tunggu minggu depan ke?

    ReplyDelete
  2. Woww.....bersusun banyak keje DN yea.... memang kena perlukan rehat nie...Mesti tak cukup tido nak settle semua benda nie

    ReplyDelete
  3. sabar ye Dn.. wat la keje tu. tk payah fikir bola. puasa dah nak dekat. better settle kan keje tu. salalu time pose dah ringan sikit keje. sbb dah nak raya plak. modd cuti raya .hehe

    ReplyDelete
  4. Takpe, nanti dah siap boleh pi jalan lagi :)

    ReplyDelete
  5. @Rafael Andre hahaha.. jgn lz perli camtu. nanti dah lapang sikit DN up entry ye.. :)

    ReplyDelete
  6. @hazman fadzil mmg pun.. ofis ni dh jadi rumah dah. hee...

    ReplyDelete
  7. @Afasz itu yg cuba DN lakukan. bola pun tengok score je. hihi...

    ReplyDelete
  8. @JomJalan gatal dah kaki ni nk g jenjalan. hee...

    ReplyDelete
  9. Panjang kaki deqnoor kalau macam nie.. Malangnya bukan berjalan, tapi drive..

    Itu pun drive sebelah kaki je kan he..23x

    Tue pasal kot deqnoor tetap cute pendek... kalau x pakai heels

    ReplyDelete
  10. @Bro Framestone pendek2 ni gak bro cari bila ade event mig. Heee... :p

    ReplyDelete
  11. @Rafael Andre eh? Xde lah.. xterasa pun. mmg entry bulan2 lepas pun belum sempat buat lg. Hihihi...

    ReplyDelete
  12. banyaknya kerja.

    saya yang kena buat 5-6 report pun dah tak larat nak uruskan

    ReplyDelete
  13. kerja menimbun selagi tak diselesaikan...memang rasa tak cukup masa nak siapkan kadang2...da settle yang ni...yang lain belum settle lagi...hee

    ReplyDelete
  14. tgk score pon ok. hehe. kite skrang kalau layan bola pon bkn leh concentrate pon. sbb tk berapa minat. so temankan en suami jela. hehe

    ReplyDelete
  15. @Blogger Babyface hihihi.. siapkan cepat. nanti boleh rehat.. :)

    ReplyDelete
  16. @Ezad Skytech kerja mmg xkan pernah habis. kan ezad. hee...

    ReplyDelete
  17. @Afasz xminat tp sbb en. suami nye pasal kena tengok gak kan. pengorbanan seorang isteri utk mengikuti minat suami.. :)

    ReplyDelete
  18. Eh bukan event MiG je.. event lain pun ada sama...

    Bawa Deq Noor senang sikit... Walaupun pendek.. Tapi dari jauh Deq Noor dah nampak bro.. ke bro nampak deq noor la la la la

    ReplyDelete
  19. @Bro Framestone heee... kalau xnampak mmg bro rabun tu... :p

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^