Hadapi Dengan Tenang

Apabila macam-macam perkara berlaku, hendak buat apa-apa pun mood tiada. Kelaut sudah... Rasa macam buat semua benda tidak kena. Hmmmm... Dugaan.. Masing-masing ada dugaan tersendiri kan. Hadapi dengan tenang. Pasti setiap perkara dapat diselesaikan dengan baik. Itu yang cuba DN lakukan.
Tengok kerja menimbun atas meja, menyampah pula rasanya. DN rasa sudah buat yang terbaik tetapi pihak ketiga yang rasa mereka sangat berkuasa selalu menyusahkan DN. Keluarkan guideline itu ini, siap update macam2 versi tetapi diorang sendiri tidak ikut pun. Entah apa-apa entah. Kerja DN yang sepatutnya selesai bertambah rumit dibuatnya. Nak buat work-to-do list pun dah malas dah. Huhuhuhu...

Mood yang hilang ini juga mempengaruhi mood DN untuk menulis di sini. Gambar dah penuh dalam kamera dan folder. Laptop baru pun dah beli. Tinggal lagi nak berkongsi cerita sahaja. DN share 1 gambar dulu.. Mana tahu tiba-tiba mood menulis kembali kan. Hmmm... U wish DN...
Banyak juga event yang DN tidak pergi bulan ini. Harap bulan depan DN akan bersemangat kembali. Caiyok DN! Caiyok3! Terapi menenangkan diri dan fikiran sudah. Apa lagi yang DN mahukan entah. Sudah-sudah lah DN oiii.... Jangan harapan tinggal harapan sudah. Heee...

Ok lah. Rasa nak balik. Tidak mahu tengok kerja-kerja yang berulang kali perlu diselesaikan ini. Dah 2 minggu DN cuba dapatkan orang yang bertanggungjawab tetapi masih tidak dapat bercakap dengannya. Kali ini DN libatkan orang ofis pula untuk set appointment. Kalau masih tidak berjaya, DN tidak teragak-agak untuk terus terjah ofis awak macam dulu. Awak tidak suka tidak apa, apa yang penting untuk DN, kerja DN selesai dan objektif tercapai. Oleh itu, jangan susahkan kerja DN ok. Chow dulu. Bye..

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

24 Blue Komen:

  1. sabar ye DN. tp afasz support la tindakan DN tu. terjah je pihak berkenaan kalau call susah benor. kan senang kalau face to face... tak de dah miss communication ke apa kan.

    ReplyDelete
  2. sabar jelah.
    mcm saya kena siapkan pelbagai report untuk senangkan kerja leader saya.

    tapi bila dah letak dalam report, esok lusa dia akan tanya balik isu yang sama.

    ReplyDelete
  3. sabar je la DN...memang tension bila tengok kerja bertimbun ni...macam tak mahu habis...lepas tu ada pula yang buat hal, lagi la bertambah stress...

    ReplyDelete
  4. Tengah bayangkan kalau Dn kerja sebagai SPRM he...23x

    Habis la satu persatu company kena terjah...

    Belum lagi DN kerja sebagai Audit... Kerja audit company orang lain.. terkencing dorang nanti...

    ReplyDelete
  5. Kena dengar lagu kumpulan Dewa ni, Hadapi dengan senyuman.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum DN, sibuk betul kerja DN tu. take rest selalu. hehehe

    ReplyDelete
  7. @Afasz mmg tgh sabar ni... bulan ni xdapat gak, next month DN terjah je...

    ReplyDelete
  8. @Blogger Babyface xbaca lah tu... hee.... lebih baik tanya dari buat apa2 ikut suka...

    ReplyDelete
  9. @Ezad Skytech itulah... mmg stress tp nak buat mcm mana kan...

    ReplyDelete
  10. @Bro Framestone hahaha... sbb tu DN xkerja SPRM or auditor... :D

    ReplyDelete
  11. @Hazmin Hamudin mcm xpernah dengar lg.. ok, DN dengar sekarang... :)

    ReplyDelete
  12. @Sheila Salim dah rest dah haritu... skrg masa utk kerja kuat pula... :)

    ReplyDelete
  13. Ok, Kalau DN kerja sebagai....

    Eh DN dulu cita2 nak jadi ape ek?

    ReplyDelete
  14. tq DN , busy2 pon singgah blog afasz. :D

    ReplyDelete
  15. @Afasz insyaAllah.. ada masa terluang DN akan singgah blog afasz.. :)

    ReplyDelete
  16. Teruskan bertenang ye DN. Hati yang tenang sangat bahagia

    ReplyDelete
  17. @deq noortq DN singgah blog afasz.. kite pon akan balas kunjung bila free.

    ReplyDelete
  18. faham faham..sabar jela DN :-)

    ReplyDelete
  19. @JMR kikikiki... rasanya akan ditransfer org itu.. puas hati.. :D

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^