Pengisian di Bulan Ramadhan

Selamat berpuasa sahabat semua. Sesungguhnya bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh keberkatan, bulan keampunan, rahmat, doa, taubat, sabar, pembebasan dari api neraka dan bulan Al-Qur'an. Pastinya bulan ini merupakan bulan yang ditunggu-tunggu oleh seluruh umat Islam. Semoga Ramadhan kali ini membawa kita kepada satu tingkat keimanan dan lebih mendekatkan diri kita kepada Allah SWT.
Di dalam bulan Ramadhan ini, terdapat pelbagai pengisian boleh dilakukan selain daripada puasa wajib ini. Antaranya ialah :-

1. Solat Tarawih
2. Khatam Al-Qur'an
3. Doa
4. Sedekah
5.I'tikaf
6. Umrah

Jika tidak mampu untuk melakukan kesemuanya, lakukan semampunya. Semoga dengan kedatangan bulan Ramadhan ini akan mengingatkan kita kembali daripada kelalaian, kembali kepada Rabb dan seterusnya memperbaharui taubat kita.

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

16 Blue Komen:

  1. Terima kasih atas peringatan ini.

    Esok jiran akan berangkat menunaikan umrah.

    ReplyDelete
  2. semoga ada rezeki berbuka puasa dengan DN tahun nie

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadan dan selamat menunaikan ibadah puasa...

    ReplyDelete
  4. @Bro Framestone Seronoknya berpeluang puasa di sana...

    ReplyDelete
  5. @hazman fadzil insyaAllah akan ada peluang tu.. :)

    ReplyDelete
  6. bulan posa ni... masuk keje awal.. balik keje pun awal.. hohoho

    ReplyDelete
  7. inshaAllah, semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  8. @KiD sama lah kita... tp DN tetap masuk kerja lambat, balik kerja awal. eh? hee.... :p

    ReplyDelete
  9. @Zuan semoga amalan kita diterima.. :)

    ReplyDelete
  10. selamat menjalani ibadah puasa dgn jayanya..hehheee

    ReplyDelete
  11. cepat je ramadan berlalu..tinggal lagi beberapa hari sebelum ramadan pergi

    ReplyDelete
  12. @Syuhada Salleh betul tu... moga kita berpeluang bertemu Ramadhan akan datang...

    ReplyDelete
  13. Kurang sebulan lagi kita dah nak menyambut Ramadhan kan?.

    ReplyDelete
  14. Minggu depan dah menyambut Ramadhan kan?syukur

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^